Alati i radionice

Ja sam nešto starih ćaletovih (uglavnom Unior) ključeva rasporedio u dva traktora, a za garažu sam kupio i nešto novih ključeva (dve garniture Carolus kjučeva na sajmu). Onda se desi da kad ocu trebaju neki ključevi, on ih uzme iz garnitura, al' ih obično ne vrati tamo već gde stigne (gde radi po dvorištu). Zato sam rešio da kompletiram dva kompleta za traktore a da ocu vratim njegove ključeve da ih i on ima na jednom mestu u kompletu... I tako je počelo, navukoh se i ja na kupovinu polovnog alata! Samo što prodavac sa naše pijace nije baš povoljan, al' opet je duplo jeftinije od novih a i biram brend kvalitet...

Radio generalni servis i ciscenje testere koju sam nedavno kupio,bila je baaaas zapustena i jedan lezaj je trebalo zamijeniti.Svi dijelovi ocisceni,oprani u benzinu,podmazani,sad je kao nova.
aa03198b2cb56ccfa11751839065f659.jpg
a85c776c66803af62f2ea0f7891d0c99.jpg
2fce4fdc010db2204492055028f382d4.jpg
973029153a72d1781595c2a9a4ab39af.jpg
634a1abe2626ce2bbac4a75df8f26858.jpg
ea8e75fbea889e8f78f8cf5aab67ffea.jpg
8d96ff50f7b05e06f3ad0a35224516f4.jpg
7c0120b6bac0baafd9a4d6de4bffafce.jpg
4752775afc4231bb32fcede9a53fc8f2.jpg

Sent from my A6 using Tapatalk

Ja sam nešto starih ćaletovih (uglavnom Unior) ključeva rasporedio u dva traktora, a za garažu sam kupio i nešto novih ključeva (dve garniture Carolus kjučeva na sajmu). Onda se desi da kad ocu trebaju neki ključevi, on ih uzme iz garnitura, al' ih obično ne vrati tamo već gde stigne (gde radi po dvorištu). Zato sam rešio da kompletiram dva kompleta za traktore a da ocu vratim njegove ključeve da ih i on ima na jednom mestu u kompletu... I tako je počelo, navukoh se i ja na kupovinu polovnog alata! Samo što prodavac sa naše pijace nije baš povoljan, al' opet je duplo jeftinije od novih a i biram brend kvalitet...

Meni ni dodatni set kljuceva nije pomogao sto se tate tice i nevracanje kljuceva na mesto...zato sam ofarbao po bojama da ih lakse razvrstam...
Citajuci ovde postove poceo sam i ja da cunjam po vasaru za alatom...
Samo mi nikako nihe jasno gde iskooate za tako male pare,obicno za polovne kljuceve traze vise neg za polovne...

Ulje je štetno za udisanje. Ni kompresori za punjenje boca za ronjenje nemaju uljno podmazivanje klipova. Za industrijske namjene ne bitno je dali uljne pare ili sitne čestice ulja dospiju u zrak.

A kako se podmazuju glave?
Pored toga sto nema ulja, ima i isušivač vazduha i dodatni filter na izlazu. Kazu Ameri da su odlicni za farbanje, ali da nisu za neke teže i intenzivnije radove.
Probaću ga, pa ako mož da nagura pritisak do 10bar, kupujem.

Nije ti bitan pritisak koliko protok (kapacitet) vazduha. Kao ni veličina boce. Zubarske potrebe za vazduhom su male, tako da verovatno ti neće biti dovoljan za farbanje ali za ostalo da.

Petre, da l nije taj kompresor u Beogradu?
Moja rodjaka radi u jednoj stomatološkoj ordinaciji u Bg, i kaze da su dva ispravna kompresora bukvalno bacili u kontejner, jer su kupili novu opremu. Ja poludeo kad sam čuo...
Ali, dobro, komunalci će se opariti :osmeh:

Jesam....
Bravo!!!
Htedoh napisati al' rekoh da ne prostačim, kad je već onaj Ganac imao takvu reklamu, ne moram i ja ovde da mu "rušim" imidž i koncepciju biznisa...
Jeb... ga tata što ga pravio po mraku....

- - - - - - - - - -

Jedan tražio samo za mali dowidat vilasti 10-11 ključić 200 dinara !!!
Što neko reče ovde ranije (Philby ako ne grešim), izveštili se i znaju šta prodaju...
Uzeh u ruku i pitam pošto je, kaže Ciga koji je, daj da vidim, ja mu dam, a on će, aaaa, dowidat, taj ti je 200 !!!
Odmahnuh rukom i nastavih dalje niz Vašar...
Kako je ovaj Facom 8-9 sa moje slike prošao "recenziju" i "reviziju" Sexu alata, nemam blage veze...:haha:

Poslednja izmena:
Odavno to tako piše a sve je prilično neuredno i treba doobro prevrtati da bi se našlo nešto pravo.Danas na jednom mestu sve markirani ključevi sa cenom od 150 do 400 rsd ali vidno potrošeni,pogotovo okasti.Dosta prodavaca ima jake cene a o cenkanju da ne govorim.Rumski vašar je postao skuplji od prodavnica u većini stvari ali je manifestacija.

Pa sad kako se naleti. Ja kupim ispravan alnaser za kamion za 3000 dinara. A za alat su bas zagulili cene. Kljuc 10-13 ili 13-17 po 300 dinara kvalitetniji. Za ovo kopanje po gomili nisam imao vremena, ali bi rekao da nije bio jak vaser.

Nazad
Vrh