Alati i radionice

Od kako je se Deks raspitivao za onaj agregat za struju i ja sam se malo zainteresovao za te agregate. Samo sto mene vise zanima neki trofazni koji bi mogo da napaja neki el. motor do 4-5 kw. Gledam oglase vecinom su to agregati sumnjivog porekla i karakteristika. Sad me zanima koliko se krecu polovni, ali dobri trofazni dizel agregati? Ako neko zna?

Ima raznih cena, po meni kome nije preko potreban ne treba da baca pare.
Pratio sam jedno vreme dok sam trazio za sebe, sa Lombardinovim dizel motorom 14ks, Sever generator ili Koncar, od 500e pa na gore..
Nije bitno monofazni ili trofazni cene su slicne. Ja sam moj platio okruglo 500e na otpadu, bez ikakvog ispitivanja motora i generatora, samo mi je bilo dozvoljeno rukom da okrenem radilicu. Hvala Bogu, imao sam srece

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Meni nije preko potreban, ali se desi nekad da mi treba ko leba. Zato sam poceo da razmisljam o kupovini, a kad vec kupujem onda bolje trofazan ili kombinovan. Narocito ako su im cene slicne. Vecinom su po oglasima neki novi kineski koji mi ne ulivaju poverenje pa bi zato trazio polovan. Mada, nije mi hitno tako da mogu da vrebam nesto povoljno kad se pojavi.

Ako bi uzeo kombinovan od 5kw on nema 5kw na trofaznoj, vec je podeljeno, obicno na pola.
Znaci imas 2.5kw za monofaznu i 2.5kw za trofaznu.
Tako mi bar rece drugar koji je elektricar kad sam ja kupovao.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ja sam za prijatelja pre nekoliko godina istraživao i nabavio 'nemački'-kineski agregat sa dizel Kiporom 186F koji je imao i elektropokretač.
Po meni sasvim korektna sprava sa čini mi se deklarisanih 5kWA, trofazni i monofazni.
Mislim da ih ima na KP uvek, ali jedino probrati 'bolji'..

To nisam znao da su trofazno-monofazni podeljeni po pola. Onda bolje da trazim samo trofazni.
Ima ih na KP zivi lom, ali se do sad nisam interesovao za to pa ne znam ni cene koje su realne, ni koji su dobri. Bas sam slabo upucen u te agregate.

Sad mi nije jasno jer ovde nista ne pise da je snaga 5,5 kw podeljena po pola za monofaznu i trofaznu struju. Inace sam prilicno zadovoljan sa VILLAGER proizvodima tako da mislim da ovo nije lose. Jel prijatelj taj njegov opterecuje posteno ili samo za sijalice i slicno?

Pravo da ti kažem, mislim da taj dedica to koristi pri nestanku struje za osvetljenje, frižider, zamrzivač.
Dali uključuje nešto od jakih potrošača nisam siguran.
Mislim da je ovo nekih realnih 3-4kW..

Ja sam za prijatelja pre nekoliko godina istraživao i nabavio 'nemački'-kineski agregat sa dizel Kiporom 186F koji je imao i elektropokretač.
Po meni sasvim korektna sprava sa čini mi se deklarisanih 5kWA, trofazni i monofazni.
Mislim da ih ima na KP uvek, ali jedino probrati 'bolji'..
MI smo kupili agregat slican tom. Kipor dizel motor a na agregatu pise Lombardini. Ima i elektro pokretac. Trofazni, navodno 10kw ali nisam testirao tacnu snagu. Cini mi se da je ovaj

Ne znam ,zašto su čeone brusilice ili bijaksi ,toliko skupi ? Skupi su novi ali i polovni .Polovnih malo ima u ponudi,naspram drugog alata.
Pre izvesnog vremena mi se ukazala prilika da kupim ovog Hitashija,pošto mi je predhodni Wurth (Bosch),prisvojio mlađi sin.
Nema ništa specijalno u njima a baš su skupi.

Ja sam nedavno kupovao jednu, tu čeonu bruslilicu, ali manju. Nisam našao ništa polovno što bi mi odgovaralo, jer zaista je ponuda slabija. Na kraju sam kupio novu.

Sta bi izabrali izmedju Villagera i Womaxa za kompresor? Znam da je to isti kineski djavo, ja licno mislim da je Villager za stepenik iznad sto se tice kvaliteta.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Bice verovatno Villager zato sto je dostupan u mom mestu, dok za Womax moram da idem u susedni grad.

Послато са MI 9 помоћу Тапатока

Nazad
Vrh