Alati i radionice

Ja sam kupio malu makitu pre 7 godina,nema sta nismo radili sa njom,od secenja,brusenja,prikolice smo sve sa njom osmirglali,bila je crvena od farbe,izduva se komresorom i opet udri. Sutra da crkne ne bi joj rec rekao. :)
A kupio sam prosle godine u Rodi Black&Decker,to ne moze da pridje Makiti,u stvari to je takav bofl,to nije ni proslo pored Black&Decker fabrike
Hmmm. Znači nisam se zezno što sam prodao moju B&D (kupili smo je na istom mestu :)). Koristo sam je par puta, nije mi se baš svidelo kako radi a i treba mi velika, malu imam. Za ovu sam se zaleto jer bila na akciji.

Ljudi kakva li je ova Iskrao ERO. https://www.alatioprema.rs/kupi/ugaona-brusilica-2200w-iskra-ero-3885
Mislim znam da nije ništo kvalitetno, nego dal mi je bolje da uzmem nju ili ove najjevtinije kineze koji su jeftinij nekih 1500 din. Iskra mi ovako na slikama deluje malo kao bolje, a koliko vidim na drugim mestima cena joj je oko 10 000.

Meni je pre dosta godina reko neki stari majstor:kad kupuješ ove male strojčeke gledaj kakav ima priključni kabal,što duži i što mekši kabal imaju strojčeki u kvalitetu.Kratak i krut kabal kineska roba.Primer kod makite:plava makita ima mekši kabal od crvene makite,imam obadve i razlika se oseča.

Ali kupiti npr womax, villager ili slicno za 5000 din a makita 7000?

Meni je to van svake pameti.Pa makar je palio jednom godisnje.

Te gluposti su preskupe, da su 2-3000din pa da razumem, ali vise davati za te igracke ni u ludilu.

Ali opet neka kupuje ko sta zeli, ja sam se opekao , necu vise sigurno.
Ako nemam para , strpicu se mesec dva duze kad bude dodati pa cu kupiti zglavnije.

Sent from my Mi 9T Pro using Tapatalk

Ma znam.
Uzgred, i ja kupujem samo polovan alat, više volim kad naletim na polovan, kvalitetan i očuvan alat, nego da kupim nov. Doduše, to je dobrim delom zato što mi je nov a kvalitetan alat preskup za moj budžet. Jedino bih akumulatorski alat kupio nov zbog baterija.

Kupujem svakako i novo i polovno
Stoji da su neki novi el alati preskupi ali npr brusilice po meni nisu
100e veliki plavi bosch 3 god garancija
40e mala crvena makita 3 god garancija
E sad inverter HUGONG me oduševio
Steyr me oduševio
Klasa 160A i oko 100e sa 3 god garancije
MIG MAG CO2 je pravi preskup 1000+e
Ove stubne velike bušilice , tocila velika to je preskupo novo
Strugove i glodalice neću pominjati
Kompresori veliki isto

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Ima li neka slika te male crvene Makite, neka oznaka? Nisam ih viđao po radnjama (kod mene).

Slazem se da brusilice i busilice brendirane danas nisu preskupe, sto neko vec rece za mene je kineska za 5000 preskupa, kad makita-bosch kosta 6000, jos garancija 3god, ne boli glava..
Radio sam sa kineskim, vec posle par min rada greje se ne mozes je drzati u rukama, smrdi ona jadna jeftina plastika!

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Људи купио сам пре 5 год на лимунду топ Крафт велику брусилицу за 2000 дин сад се цркла после пет год....нисам баш од оних да се курче алатом јбг...ко ради сваки дан или често зна се а ми аматери се задовољавамо и половњачама;)

Najgore je sa tim bednim kineskim el. alatom sto i kada je novo ne radi kako treba, brusilica mala cim je stisnes malo ona usporava, greje se... zal boze para... to se ne kupuje svaki dan ne treba zaliti boks cigara razlike u ceni

Ja verujem i onu makiticu od 500 i kusur vati sa plocom 125 mm da joj pustis samo njenu tezinu ima da se ugusi, a o pritiskanju da i ne govorimo. Zato ona i jeste 5000 jer su ozbiljni proizvodjaci u toj klasi odavno presli preko 1000 W.

Ne mora da znaci
imam AEG od 670 i odlicna je
nedavno sam uzeo bosch od 900w i nekako mi je za neke poslove i prejaka i prebrza...
ali kad se brusi nesto deblje tu delja dobro

Људи купио сам пре 5 год на лимунду топ Крафт велику брусилицу за 2000 дин сад се цркла после пет год....нисам баш од оних да се курче алатом јбг...ко ради сваки дан или често зна се а ми аматери се задовољавамо и половњачама;)
Zavisi na sta se odnosi "polovnjace"

Ovu imam vec 5 god, kupljena polovna, verovatno dzornuta negde, naradila se kao crnac, stavljane ploce od velikih brusilica, ispadala na zemlju, svasta nesto, jos grmi k'o besna!
f9833512f3bbfe5c882eb9dab3fdf743.jpg

Nazad
Vrh