Alati i radionice

Mom rodjaku na putu odalame obe na pogonu, ambrol inace, kontejner bio pun zeljeza
Dizalicu ispod al nece moci ove noci, upada u asfalt

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока
I da je imao pravu ploču pod dizalicuima muke nema brige
Većina vozača uopšte nema opremu, dizalice, ruski ključ, krstak, cev, sajlu, lance klocne, itd
Uopšte mi nisu jasni, a gledao sam ukrajince, bugare, turke, nemce, sve imaju i više nego što treba!!!!
Većina vozača kod nas je samo položila C i E kategoriju a ne zna kabinu da podigne!!!!
Oni stari fapisti i ostali su izumrli!! Oni su lamelu i glavu na drumu radili!!!!!
2002544aab53b64607268a9465724611.jpg

Dušanboss krivi se svaka kad kliže pod teretom!!!!!!!!!!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Moja iskustva s plavim Bosch alatima. Alat koristim za kućne potrebe, dakle ne previše.
Prije više od 40 godina sam kupio plavu Bosch kutnu brusilicu 1600 W, ploča fi 180. Radi još dan danas, a zamijenje samo četkice i skraćen kabel (puknuo zbog previjanja). Prošle godine sam kupi bušilicu GSB 18-2 RE. Prije neki dan je počela dimiti. Pošto je još jamstvo reklamirao sam pradavaču (e-kupi) i upravo su mi javili da su organizirali prikup bušilice, a kad stigne do njih, meni će vratiti uplaćeni iznos. S njihove strane je korektno, ali ja sam ostao bez bušilice. Što predlažete kao zamjenu?

Kome treba velika brusilica a voli da reskira .

E jbg. Sad se opet dvoumim. A taman sam se odlučio za onu Iskru ERO (to im je kao profi linija). Mislim to mi je od početka bila dilema. Dajem max 80€. Za te pare mogu da uzmem novog kineza ili nešto polovno kvalitetno. Mislim nema tu šta mnogo da ne valja kod brusilice. Ovaj šalje snimak kako radi taj Fain. Ako motor radi, ležajvi bi trebalo po zvuku da se čuju ako nevaljaju. Zupčanici isto videće se ako seče nešto ... Takodje i ako ne valjaju zupčanici, četkice ili ležajevi nije problem zameniti ali je ipak dodatan trošak... Ne znam ...šta da radim ljudi? :)

Pretpodstavljam da pričaš o dizanju kamiona na putu gde ne možeš baš da biraš gde i kako ćeš raditi. Ipak ako ti se to dešava često možda nešto ne radiš kako terba? Aj neću da pametujem, nisam sa kamionima radio nikad... Kako sklizne? Ode u stranu kamion ili dizalica potone? Točkovi su na kamionu dobro zakočeni kad ne radi?

Predpodstavljam da pričaš o dizanju kamiona na putu gde ne možeš baš da biraš gde i kako ćeš raditi. Ipak ako ti se to dešava često možda nešto ne radiš kako terba? Aj neću da pametujem, nisam sa kamionima raio nikad... Kako sklizne? Ode u stranu kamion ili dizalica potone? Točkovi su na kamionu dobro zakočeni kad ne radi?
Podloga blato, mulj nagib i ostale super stvari
Teret vrhunski i još dok di dižeš jedan točak on niveliše ostale jastuke

Nisam siguran, ali mislim da su te Iskre isto kinezi.
I ja mislim. Na zvaničnom sajtu Iskre nema ništa o proizvodnji alata. :) E sad i ovi poznatiji brendovi imaju proizvodnju u Kini. Nije sve iz Kine loše, prave oni i kvalitetno kad hoće i kad se plati.
Ako ćeš iskreno,nisam pristalica tih kineza i to ne kupujem.Pre bih kupio polovnu brendiranu,naravno da je u nekom solidnom stanju.
Pa ova Fain baš i ne deluje da je u dobrom stanju. Ta je sebe izgleda već odplatila :). Da je u boljem stanju i da mugu da je probam uzeo bih je bez razmišljanja.
Dodaj 20e i uzmi nov plavi bosch
E sad me još i ti zbuni dodatno. Sad tek ne znam šta da radim :) Vidim da ovde svi hvale te makite i bošove koji su malu skuplji od kineza ipak ne bih se baš kladio da je to isti kvalitet kao kad su te marke koštale 3-4 puta više od najjevtinijh. Poznatije marke su morle da spuste cenu kako bi ostale u igri i ne bi prople usled najezde jeftine Kineske robe koje ljudi pri tako velikoj razlici u ceni kupuju mnogo radje. Kako bi spustili cenu proizvoda morali su negde da zakinu i kvalitet sigorno trpi. Naravno, i dalje je to bolje je to od najjeftinijeg Kineza. Mislim sve su to Kinezi danas, ili neka druga za proizvodnju jeftinija zemlja. Ne bi moglo nikako da košta toliko ako se pravi u Nemačkoj ili Japanu.

