Alati i radionice

Sa jedne strane tocilo, a sa druge trakasta smirgla sirine oko 5cm. Aludiras na takvo nesto?Tata je skoro kupio tu masinu za smesne pare. Mogu pogledati sutra koja je snaga motora i broj obrtaja.

Pravio je jedan moj poznanik, slikaću ti uskoro.
On je stavio 1,5kW motor koji reguliše frekventnim regulatorom.
Traka mu je 100mm, odnosno 4".
Kod njega se vrti oko 900/min, ali viđao sam i brže.
Ja sam svojevremeno hteo kupiti od forumskog kolege @abarth odlična fabrička, ali nisam uspeo da preuzmem u Slo.
Mislim da je fabrička bolja opcija, nije baš jednostavno napraviti da valja, a i neznam gde ima grafitne podloge za ispod šmirgle.

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

E ovako nešto
Imam rolera od kamiona pa bi ih duplo stavio po dva možda navukao plastičnu čauru na njih
Imam i od auta
E sad motor ?
Imam od mešalice za beton, od veš mašine, imam i neki trofazni od ventilatora
Samo bi na motor trebao nastrugati valjak
E sad pitam brzinu šmirgle ili prečnik valjka i obrtaje motora
Da malo BUDŽIMO dok je ova nesreća

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Mozda od ves masine najbolje..
Imas vise brzina a i ne treba tu neka snaga

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Pravio ja sa motorom od ves masine, em prebrzo em preslabo, tu bi trebalo minimum 1.1kw...a za brzinu tu negde oko 1400 pa sa tim rolerom na motoru regulisati dal veci staviti ili manji...
7eebb83ac8e745a4db96f5af47f2ffd6.jpg

Ako je traka 76mm, onda bi mogao motor od 1.1kw/1400 obrtaja. Prečnik pogonske ravne remenice 70-90mm, i biće dobro..

Poslato sa LDN-L21 pomoću Tapatoka

Ja imam malu bošovu kao na slikama.

Dobra za nešto sitno očistiti i popeglati neravnine, ali da kupujem ili pravim išao bih na nešto jače jer se osjeti da zaguši ako iole jače pritisne. Ako ima mogućnosti uvijek bih preporučio jači trofazni motor, bar 1 kW, a za brzinu neki frekventni regulator ili remenicama kao na stubnim bušilicama jer nikad nije potaman.

E ovako nešto
Imam rolera od kamiona pa bi ih duplo stavio po dva možda navukao plastičnu čauru na njih
Imam i od auta
E sad motor ?
Imam od mešalice za beton, od veš mašine, imam i neki trofazni od ventilatora
Samo bi na motor trebao nastrugati valjak
E sad pitam brzinu šmirgle ili prečnik valjka i obrtaje motora
Da malo BUDŽIMO dok je ova nesreća

Lovac kakav kompresor treba za onu lidl-ovu plazmu.?Ima ih jos po radnjama pa razmisljam da uzmem jednu

Bar 2 glave i 50l
To je minimum!!!
Ili da čekaš da naduva
Ja imam 2 glave 2 bureta po 50l i ide

Ima li neko preporuku za kvalitetan pistolj sa manometrom za pumpanje guma? Uzeo sam danas Villager TG 5, koji je zesce djubre. Em gumu koja je napumpana na 2.2 bar-a vidi kao 2.6, em ispustim pola gume dok nabodem crevo na ventil kako treba. Poslao sam ga na reklamaciju koja ce biti verovatno nikad.
58aca70ee55885ec06b7de32d674c8ab.jpg

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Meni je metabo sluzio odlicno oko 5 godina i sada je pobrljavio.Sa njim naduvam gume na traktoru na 1,6 bar,traktor skače kao jarac.Kod vulkanizera proverim sa 3-4 manometra pritisak u gumi je bio oko 2-2,1bar.

Uzmeš original Michelin manometar i završiš posao.E sad ako ga kucneš ili ispustiš na zemlju rinaka, kaput a košta 90 evra pa bi ga trebalo držati pod ključem u nekom sefu. 😱

Videcu kako cu proci sa reklamacijom, ukoliko mi kojim slucajem vrate novac mogu da kupim neki do 20-tak eur najvise. To cu koristiti jednom u par meseci pa ne mora da bude nesto posebno, ali barem da radi kako treba.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh