Sapatnik
Član
Дукеј, потражи нешто овако добро се показало.
Послато са MI 9 помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Pre mnogo godina ,ovakav ili sličan lanac je korišten za čupanje jednog panja.ULT oko 200 konja ga je teglio.Verige su se usekle jedna u drugu i postao je krut .U jednom momentu je pukao ali nije bilo efekta praćke pošto se "ukrutio".Сад сте ме натерали да излазим из куће, колико треба да запне па ово да пукне и одлети?
Još bolje je da omča bude upletena. Može da pukne ali nema izvlačenja. Prije 30tak godina sam znao kako se to plete. Nikad mi nije trebalo pa se izgubilo ali nije komplikovano.Za nošenje i za montiranje je najlakše koristiti lanac. Za teret je najsigurnija sajla. Nekada sam vozio šljunak i viđao sam svakakve događaje na izlazu iz korita Morave. Sajla je zakon. Omča treba da bude urađena kvalitetnim stezaljkama i nema brige. Lanac lako puca a kad pukne mnogo mu je veliki domet Ja nemam šoferku na T40 zbog šlepanja lancem.
Ovaj post me naveo da postavim pitanje...
Već par godina planiram da kupim neku sajlu ili lanac da imam za potrebe šlepanja kad se pokvari traktor, ili izvlačenja kad se zaglavi u blatu (obično sa prikolicama). Šta je bolje za te namene, lanac ili sajla? I koje debljine?