A šta mene briga jel tu ima ili nema masti i kako kreće???¿
Čitava studija oko brusilice, kupio si je ubijaj je 3 god koliko je garancija!!!!!!!!
Tako gledam stvari, ako je ne otplatiš za 1 godinu i ne treba ti!!!!!
Reći ću da imam desetak mašina starijih od mene i da rade ko prvi dan, šta duša boli i te fore????
To je ravno duša me zaboli kad pustim plug??
Boli me tuki kad pustim plug, ulje antifriz, nafta filteri gume, kaiši i ostalo što je do mene a sve ostalo je u BOŽIJIM RUKAMA!!
Moje je da dam 2400 obrtaja i izaberem brzinu!!!!!
Ne razumeš ti mene. Evo od kad mi je stigla 3 dana je držim u sobi, nikako da je odnesem u radionicu. Ma neću bre ni da je koristim! Ima sve da radim sa starim malim Womaxom, a sa Makitom ću samo da se slikam i kačim fejs. Ima ribe da polude kad vide moju novu veliku Ma-kitu!
Šalim se naravno. (sem ovoga da mi je 3 dana u sobi
). Naravno nisam ja nju kupio da je čuvam, niti ću. Ipak malo računa svaki čovek mora da vodi o alatu (ne mora, al bi bilo lepo a i trajaće mu duže) .
Ovo sa plugom nije dobro poredjenje. Mislim šta ima kod pluga da crkne? Samo da pukne nešto, i istroši se. I normalno nećeš orati panjeve sa njim. E sad ako se desi negde jbg. Možda bi dobro poredjenje bilo ako neko ore sa točkovima uvek smotanim u jednu stranu. To bih nazvao neprimernim koršćenjem alata (pluga).
Kad kažem "duša me zaboli" naravno preterujem, ali svakako mi nije prijatno zato što sam mašinac skoro ceo život i jednostavno volim da mašine rade kako treba. Baz masti na prenosu to ne radi kako treba i taj problem sam istakao ne zbog moje nove bruslice već što me iritira već godinam.
30 brusilica sam ja otvorio , nijedna nikad nije imala ništa masti na zubima. U stvari otvorim, dobro namažem mast pu zubima svuda, upalim na 2 sekunde, kad otvorim opet maltene suvo. Jednostavno nije mi jasno kako niko još od 1954. kad je napravljen prvi Flex do sad nije rešio taj problem, a suvi zupčanici pri tim obtajima jesu problem.
Naravno izguraće Makita tih 3 god i da nema ništa masti u njoj (što mu dodje isto ko ovo sad
), ali ja planiram da je ostavim unuku (prvo moram da sklepetam sina
Jesu li to mašine ili šta, Dušanbos jesi kad držao u ruci 2400_2600w brusilicu??
Dodji probaj, duša me boli kad je držim ceo dan, pa kad odem da pišam doživim orgazam koliko mi ruke tresu!!!!!!!!
Nisam je dražao toliko dugo ali deluje zabavno.
Mislim ako ti ruke bride tu onda nešto ne valja sa brusilicoma, nije izbalansirano nešto ili ležaj neki. Ako ti se tresu ruke od umora onda jbg... bilduj malo
Što se tiče mekog starta to je veoma korisna funkcija, pogotovo za alate veće snage. Pre kupovine ove brusilice nisam mnogo ni razmišljao o tome, ali sad shvatam da je to veoma korisna stvar.
Prvo što čuva sam alat nekako mi se čini da taj start koji odamh puvuče max struje (pa i mnogo više) stvarno lupi i po zupčanicima i po četkicam žestoko. Drugo što trza poprilično tako da može biti i opasno ako neko nije pažljiv. Treće, usećaj pokretanja velike brusilice sa mekim startom je neopredivo prijatniji od onog bez. Četvrto, struja prilikom startovanja jačih motora je znatno viša od maksimalne naznačene na aparatu tako da može da doće do izbacivanja osigurača, oštećenja ostljivih aparat ukoliko su na istoj fazi u blizni brusilice ili u najboljem slučaju žmirkanja svetla.
U savkom slučaju jako korisna spravica za mnoge aparate kuju uskoru ugradjem u tri utkača u radionici (I ovako mi fale utčnice).