Alati i radionice

Meni je odjednom izasao gas van, kas sam punio bilo je hladno, bocu sam ubacio u auto i izgleda da je u toplom prostoru gas ekspandirao i sigurnosni ventil je pukao kao sto se vidi na slici, nimalo prijatno nije bilo kad je poceo gas sistati vani

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

Da li se moze nabaviti sigurnosni ventil za CO2 bocu i samostalno zamjeniti ili treba mjenjati kompletan ventil i koliko je to pametno raditi sam.
Pre par dana sam punio bocu i izgleda da je zbog temparaturne razlike popustio sigurnosni ventil i gas je izasao van.
16f6aa7402cbcc3f7cd5f5fd8d07b139.jpg
4aff8cea796d40f7b37c4027afede235.jpg

Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

Ima da se kupi kompletan vemtil sa sigurnosnim. Cini mi se da ima drugar jedan nov neugradjivan pa cu ga pitati. Malko teze ide dok ne popusti al kasnije ide lako posto ide u konus

Da li može neko da mi pomogne,radi se o tome što sam kupio noževe za abrihter medjutim nisu izbušeni,sa čime mogu izbušiti ili ako neko može da izbuši uslužno,platiću..............

- - - - - - - - - -

oooooo zar niko nema predlog,savet

Koliko su realno jaki ovakvi podešavajući ključevi u odnosu na obične ključeve? Mislim tamo gde treba baš zapeti, npr da stegneš nogu na plugu i sl.

Evo testa i odgovora na to pitanje:

Sad, ko razume. Zanimljivo je da nije bitno u kom smeru se koristi štelujući ključ. I još zanimljivije je da Knipex Cobra, na 6:10, izdržala do 130 Nm i onda otkinula materijal :osmeh:

Imam dvoja KNIPEX COBRA 250mm odlican alat
Imao sam jos dvoja jedna 600mm a druga 200mm ali su bila robna marka RECA, samo su rucke bile zelene a zig KNIPEX COBRA,
LOPOVI OBILI AUTO U NS I ODNELI KOMPLET RECA ALATA I GEDORE 3/4" I 1/2" I 1/4" ZNACI I PUNU KUTIJU 600MM KOMPLET ALAT STO SAM KUPIO IZ SERVISA KAD SAM ODLAZIO!!
A ja krenuo kuci sa terena radio privatno i stao NS kod devojke i ostao bez 2500e alata

U svakoj specijalizovanoj radnji ležajeva...
Da si kod mene u okolini, ima minimum 2 radnje u Rumi sa ležajima...
I u S. Mitrovici znam za jednu...
Od najsitnijih za ručne električne alate pa do ležajeva za traktore i građevinske radne mašine...

Da li može neko da mi pomogne,radi se o tome što sam kupio noževe za abrihter medjutim nisu izbušeni,sa čime mogu izbušiti ili ako neko može da izbuši uslužno,platiću..............

- - - - - - - - - -

oooooo zar niko nema predlog,savet
Nozevi se nebuse i nemaju rupu koliko see a secam,samo se stezu....

Послато са Lenovo A6020a40 уз помоћ Тапатока

Pneumatski svakako ako imaš kadar kompresor.E sad u toj ceni nemaš Bog zna kakav izbor sem P.R.C i sličnih.Ali zadovoljavaju potrebe prosečnog korisnika.Brendirani su nekoliko puta skuplji a i sam rad sa njima je mnogo da kažem udobniji(nema vibracija,manja buka,ne tresu i slično).

Maticu da li je pneumatski vrlina ili mana,sobzirom da uvek pri ruci mora biti kompresor,a sa elektricnim samo produzni se pusti i radi...rad sa njim bi se svodio na svega mozda desetak puta godisnje,sobzirom da ni pneumatsku racnu slabo koristim.ovaj alat bi pomogao najvise pri demontazi srafova sa tockova kod kojih demontaza cesto zna biti malo teza-otezano prilazenje maticama i srafovima zbog dubina felni i slicno..

Slavko moze neki link?Talianu to sa hobi alatom i snagama je kao nekad sto se kupovali auto zvucnici i radio...zato ne znam sta je bolje,pa da cujem iskustva...mada nekako vucem na elektricni jer mi se ne vuce kompresor sa dve glave preko dvorista da bi nesto 5 minuta radio...

Nazad
Vrh