A i nije Bosch 100€ ...130€ je. Kad bi bila 100 verovatno bih je uzeo. Jel zna neko da ima negde akcija neka?

I da je imao pravu ploču pod dizalicuima muke nema brige
Većina vozača uopšte nema opremu, dizalice, ruski ključ, krstak, cev, sajlu, lance klocne, itd
Uopšte mi nisu jasni, a gledao sam ukrajince, bugare, turke, nemce, sve imaju i više nego što treba!!!!
Većina vozača kod nas je samo položila C i E kategoriju a ne zna kabinu da podigne!!!!
Oni stari fapisti i ostali su izumrli!! Oni su lamelu i glavu na drumu radili!!!!!
2002544aab53b64607268a9465724611.jpg

Kakvu opremu?
Za koje pare?
Gvozdje 9-10din mozda i manje
Guma 2 din
Koje pare vozac da zaradi??
Ne znam ovi sto teraju sticare kakve plate imaju...

Mogu na KP cesto da se nadju povoljno polovne brusilice u odlicnom stanju. Ima MADE IN GERMANY da biras. Ja sam tako do sad kupio 3 komada i hvala Bogu rade samo tako.

Tražim za sebe zamjenu za Bosch GSB 18-2 RE koja je riknula. Za sad su u užem izboru:

Kavo je Vaše mišljenje o ovoj Metabo bušilici i općenito o proizvođaču?

I ja mislim. Na zvaničnom sajtu Iskre nema ništa o proizvodnji alata. :) E sad i ovi poznatiji brendovi imaju proizvodnju u Kini. Nije sve iz Kine loše, prave oni i kvalitetno kad hoće i kad se plati.

Pa ova Fain baš i ne deluje da je u dobrom stanju. Ta je sebe izgleda već odplatila :). Da je u boljem stanju i da mugu da je probam uzeo bih je bez razmišljanja.

E sad me još i ti zbuni dodatno. Sad tek ne znam šta da radim :) Vidim da ovde svi hvale te makite i bošove koji su malu skuplji od kineza ipak ne bih se baš kladio da je to isti kvalitet kao kad su te marke koštale 3-4 puta više od najjevtinijh. Poznatije marke su morle da spuste cenu kako bi ostale u igri i ne bi prople usled najezde jeftine Kineske robe koje ljudi pri tako velikoj razlici u ceni kupuju mnogo radje. Kako bi spustili cenu proizvoda morali su negde da zakinu i kvalitet sigorno trpi. Naravno, i dalje je to bolje je to od najjeftinijeg Kineza. Mislim sve su to Kinezi danas, ili neka druga za proizvodnju jeftinija zemlja. Ne bi moglo nikako da košta toliko ako se pravi u Nemačkoj ili Japanu.

A i nije Bosch 100€ ...130€ je. Kad bi bila 100 verovatno bih je uzeo. Jel zna neko da ima negde akcija neka?
Odeš na winwin i vidiš garancija 3 god
Verujem da u toj ceni 12_13hiljada ima i hitachi

Metabo je odličan brend profi alata. Negde sam pročitao da je Metabo vrh što se tiče brusilica, ali verujem da im je i ostali alat dobar. Imam Metabo bušilicu od 750W i služi me dobro više od 10 godina. Skoro sam je maltretirao sa burgijom za metal od 20mm (redukovani prihvat) i to je odradila bez problema iako je predviđena za burgije za metal do 13mm.

Jutros na Pancevackom kineskom buvljaku prodaju udarne bušilice iz Lidla za 8.000din :D ja je kupio za 5,5K din.

