Kod mene je stor sto mi ne treba bolje od npr varstroja 160A. Kolega ima varstroj 1600 star 10+ godina, od prvog dana radi na cist CO2 i 0.8 zicom i to je bilo TO, radi fantazija, kakvo brusenje iceg prije bojanja, samo direkt boja preko zavara i koliko znam da mu to nije pravilo probleme. Pretprosle godine nabavio 1mm zicu 15kg kolut nesto dzabe, 10-ak € platio, zove me da dodjem odmah vidjeti nesto. Taj njegov varstroj lakse radi s 1mm zicom nego s 0.8. Tesko mi dan danas vjerovati ali sam x puta koristio njegov aparat i s jednom i drugom zicom 1mm je preporod.
Feromix on koristi na poslu na MIG postupku a argon na TIG, i kaze nema greske, zbilja je neusporedivo bolje al kako i ti sma kazes za krpanje starudije co2 zakon.
Nesto mu je bilo na tom varstroju se pokidalo i odnese ga kompletnog na servis i zovu ga iz servisa da je aparat popravljen i ako zeli da mu ubace jos dvije diode jer ima mjesta za njih. Nije ni on znao da se to moze i rekao je da urade ako znaju sto rade. Kolega moj, sad taj aparat ne ide iz dvorista dok god ima itko s njime variti. Ziva azdaja za minimalne pare.
Trazio sam varstroj makar slicnih karakteristika ali nema nista povoljno za moje hobi potrebe, sve je preko 500€ sto je imalo vrijedno spomena. Drugi problem kod mene je sto imam samo monofaznu struju tako da mi je to ogroman ogranicavajuci faktor. Zato gledam inverter MIG da nadjem sto povoljnije da "pregrmim" s njime koju godinu pa ako se ukaze potreba ili prilika za bojim strojem sto da ne a ako kinez bude sluzio dobro ne bih ga mjenjao dok bas ne legne skroz na skroz.
Ova slika "karakteristika" sto sam postavio je kolega kupio aparat MIG/REL "300A". Kaze da elektrode topi kao od sale i bazicne i rutilne, isprobavao ga je propaljivao plocevine razne, kaze da se njegov varstroj trafo aparat ovome moze sakriti u misju rupu. Pitao sam ga kako radi MIG postupak, nije probao jer nije imao do sad MIG aparat pa nema bocu plina da ga moze isprobati.
Aparat je cist kinez, lijepog i donekle kvalitetnog izgleda, dobio je kablove za REL i ima EURO prikljucak i kabal za MIG. Aparat ima godinu dana garancije i placen jeoko 230€. Planiram odnesti moju bocu do njega da ga bas isprobam u radu i da vidimo i on i ja kako se ponasa i ako mi se svidi kako radi ja ga kupujem.
Samo me zanimalo sto strucna lica misle o kineskim amperima
Mislio sam mozda je po drugom nekom standardu oznaka da ima kombinirano 300A (150 na jedan postupak i 150 na drugi) ili tako neka marketinska fora...
Puno zahvaljujem na odgovoru