Alati i radionice

Ма није проблем, има од старих искриних на кило. Што се тиче варења тек треба да учим...

Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.

Juče sam se snabdeo sa alatom za zanimaciju .Sem čeone brusilice koja je ispravna ostalo je za "čačkanje".

Sređena je Bošova brusilica.

Morao sam da je izbacim jedan deo ,koji ne znam čemu služi.

Ima dva različita nosača za četkice ,normalno i četkice su različite ali rade.

Хвала на препоруци, радим у таквом систему где могу од мајстора да научим. Од браварије до радних машина.

На крају је избор пао на овај апарат за варење. Тражио, гледао, питао мајсторе од "половних из аустрије" "до само инвертер".
a9158de997fd21eb09ad1bddf959f39b.jpg

Velika prednost invertora od 100e nad trafo aparatom od 100e je sto je invertor DC. Mogu da se menjaju polovi, a rutilne elektrode se lepse tope i manje prskaju kada su na - polu a masa na +.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Sređena je mala fein brusilica .Motor je ispravan a verovatno su otsekli kabal zbog nemogućnosti da reše stezanje ploče.
Lamele nisu mogle da funkcionišu zbog toga što ih nije držao seger(nije ga bilo).Od jedne koju već imam, sam pozajmio šraf za stezanje dok ga ne namestimo.

Zauzela je svoje mesto u kolekciji .

Počeo sam da servisiram fen za topao vazduh.Ne radi ,mnogo elektronike .Mislim da sam našao uzrok,temperaturni osigurač je u prekidu.

Ovaj je od 240 stepeni , imam kući od 192stepena. Da li bih mogao njega da ugradim ili da tražim od 240 ?

kiraj šta radiš ti sa tolkim alatum? Prodaješ, skupljaš.

Malo me buni što pitaš opvde za savete, a izgleda da imaš iskustva više od svih nas. Radiće taj fen i sa tim osiguračem. Ako prestane, znaš gde prvo da gledaš.

Od ALATA, ne prodajem ništa.Sve što sam do sada kupio je kod mene ili kod sinova.
Setim se često Dukejovog prijatelja, koji se sa pijace ili vašara ne vrati a da ne kupi neki alat ,koji stavi u bure.(ako sam dobro upamtio)
Imam iskustvo ali elektroniku slabo poznajem .

Како шта ради? Кад се наљути, укључи сав алат, па избаци читав Банат из електро-енергетског система. ;)
Ladno mi je stvarno nestala struja dok sam pisao prethodnu poruku. :)
Ne znam kako je kod vas, al ovde kod mene konstatno nestaje. Leti kad je jako toplo. Zimi kad je jako zima. Kad malo jači vetar dune, obavezno. Neretko i ovako nevezano za vremenske prilike. Ja ne znam šta su uradili sa tim el. sistemom i ko ga održava, al misliim da ne valja.

Како ко? "Електровојводина". Моје место је "атар" зрењанинске електродистрибуције и вазда је било познато да када неко гласније прдне у Перлезу, они из Зрењанина нас искључују, да не причам кад загрми. ;)

И поред радова на мрежи и напона који је сада нормалан, и ми повремено имамо неке необјашњиве краткотрајне прекиде (само пар десетина секунди).

Isto i kod nas stalno nestaje.Skoro su 2x butali nesto na dalekovodu gde dolazi struja u selo i opet isti djavo.Nocu na kratko po 3-4x nestane.

Ovi udari napona ce unistiti elektroniku po uredjajima.

Mi smo imali te pojave nestajanja struje prethodnih godina,sad dosta manje vec,a inace mi stradao skoro ceo pc pre nekih 7-8 godina,steta preko 200 eura bila,plus jedan tv takodje stradao.

Ladno mi je stvarno nestala struja dok sam pisao prethodnu poruku. :)
Ne znam kako je kod vas, al ovde kod mene konstatno nestaje. Leti kad je jako toplo. Zimi kad je jako zima. Kad malo jači vetar dune, obavezno. Neretko i ovako nevezano za vremenske prilike. Ja ne znam šta su uradili sa tim el. sistemom i ko ga održava, al misliim da ne valja.
I kod nas, sto neko rece kad neko prdne u komsiluku nestane struja.
Smucilo nam se pre par god, nasli agregat po meri povezali celo domacinstvo i cao.
U ovoj ludackoj drzavi moras da se snalazis kako znas i umes.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Stavio sam osigurač od 192 stepena.Proban je nekoliko puta po par minuta ,radi.

Pitanje je: zasto je izgoreo prethodni osigurac? Da li neko nije ohladio fen pre pakovanja pa uspeo postignutu tu temp ili pri radu da je preterao. Nadam se da se nije samoinicijativno pregrejao.

И поред радова на мрежи и напона који је сада нормалан, и ми повремено имамо неке необјашњиве краткотрајне прекиде (само пар десетина секунди).

Kartki prekidi u napajanju elektricnom energijom se desavaju zbog prolaznih kvarova na mrezi i to ukljucuje automatika (to su ti delici sekunde).
Automatika ne radi kad su u pitanju neki ozbiljniji problemi na mrezi. Cesto se desava da kvar izazovu ptice, grane drveta, pacovi, vredni majstori koji kopaju svuda bez dozvole... Ne zaboravite da je ta oprema sada vec stara vise od 50god, a za ozbiljan remont nema para...

Smucilo nam se pre par god, nasli agregat po meri povezali celo domacinstvo i cao.

Najbolje resenje, jos ako stavis solarne ploce za dnevnu potrosnju...

Mi smo imali te pojave nestajanja struje prethodnih godina,sad dosta manje vec,a inace mi stradao skoro ceo pc pre nekih 7-8 godina,steta preko 200 eura bila,plus jedan tv takodje stradao.
Postoji sluzba u okviru EPS-a koja se bavi tim problemom i nadoknadom stete.

Pitanje je: zasto je izgoreo prethodni osigurac? Da li neko nije ohladio fen pre pakovanja pa uspeo postignutu tu temp ili pri radu da je preterao. Nadam se da se nije samoinicijativno pregrejao.
To ne mogu znati pošto je kod mene samo par dana.Prošle godine sam se susreo sa istim problemom ali nisam uspeo da ga rešim zato što nisam znao gde da tražim kvar.Mislio sam da je žica grejača u prekidu i pri rasturanju su se izolatori raspali ,što je ukazivalo na pregrevanje .Sve žice grejača su bile u redu ,na žalost taj fen nisam uspeo da dovedem u radno stanje .Tada sam video da Steinel radi za Boš.

Najbolje resenje, jos ako stavis solarne ploce za dnevnu potrosnju...
Koliko je ploča potrebno za jedno prosečno domaćinstvo i koliko košta to zadovoljstvo ?

Nazad
Vrh