Alati i radionice

Ja bih nekako bezao od bahco-belzer. Belzer ustvari moze al za bahco se provlace uglavnom negativni komentari po stranim forumima. Bahco je bukvalno pojeo belzer.
Za srafcigere dodaj Felo.
Reca kao i wurth nema svoj alat. Srafcigeri su im ocajni.
Dodaj i poljski Tona alat.
Vbw je divizija stahlwille = neunistivo i kvalitetno kao i proizvodi Bavarskih proizvodjaca.
Dodaj i saltus u kljuceve. Ekstra marka

Elem,
Ima li kod predlog u koju boju da ofarbam tablu na kojoj kacim alat? Sada je cisto drvo al se izmastilo i izgleda sumorno i mracno. Neka boja da dobije na svetlosti. Razmisljam o svetlo zelenoj

Otac ima crvene Tik Kobarid srafcigere, kupljeni pre vise od 30 god, pljosnati, uz malo obrade mogu biti kao novi. Jel ih iko koristio?

Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka

Napravis drzac za taj disk spram te dve rupe od malo debljeg flaha moze. Vijcima ga osiguras a u sredini izbusis rupu malko vecu od vijka koji ces da uvrces u navrtku a u sredini zavaris tu navrtku i u nju polako uvrces vijak. Gledaj da je vijak u kvalitetu ako je osovina elektromotora sa unutrasnjim navojem onda ispod vijka podbaci navrtku kao podmetac a manju od promera vijka da u najsirem delu jednaka sa precnikom osovine. Vijak obavezno srubi da ide u konus.
Ljudski receno - napravi radapciger

skinuto hvala ti na brzom odgovoru,jos ovo da te pitam,skinuo sam jedan motor sa vanjskim navojem,ovaj koji bi koristio ima unutrasnji,je li sigurno ako preko noza ide neka matica koja ce drzati noz i biti zavrnuta u osovinu ,mislim saraf je osmica je li to sigurno onda?

Ja bih nekako bezao od bahco-belzer. Belzer ustvari moze al za bahco se provlace uglavnom negativni komentari po stranim forumima. Bahco je bukvalno pojeo belzer.
Za srafcigere dodaj Felo.
Reca kao i wurth nema svoj alat. Srafcigeri su im ocajni.
Dodaj i poljski Tona alat.
Vbw je divizija stahlwille = neunistivo i kvalitetno kao i proizvodi Bavarskih proizvodjaca.
Dodaj i saltus u kljuceve. Ekstra marka

Elem,
Ima li kod predlog u koju boju da ofarbam tablu na kojoj kacim alat? Sada je cisto drvo al se izmastilo i izgleda sumorno i mracno. Neka boja da dobije na svetlosti. Razmisljam o svetlo zelenoj
Tona je marka koju je radila Cehoslovacka. Kome je posle pripala ne znam. Yato je Poljski, a takodje stariji brend im je Derby.

Pomenuo bih i OROCJE ZRECJE nije lep alat ali je vrlo kvalitetan

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока

Zanimljiva mašina za brušenje i četkanje ali koristi specijalne alate ,koje do sada nisam našao kod nas.Probao sam nešto da "skarabudžim".Može da posluži.Mašina je ispravna ,samo sam je podmazao_Opseg rada je od 3000-10000 obrtaja.

Možda bi mogli da napravimo neki adapter ali nemam ni pohaban alat da skinem dimenzije .Ima na jednom forumu slika gde se vidi pohaban alat.

Telo alata .

Ja sam se malo zanimao. Pravio sam radionicki sto. Izrada je trajala dosta dugo pa je zato bilo i puno prepravki. Prvo je sto bio crvene boje bez fioka, a onda sam odlucio da bude plav sa fiokama. Fioke su od iverice sa klizacima. Klizaci su oni kuhinjski, ali posto sam fioke namenio za sitan alat nisam ni hteo da ih pravim masivnije. Ostale su jos rucice na fiokama i da se ucvrste daske.

B7GrS9p.jpg

5HiyUko.jpg

V99gEo6.jpg

GXw21bD.jpg

KrwaGlQ.jpg

dQ1ZcHe.jpg

jsqZa6F.jpg

Nije lose.Jesil imo ove fioke gotove il si ih radio po svojim mjerama...

...A srezivanje cijevi pod uglom od 45 stepeni

Video sam .Mašinu sam kupio za jednu crvenu a adapter da platim 40 evra ??? ,ne razmišljam u tom pravcu.

Nije lose.Jesil imo ove fioke gotove il si ih radio po svojim mjerama...

...A srezivanje cijevi pod uglom od 45 stepeni

Fioke sam radio po mojim merama, samo su mi isekli ivericu na zeljenu meru, Mislim da nema potrebe za secenje pod uglom, stavljao sam debelozidne cevi i pustao jace varove, jedino estetski je mozda lepse.

Morao sam da stisnem (raspustim) jednu "ušatu" limenu šelnicu kako bih svukao malo pneumatsko plastično crevo 6mm. Sad mi je problem čime ponovo stegnuti takvo crevo jer nemam klešta za te šelne (niti samu šelnu), a ne znam da postoje neke druge šelnice tako malog prečnika. Ima li neko neku ideju kako da stegnem to crevo jer treba da zadrži 6 bara. Problem je što ne mogu da menjam prihvat creva, a on je takav da se crevo navuče i stegne šelnom (znači ne mogu da ugradim spojke za ta creva). Ne znam da li bi moglo sa paljenom žicom da se stegne jer je crevo tanko i mekano pa bi se žica urezala i precvikala crevo.

2017.04.07.13.08.30_58e7732ec9400_2017.04.07.13.08.30_58e7732e75c56_65016003_resized_in.jpg

I ako može neka preporuka oko aku šrafilica/bušilica, koje napone baterija izabrati, tip baterije, ima li nešto oko same šrafilice - nikad nisam imao takav alat pa nemam pojma na šta da obratim pažnju ako uopšte tu ima o čemu da se vodi računa...

Nazad
Vrh