Alati i radionice

Ispod 120-150 eura ja licno ne bih ni gledao te automatske maske za varenje,oci nemaju vrednost,to sto one rade ne znaci apsolutno nista,a koliko varite ni to ne znaci nista ako maska adekvatno ne stiti oci.Nek kasni malo sa svetlog na tamno(golim okom to nikad necete primetiti inace) i nakon par varenja pokvaricete oci u nekom % da to ne primetite odma,ali nakon odredjenog vremena,godinu,dve,kod doktora po naocaore.Kupite obicne naglavne maske ,5 puta bolje nego jeftine automatske.Ne zaboravite i stepen zastiten od uv,ir itd ,vecina tih jeftinijih ni ne navodi te parametre....

Варио сам и без маске па хвала милом Богу нисам оћоравио све се може кад се хоће , а са овом има да прогледам још боље :osmeh:
Фирма Велдгас д.о.о. заступа Тецмен маске

Poslednja izmena:
Imam tako slicnu masku, platio je 3000 din i mogu reci da je za izbegavanje
Pri radu sa co2 aparatom kad ima desta tackanja zeznu se oci veoma lako, ja prvo nisam ni ukapirao o cemu se radi jer naizgled maska radi perfektno
ali kad sam sledeci put tako slicno radio, opet sam zeznuo oci
kad radim sa obicnim trafo aparatom manje mi smeta
Nisam izuzetak, mnogi koji koriste te jeftine maske imaju slicno iskustvo

Ja sam kupio u Weldgas u Zrenjaninu i ako se dobro sećam platio sam nešto preko 7000 din i maska je stvarno dobra i posle celog dana varenja ne smeta očima, a sa CO2 kad varim ositljivost stavim na max i ne smeta ništa. Kad varim elektrodom stavim na 11 a CO2 na 9.

Dobio sam tu neku NO NAME masku na poklon za rodjendan, neka military maskirna moje iskustvo je da je OK za nešto peckati dok drziš levom rukom! Ali nula za neku celodnevnu upotrebu
Uz naglavnu masku bih preporučio dobre rukavice jer mi se dosta puta desilo da levu naslonim na vreo var jednostavno ne znam gde bi sa levom rukom

Poslato čelo bašče uz pomoć 'levatora

Ja probo sa onom pijacarskom i cim je jaca svetlost ona otvori u varenju ono nevredi nista. Rucna je baja il neka profi.
Ove pinacarske NIKAKO.

Poznavaoci struje .Da li će ova mašina raditi ako izbacim ovaj kondenzator?Nosi oznaku tgl 11840.Deluje loše pa bih ga izbacio.

Poznavaoci struje šta znaci kada upalim trofazni đotor izbaci fideovka
A kad ga raskači uzmem unimer stavim na ome
izmedju onog komtakta vijka za fazu drugog i trećeg imam vrednost 3,5 oma ostali ništa???
Čovek koji mi je dao motor kaže da negde nešto indukuje a da je ispravan????

Poznavaoci struje šta znaci kada upalim trofazni đotor izbaci fideovka
A kad ga raskači uzmem unimer stavim na ome
izmedju onog komtakta vijka za fazu drugog i trećeg imam vrednost 3,5 oma ostali ništa???
Čovek koji mi je dao motor kaže da negde nešto indukuje a da je ispravan????

Imas li prekidač ili ga direktno pokrećeš ubadanjem utikača u utičnicu?Meni je prosle nedelje jedan motor imao iste simptome kao taj tvoj jer je bio probio i morao sam ga generalisati.(premotati)

Ide preko grebenaste sklopke
Naime kupio sam celu stolarsku mašinu zbog motora, kaže mi drugar daj mi to da se posluzim a evo ti drugi motor!! Nek ostane mašina sa imamo kad nam treba
Donese mi drugi motor ja stavim na onu tremilicu što pravim kad sklopka izbacuje on kao ispravan je neznam zašto izbacuje i ostala sranja
Rekao sam mu da mi donese moj motor da mogu radit

Luka,otpor bi trebao da bude isti izmedju sva tri namotaja,proveri svaki namotaj prema masi(tu nsme biti nikakvog spoja),a moze biti i da je obrnuto uzemljenje i nula u utikacu.

krenuo sam da kucam ali ovako je najjednostavnije. Ako imas na grebenastom pustnje Y/D onda nema ovih mostova i mozes odmah ispitivati.
Naravno prvo iskluci napajanje

Poslednja izmena:
Luka,otpor bi trebao da bude isti izmedju sva tri namotaja,proveri svaki namotaj prema masi(tu nsme biti nikakvog spoja),a moze biti i da je obrnuto uzemljenje i nula u utikacu.
Nije problem utikač, drugi i treći namotaj su u spoju
Negde je probilo, bio mi malopre električar i ispitivao
A taj tip me ubedjuje da je ispravan, rekao sam da moj motor donese i gotovo!!!

Neznam kako se na naškem zove alat ali na engleskom se zove
ADJUSTABLE PIN WRENCH
uglavnom ima pinove kao ključ za brusilicu a podesiv je
Izgleda kao šestar koji umesto i ima pinove postavljene pod uglom 90 stepeni
Koristi se uglavnom za hidraulične cilindre
Ako neko zna gde ima molio bih da pomogne
a2450df56b6ff91ecad5138c81db6288.jpg

Trazio sam ga i ja inače i kačio na ovu temu pitanja. Zovu ga i šestar ključ. Nije mi tako hitno trebao al eto isto tako kao ti sam mislio da što manje oštetim hid. cilindre. Na kraju cunjam najlonom i ugledam neki zarđao, musav. Vata do nekih 200mm. 200din ga i platio i služi. Kod mene u firmi čekićaju po istom al je gedorin. :)
Vodi računa ako budeš negde poručivao nov jer ima sa različitim debljinama pinova.

Cim izbacuje sklopka motor je probio,meni neki dan ostane kompresor upaljen i nestane faze jedne i crko motor probio.
Treba imati zasttnu sklopku il dm kako je zovu.

Је л' ко има искуства са лепљењем стакала (оних ветробранских)?

Зашто то питам? Јуче сам орао нешто и после једног изласка из трактора и чачкања плуга, дохватио сам се кваке (фиксиране само за стакло), притиснуо дугме и повукао врата, стакло кренуло да се отвара, а рам врата стоји на месту. Срећом није пало и разбило се, па сам га увезао канапом, уденуо неке крпе, па се довукако до куће, скинуо стакло, ванукао најлон на рам врата и наставио посао.

То лево стакло које је преко читавих врата, држи се на раму који иде дуж ивица стакла. Пре неколико година то стакло на левим вратима је страдало од удара кошаве и замењено, а његово лепљење за рам урадили су у "Горан стакло". Оно што мени пада у очи је да је та црна еластична смеса којом је оно било залепљено, на додир не личи на нешто другачије од обичног црног силикона из фарбаре.

Уместо да пакујем рам и стакло у ауто и носим до "Горан стакла", да их поново лепе смесом која за пар година може да ме изненади као ова садашња, зна ли неко да ли је у малопродаји доступан неки посебан, специјализовани силикон, неки лепак за зај посао, да бих самостално могао да завршим тај посао?

Nazad
Vrh