Alati i radionice

Ja ti kazem zica 0,6mm i NEBOJ SE, naravno da je gvozdje cisto bez rdje masnoce farbe
Mene taj 132 EINHEL skroz super sluzi mozda sam ove god potrosio 30-40 kg zice stvarno super ide sa zicom 0,6mm
Malo teze je naci zicu 0,6mm 15kg ali je jeftinija od 5kg pakovanja
Imam napravljen nosac pa stavim kotur 15kg iza aparata

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

Nesto me uhvatilo ovih dana da cackam oko alata, jel farbao neko kljuceve sprejom?
Planiram da ih ufarbam u crno, samo nisam siguran koliko bi to trajalo, da se ne oljuste brzo?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Ako su bili zapušteni pa zarđali,pa onda očišćeni za farbanje, onda će lepo primiti farbu,a ako i dalje imaju onu "finiš glazuru", onda će držati jedno vreme pa se (delimično) oljuštiti...
Znam da lak za (ženske) nokte drži fantastično, kupim jednu bočicu "rožnjikave" drečave boje,pa njime zabeležim ključeve (alat) koji koristim na poslu...
Mada sam kupio brojeve za ukucavanje pa ukucao broj 7 na njih za svaki slučaj...

Ja imam ideju (ali nikad da je sprovedem), da pokupim sve kljuceve i da ih ofarbam raznim bojama sortirano po velicini. Tako bi naprimer sve kljuceve 13 ofarbao npr. plavo, 17 zeleno, 19 zuto itd. Onda kad otvoris kutiju sa alatom ili fijoku, lakse mozes da uocis kljuc koji trazis, kad zapamtis boje...

Kupovao sam neke stare kljuceve kao opremu za auto, neki imaju hroma, neki delimicno, neki su potpuno korodirali. Svi su ocisceni antirostom i mogu da se farbaju. Mozda cu to da odradim ovih dana pa cu postaviti slike pre i posle, ako ne bude islo upotrebicu sprej na felne :)

Za kolegu Pešut-a...
Setih se da imam i aparat za varenje Einhell, i taj me služi odlično...
Polovnog ga kupio pre 10-tak godina (možda i manje, ne sećam se) za 100 eura...
Dvojno napajanje, monofazno i trofazno, samo što trofazno nikad nisam isprobao, nisam imao gde...
Poseduje i unutrašnji ventilator za hlađenje, sigurnosni termički prekidač i osigurač u veoma pristupačnom kućištu sa strane aparata...
Nema šta nije vario, razne konstrukcije, dva kompletna špeditera (prikolice), razne plugove i drljače, krovne konstrukcije, a jednom prilikom je za letnji dan spičio kutiju rutilnih elektroda 2.5 na 30+ stepeni, nije se ni jednom aktivirao termički prekidač ili upalila lampica da je pregrejao...
Uvek sam imao razne predrasude prema P.R.C. robi, ali izgleda mi da zadnjih godina hvataju (dobar) korak za ostatkom sveta po kvalitetu...
Ako sam imalo bio od pomoći svojim iskustvom sa "kineskim" proizvođačima...:ppozdrav:

20171220_152115.jpg

Imami ja dobar starije proizvodnje enhelov aparat slican dobradolovom i 2.5 elektrodu moze gulit citav dan al kad krenes sa 3.2 elektrodom onda se dosta brzo grije

E da, BAZIČNU od 2.5 nema šanse da topi na monofaznom...
Možda i more, al' u ovoj mojoj zabiti od selendre teško da je napon mreže 230 propisanih Volti...
Više naginje ka (okruglih) 200V...
Reče mi kolega koji radi kod čoveka koji pravi kovane kapije da bi ovaj moj aparat bez problema tu elektrodu topio na trofaznoj...
I ponudio se da ga ponese kad ide na posao da isproba...
Rekoh, neš' ti probavati mojega aparata, daj 100 jevreja pa ga probavaj do Kine i natrag...
Tako me lepo služi, treba mi ga pokvarit' posle toliko godina verne službe...
I šta, rekao bi onaj, nije uspeo, a ja ostao bez potrebnog mi aparata za varenje....