Vidim pitate se zašto na invertorskim lakše krene da vari nego na trafou? Sem težine, prednost invertora je i ta što može da se dobije odgovarajuća učestanost i amplituda struje varenja. Kod trafoa je to fiksno 50Hz a kod inverora ide u KHz. Osobina struje je da na većoj frekvenciji lakše prolazi kroz izolator, kao npr radio talasi kroz vazduh. Na ULtra Kratkim Talasima treba mala snaga da signal prođe kroz izolator(vazduh) dok na srednjim talasima treba uložiti mnogo energije u talas.
Pojedini materijali, da bi krenulo varenje, aparat mora da ima i dodatnu visokomaponsku varnicu tipa bobine koja će da inicira strujni luk. Inverterski ima mnogo povoljnosti u odnosu na trafo.

E jbg. Sad se opet dvoumim. A taman sam se odlučio za onu Iskru ERO (to im je kao profi linija). Mislim to mi je od početka bila dilema. Dajem max 80€. Za te pare mogu da uzmem novog kineza ili nešto polovno kvalitetno. Mislim nema tu šta mnogo da ne valja kod brusilice. Ovaj šalje snimak kako radi taj Fain. Ako motor radi, ležajvi bi trebalo po zvuku da se čuju ako nevaljaju. Zupčanici isto videće se ako seče nešto ... Takodje i ako ne valjaju zupčanici, četkice ili ležajevi nije problem zameniti ali je ipak dodatan trošak... Ne znam ...šta da radim ljudi? :)
iSKRA ERO je kinez obicni , prava iskra se odavno radi pod imenom svajcarskog perlesa, jer su ih oni i kupili. Imam veliku perles brusilicu, kupio je novu 2007 i ja sam zadovoljan, ali sta znam opet, nisam profesionalac. Inace ove male makite najjevtinije, plave mi se uopste ne svidjaju, njezno je to sve, mada kol'ko para tol'ko pevaljka pokazuje sise.

Od Metaba imam samo ovu ubodnu testeru. To je neki baš matori model i po karakteristikama dosta zaostaje za novijim ubodnim testerama - nove imaju snage 700-800+ W a ova samo 400W, nema laser za praćenje putanje, nema one nove prihvate za brzu zamenu testerice (ovde je na šraf), nema nagib u nazad lista testere, nema duvanje ili usisavanje piljevine... Ali mi je nekako bilo sigurnije da kupim nju nego neke modernije nepoznatih marki za istu cenu, računao sam da je kvalitetnije urađen radni mehanizam. Kupio sam je polovnu za 2000 din. Za sada nisam sekao ništa deblje od daski colarica, i njih seče bez po muke...

Odeš na winwin i vidiš garancija 3 god
Verujem da u toj ceni 12_13hiljada ima i hitachi
Ima u toj ceni i Makata i svaša nešto. Fora je što ja nemam tolko para da dam za brusilicu koju neću koristit bog zna koliko. Nije da će mi stojati na polici, ali i ako budem radio nešto ozbiljnije pošto nisam profesionalac imam taj lutksuz da je ne silim ukoliko vidim da se greje. Planirao sam da prodam malu (prodo za 4000) dodma nekih 2 i uzmem nešto najjevtinije. Tako da i sa ovih 8500 probijam budžet. 13000 mi je previše.

Odlučio sam se za tu kinesku Iskru. Nekako mi deluje nešto kvalitenije od ostalih iz tog ranga ili malo jeftinijih. Drugo to je kao Iskrina "profi" linija, ako ništa ima tu fensi meku dršku i duže kabal (nadam se da su se braća Kinezi otvorili i za nešto kvaltetnije, prekidače, četkice, lažaje, zupačanike... barem nešto od toga). Treće koliko vidim takva brusilica svuda košata 10 000 i više dok je na linku koji sam dao 8600. Samo se nadam da nema neki razlog za to sniženje. :)

Ništa, pišem sutra, prekosutra prve utiske.

Edit:
Pa da, nema da fali. Nazovem lika on zbunjen ko da sam mu tražio deo za spejs šatl. Pun mi k. više tih sajtova koji okače sve živo a nemjau 90% stvari. Ne kapiram u čemu je fora sa tim. Trebalo bi da postoji neki zakon protiv toga.

Poslednja izmena:
Mislim da je 2 god garancija a cena kako mi burazer rece oko 4500-5000 din, po meni je bolje resenje od bilo kakve kineske.
Samo sacekas cetvrtak i dobro poranis
f21a691d4cbb878d3aab3e74e0003727.jpg
3b048c48c7e7d3bcc3548d1511a6d973.jpg

Nazad
Vrh