Alati i radionice

Хтео бих да правим пужни транспортер, а нисам никада то радио, па ми је потребна помоћ. Да ли неко зна, или има на нету нека таблица са димензијама нпр: Ф спољне цеви, Ф унутрашње цеви (вратила на коју се заварују сегменти), спољни и унутрашњи Ф сегмента (платне), корак... (Подвучено ми је најважније). Хвала.

Можда нисам добро објаснио. Хтео сам да направим спиралу од сегмената (платни). Рупу на платни треба пробушити на већи (?) пречник од цеви на коју ће бити заварена, али баш тај податак нисам нигде нашао. Мислио сам да постоји нека таблица која каже нпр: платна споља Ф100, унутра Ф40, разметнута, развучена и заварена на осовину Ф30, даје спиралу Ф90 са кораком 50мм.
Нашао сам теми "Уради сам" на првој страници, да је колега Компај поставио слику, али не могу да је видим, неће да отвори?
Хвала свима на доброј вољи, нешто ћемо ископати:ppozdrav:.

Pitanje za zikabog ali i ostale članove koji se razumeju u elektoniku .Punjač aku baterije .Priključim bateriju ,koja pokazuje napon od 6,5 v na punjač pritisnem taster dugme ,upali se crvea lampica kao indikator punjenja.Otpustim dugme lampica se ugasi.Ako držim dugme pritisnuto lampica gori.Kada lampica gori a bateriju skinem sa punjača lampica se automatski ugasi.Probao sam da držim taster(stavio sam neki predmet na taster), kada je baterija priključena oko sat vremena i napon se povećao na skoro 8 v ali kada je stavim na šrafilicu vrti jako kratko.

Imam jedan stari akumulator koji pokazuje napon od skoro 12 v.Tu istu bateruju sam priključio na njega ,jedno 5-6 minuta i napon u bateriju se popeo do skoro 11 v .Baterija ima stuju od skoro 8 v već drugi dan, solidno vrti šrafilicu.

Poslednja izmena:
Dajte sliku onog tranzistora. Cini mi se da je on problem. I ako moze komplet stampana ploca od dole.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Можда нисам добро објаснио. Хтео сам да направим спиралу од сегмената (платни). Рупу на платни треба пробушити на већи (?) пречник од цеви на коју ће бити заварена, али баш тај податак нисам нигде нашао. Мислио сам да постоји нека таблица која каже нпр: платна споља Ф100, унутра Ф40, разметнута, развучена и заварена на осовину Ф30, даје спиралу Ф90 са кораком 50мм.
Нашао сам теми "Уради сам" на првој страници, да је колега Компај поставио слику, али не могу да је видим, неће да отвори?
Хвала свима на доброј вољи, нешто ћемо ископати:ppozdrav:.
Postoje gotovi segmenti za puz da se kupe,bitno je samo da im se kaze koliki je fi osovine i koji smer je potreban.Popravljao sam par puta nekoliko transportera za lokalnu mesaonu stocne hrane.Tesko ces uspeti da rrazvuces platne i da ih povaris.

Dajte sliku onog tranzistora. Cini mi se da je on problem. I ako moze komplet stampana ploca od dole.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока
Mala nepažnja pa sam oštetio ploču ,mislim da nije strašno pošto je mogu premostiti.
Da li ti ovo treba ,ako treba još nešto ?

Pitanje za zikabog ali i ostale članove koji se razumeju u elektoniku .....

Tek sam sada shvatio da je to isti punjac od pre nekoliko dana kada ste trazili zamenu za onaj pregoreli tiristor. Tada sam vam rekao da moze TIC da ga zameni, ali da nije bas 100% zamenski. I nije. Zato nece da "drzi" kontakt i slabo puni. Pitanje glasi; Da li je punjac ikada radio kod vas pre crkavanja tiristora CR3CM-8?

Sada sam malo u nedoumici. Ponovo sam pregledao specifikaciju starog i novog tiristora i to bi trebalo da radi. Makar da pocne da radi samo-bez drzanja tastera. Voleo bih da se jos neko ukljuci da pomogne posto sam ja ili nesto prevideo ili nemam dovoljno znanja, a i trebalo bi neka merenja raditi.

U postovima ste napisali da je prethodni eksplodirao dok ste nesto "cackali". Da li znate oko cega ste cackali?

Probaj da preletujes ili da premostis kontakt po kontakt na platini.

Sumnjam na hladnu let tacku.

Imas mozda mogucnost da dodjes do osciloskopa?

Sada sam malo u nedoumici. Ponovo sam pregledao specifikaciju starog i novog tiristora i to bi trebalo da radi. Makar da pocne da radi samo-bez drzanja tastera. Voleo bih da se jos neko ukljuci da pomogne posto sam ja ili nesto prevideo ili nemam dovoljno znanja, a i trebalo bi neka merenja raditi.

U postovima ste napisali da je prethodni eksplodirao dok ste nesto "cackali". Da li znate oko cega ste cackali?
Znam .Probao sam da struju sa akumulatora pustim preko + i - kontakta na ploči. Kada sam pritisnuo taster kratko bum i to parče je izletelo.Sa starim tristorom je struja na kontrojnoj lampici bila slabija ,normalno kada držim taster.Kada sam stavio ovaj tristor i uključio punjač u struju kao da je nešto "kipelo" na spoju sa aluminijumskim zaštitnikom.
@Kardan ,šta je osciloskop ?

Nazad
Vrh