Od pre par dana sam i ja vlasnik boschove zverke ima isto dowidatov adapter iz 3/4 na 1/2 cole.Zanimljivo kod ove boševe kolika je da motor ima samo 420w.Stavio sam ih skupa da se vidi koja je razlika u veličini pištolja na zrak,na baterije i ovog.Za pneumatskog brine abac 270L oni mali do 100L imaju premalo protoka i tak pištolj nema ni snage koju može dat sa dobrim protokom.

Nisam baš siguran da električni nisu nizašta kao što pišete. Imam Narex koji može da odvrće i zavrće do M30, 3/4" prihvat. Odvrtao sam i točkove na traktoru sa njim i zapekle i oštećene vijke, nikad nije posustao.

Pneumatski su izdržljiviji i trpe rad u lošim uslovima ali mana je što im treba ozbiljan kompresor a oni su ekstremno skupi.

6fo0m0.jpg
Mozda sam se lose izrazio. Cisto elektricni su vise za industriju nego za poso kod domacinstva. Za to smatram vazdusni/zracni ne nadmasenim.
I ovi novi na baterije su dosta napredovali ali su dobro skupi.

Evo jedna slika od mog elektricnog.
a3475fea7bcb9213ac17ec19ff93c8e6.jpg

Od pre par dana sam i ja vlasnik boschove zverke ima isto dowidatov adapter iz 3/4 na 1/2 cole.Zanimljivo kod ove boševe kolika je da motor ima samo 420w.Stavio sam ih skupa da se vidi koja je razlika u veličini pištolja na zrak,na baterije i ovog.Za pneumatskog brine abac 270L oni mali do 100L imaju premalo protoka i tak pištolj nema ni snage koju može dat sa dobrim protokom.
Kad sam video sliku, morao sam izaci u radionicu da vidim da li je moj bosch jos na polici...:osmeh:

Kupio sam ovog paletnog viljuškara koji ima brzo podizanje u 3 potega i sporo kad je opterečen.Dal zna ko kako je rešeno ovo dva načina dal je dupli klip-klip u klipu za pumpanje ili šta?Izvana se baš i ne vidi dobro kak je rešeno.

Vjerovatno ima ventil koji kad vilice nisu opterećene propušta ulje kroz sebe ali čim vilice pruže neki veći otpor on se pod pritiskom zatvara i otvara se drugi ventil preko kojeg se diže teret...

Evo kako su ispala 2 kljuca. Jedina mana je sto se farba lako guli noktima, ali bar su zasticeni od korodiranja.
01f4679b2e7de3942446509f18b09141.jpg
c609627fd47bb4e94bb64aa03e34a1fb.jpg
fd6d758724255248b4827b62331c1323.jpg
d301731154e6127cdd1c85194d29c1dc.jpg

Kako? Lako se guli na ovim sacuvanijim kljucevima, dok na ovom prvom Tang deluje da ce duze da traje.

A da to galvanizujes?
Cinkujes ili fosfatiras..
Ako hoces da se boja manje guli moras nabaviti dvokomponentnu Body podlogu pa posle akril.
Ali to bi brzo premasilo vrednost ovih starudija.

A da to galvanizujes?
Cinkujes ili fosfatiras..
Ako hoces da se boja manje guli moras nabaviti dvokomponentnu Body podlogu pa posle akril.
Ali to bi brzo premasilo vrednost ovih starudija.
Neke sam nosio komsiji na cinkovanje, ali se u medjuvremeno jos sakupilo pa nisam hteo da dosadjujem coveku. Pretpostavljao sam i ja da bi trebalo da pre farbanja da nanesem podlogu, ali bas kao sto kazes ispada skuplja dara od mere.

Nazad
Vrh