Alati i radionice

Mozda se slucajno tako pogodilo da nije tacan. Ja sam kupio onaj neki najjeftiniji set za kompresor i u njemu i taj pistolj. Nisam ga bas direktno proveravao, ali recimo gume koje sam pumpao na onom aparatu na NIS pumpi na 2,2 bara sad mi ovaj pistolj pokazuje 2-2,1 bar. Sto je po meni dobro jer moguce i da su gume za par meseci ispustile 0,1-0,2 bara.

Imam Kzubr inverter,radio je odlicno,spilao sa njim par kutija elektroda do sad,i 2,5 i 3,25 elektrode,standardna losa klesta koja su slaba i nikako ne stezu i kabel sa njih spadao x puta da bi sad vec bio kabel oko 1m duzine i poceo se kabel grejati i klesta su vrela.Sta bi bilo problem? samo klesta ili komplet kupiti kabel sa klestima nov?Vidim da ima kabel sa krajem koji ide u inverter sa klestima da se kupi komplet.Koji je razlog grejanju mase?

Imam Kzubr inverter,radio je odlicno,spilao sa njim par kutija elektroda do sad,i 2,5 i 3,25 elektrode,standardna losa klesta koja su slaba i nikako ne stezu i kabel sa njih spadao x puta da bi sad vec bio kabel oko 1m duzine i poceo se kabel grejati i klesta su vrela.Sta bi bilo problem? samo klesta ili komplet kupiti kabel sa klestima nov?Vidim da ima kabel sa krajem koji ide u inverter sa klestima da se kupi komplet.Koji je razlog grejanju mase?
Kolega gde ima da se kupi?

Послато са Redmi 6A помоћу Тапатока

Bolje kupi dobar kvaliteten kabal i posebno kliješta za masu i napravi sebi kablove. Ove što prodaju kao gotove upitno g su kvaliteta. Većinom kruti, kratki, loš bakar.

Onaj plazma aparat iz lidla ima takav mase kabl kakav u zivotu nisam video,to maltene obicna zica a ne kabl lol,ja mislim da bi bolje sekao kad bi dobio neki deblji kabl mase,kao i bolja klesta mase,ova su dno dna.

@Arkadije
Što se tiče Lidl plazma sekača, dovoljan je taj fabrički kabel.
Čitao sam dosta o uredjaju po stranim forumima. Prodaje se u gotovo svim evropskim zemljama.
Probali su ljudi da zamene debljim, ali se pokazalo da se tim ništa ne dobija, i da najbolje radi sa orginalnim.
Inače i drugi kvalitetniji plazma sekači imaju tanje kablove mase.
Radi se o strujama kod ove plazme maksimalno do 40A, i debljina je adekvatna potrebi.
Plazma sekači inače imaju veći radni napon od aparata za varenje pa su zato struje niže.
Proučio sam unutrašnjost i ugradjene komponente uredjaja, i mogu reći iz svojih a i saznanja drugih da je konstrukcija spram cene koštanja solidno izvedena.
Inače uredjaj je medju najjeftinijim na tržištu, ali za povremene potrebe nekog nepravilnog sečenja čak i materijala do 12-14mm je sasvim opravdan.
Mora se obezbediti ravnomeran dotok vazduha na 4-4.5 bara i taj raspon debljina seče, čak i malo pteko deklarisanih 10mm. Deblje sporije i uz pauze ali se uradi.

@Dejo_Joe
U principu može ako nemaš trenutno baš ništa drugo. :)
Imačeš problem da pričvrstiš krajeve kabla ksko valja zbog punog preseka, i u radu će biti krut i nepodesan.
Bolje bi bilo da je licnasta varijanta, naravno da se krajevi svih 5 provodnika upletu zajedno.
To je sve samo da se reši eventualna trenutna nemogućnost nabavke odgovarajućeg.
Pravi kabel za varenje 16mn2 košta oko 350Din/m.

Ja sam kupovao posebno kablove i posebno klesta za masu i elektrodu i onda napravio kako mi odgovara. Ovi gotovi kineski su kratki i slabi. Od kad sam zamenio preporodio sam se. Mada ja nemam Kzubr, ali nema veze, bitni su kablovi i klesta.

Te kablove sam pravio sam više puta
Ako ide euro priključak kupiš njega i na licnu navučeš napraviš od Cu lima plašt upresuješ , zaliješ sinolom
A ovi stari trafoi njima samo presuješ papučicu(oko)
Na varstroju su mi po 5m kablovi
Rade končar po 10m
Jbg imao ključ od magacina

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Kod mene su na starom varstroj aparatu,teži kablovi od aparata.Nisam imao ključ od magacina .Kjuč je imao drugar koji ga je često koristio.;)

Ja nemam ni kljuc ni drugara koji ima kljuc.
Mora da idem gde se predvidja, znaci redovno da platim
Cenu javljam kad kupim

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh