Sapatnik
Član
Ма није проблем, има од старих искриних на кило. Што се тиче варења тек треба да учим...
Сви мисле да је мени лако, не дај боже да им је овако.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Velika prednost invertora od 100e nad trafo aparatom od 100e je sto je invertor DC. Mogu da se menjaju polovi, a rutilne elektrode se lepse tope i manje prskaju kada su na - polu a masa na +.На крају је избор пао на овај апарат за варење. Тражио, гледао, питао мајсторе од "половних из аустрије" "до само инвертер".
Ladno mi je stvarno nestala struja dok sam pisao prethodnu poruku.Како шта ради? Кад се наљути, укључи сав алат, па избаци читав Банат из електро-енергетског система.
I kod nas, sto neko rece kad neko prdne u komsiluku nestane struja.Ladno mi je stvarno nestala struja dok sam pisao prethodnu poruku.
Ne znam kako je kod vas, al ovde kod mene konstatno nestaje. Leti kad je jako toplo. Zimi kad je jako zima. Kad malo jači vetar dune, obavezno. Neretko i ovako nevezano za vremenske prilike. Ja ne znam šta su uradili sa tim el. sistemom i ko ga održava, al misliim da ne valja.
Stavio sam osigurač od 192 stepena.Proban je nekoliko puta po par minuta ,radi.
И поред радова на мрежи и напона који је сада нормалан, и ми повремено имамо неке необјашњиве краткотрајне прекиде (само пар десетина секунди).
Smucilo nam se pre par god, nasli agregat po meri povezali celo domacinstvo i cao.
Postoji sluzba u okviru EPS-a koja se bavi tim problemom i nadoknadom stete.Mi smo imali te pojave nestajanja struje prethodnih godina,sad dosta manje vec,a inace mi stradao skoro ceo pc pre nekih 7-8 godina,steta preko 200 eura bila,plus jedan tv takodje stradao.
To ne mogu znati pošto je kod mene samo par dana.Prošle godine sam se susreo sa istim problemom ali nisam uspeo da ga rešim zato što nisam znao gde da tražim kvar.Mislio sam da je žica grejača u prekidu i pri rasturanju su se izolatori raspali ,što je ukazivalo na pregrevanje .Sve žice grejača su bile u redu ,na žalost taj fen nisam uspeo da dovedem u radno stanje .Tada sam video da Steinel radi za Boš.Pitanje je: zasto je izgoreo prethodni osigurac? Da li neko nije ohladio fen pre pakovanja pa uspeo postignutu tu temp ili pri radu da je preterao. Nadam se da se nije samoinicijativno pregrejao.
Sad su pjeftinile ali i dalje su skupe , a baterije su još skuplje. U Astriji država to subvencioniše pa imaju najveći br ploča po glavi stanovnikaNajbolje resenje, jos ako stavis solarne ploce za dnevnu potrosnju...
Koliko je ploča potrebno za jedno prosečno domaćinstvo i koliko košta to zadovoljstvo ?