Alati i radionice

Čekaj Luka , ako sam dobro skontao , to kad se zavari gornji dio opruge bude kontra nego normalno ? Jel može da se namotira tako .
Može samo od napred,
Bitno je da imaš jednu celu za šablon
Probao sam par komada tako kad sam video kod nekog tipa i radi posao!
Kasnije smo skupili po selu i varili za mali spremač za voćnjak

Prodao sam 'levator, šaljem spiralom

Nego počinju remonti
baf9ee95e85bb20ed53b0722220cb87d.jpg
afba08cb4d5052cb03955a7941d98510.jpg

Jel ima neko preporuku za dobar dizel agregat,da ima snage bar 8kw. Gledam ove sto prodaju kopije lombardinija,pise 10 kw struje,a motor ima isto toliko,to nije ni za sta.

Crveni je tu 18 meseci, radilica opizdila nemogu naći, dal je neki ubudžen motor ili šta
Zelenom treba dizalicu biksnovati, menjač, hidro pogon, i što šta!!

Meni kompresor radi svaki dan najmanje 8 sati...6 dana nedeljno.....ulje menjam godisnje jednom...sipam motul 10w40 polusintetiku zadnje 3 god...a pre motula sam sipao ili seleniu ili castrol.....motula mi ostane od motora pa ga zato i sipam....
kupljen je 2006 u leto.....pocetkom maja 2011 mi se radnja zapalila kompresor je bio izbacen napolje i tu je pokisao...kad sam skinuo glavu/cilindar sve je bilo kao novo tragovi honovanja su se videli po cilindru....prosle godine mi je bure protrunulo i kad sam ga prepakivao na drugo opet sam skidao cilindar/glavu....takodje je stanje odlicno...dakle samo kvalitetno ulje i nema brige...

Postoji baš specijalno ulje za kompresor!!
U firmi smo imali, vidim sad na pilani ga koriste, opet to su kompresori što rokaju čitav dan,
Ovaj kući kod mene možda radi u proseku 1_2h dnevno
Ulje menjam godišnje uspem motorno koje imam i tako već 15g

Nabavio sam jednu šipku od klipnjače hidrauličnog cilindra. Klipnjača je od materijala C45 i induktivno je kaljena i hromirana.
Koje bi burgije bile najpogodnije za bušenje ovakvog materijala?

Poslednja izmena:
Ako ti tako kažeš..
Meni nije poznato kojim metodama se dobija ta tvrdoća na tom čeliku, ali ako piše onda je tako..
Ck45 je C.1531, što je opet isto sra..e.

Ako ti tako kažeš..
Meni nije poznato kojim metodama se dobija ta tvrdoća na tom čeliku, ali ako piše onda je tako..
Ck45 je C.1531, što je opet isto sra..e.
Ja sam ovo uzeo za osovinu na sejalici koja se okreće u čeličnoj sinter čauri. Nadam se da nisam napravio totalni promašaj.
Mislio sam da je ovo ok jer je materijal relativno dobar i površina je kaljena?

Ide burgija kao u sir, iz iskustva... jos nisam imao kvalitetnu burgiju.

Послато са SM-J710F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh