Alati i radionice

Bazicnom elektrodom,na istosmjernoj struji,zavaruje se iskljucivo na plus polu.Pise na kutiji. Neke bazicne elektrode mogu da rade i sa naizmjenicnom strujom,vecina ne.

Gesendet von meinem HTC Sensation Z710e mit Tapatalk

k4yslk

Kod mene na poslu je bio jedno vreme alat sa natpisom "drop forget" a mi smo ga čitali "drop forget" (baci i zaboravi). Nije dugo izdržao. :D

Inače, duboke gedore su prava stvar. Dobar pazar!

"Drop forged" znači da je dio iskovan, mehaničkim čekićem naravno, ne ručno. Pravi alat (ključevi, nasadni ključevi...) se izraduje isključivo kovanjem jer se tako dobija najjači materijal, posle se samo malo dotjeraju brušenjem i poliranjem.

Imam pizitivna iskustva sa alatom koji na sebi nosi drop forged oznaku. Najcesce sam nalazio da ih radi Indija.

Ma znam ja to sve drugari al sam se malo našalio.
Baš sam najviše nailazio na oštećen i uništen alat sa takvim natpisom.

Elem, ima jedna anegdota od pre par meseci. Pričam sa jednim poznanikom (sa titulom maš.ing.) o alatu i on me pita šta bi bilo dobro da kupi jer hoće da kupi neke gedore da ima pošto često čačka oko kola kada je kod kuće a i za svakakvu upotrebu mu treba. Da bude jeftino a dobro toliko da se uzda u to.
I sad...
Preporučim mu primera radi proxxon jer smatram da nije skup a da je solidnog kvaliteta. Baš za to što mu treba. Ma i za svakodnevnu upotrebu.
On će onako sav začuđen meni na to da mu je to skupo i da ima na umu jednu marku što je video jeftino.
Pošto je slabo potkovan znanjem engleskog jezika, jedva nekako čovek izgugla to što hoće da kupi. Bilo je više rezultata sa istim imenom al dizajn je bio od kojekakvih kinezarija.
Neki kineski paket od 12341 delova za sitne pare marke "professional tools. Još mi reče kako njegov komšija ima to i zadovoljan je. Jedino je polomio polugu od gedori i par ključevi je prekliznulo posle par upotreba dok ostatak alata je ispravan. On kaže to je njemu super.
Verovatno taj ostatak nije ni koristio.
Pogledam ga onako u čuđenju i jedino što sam mogao da mu kažem na to je da ako misli da to valja da onda to treba i da kupi. To je taman za njega.

Kao što može "professional tools" da bude marka, tako i "drop forged" može da bude marka.

Dobro znam šta su obrade metala bez skidanja strugotine... Plastične deformacije... Rade to i renomirani proizvođači alata pa opet ne pišu to na svoj alat jer imaju ime i renome kao i dobru istoriju koja im je garant i ujedno i reklama.

Drop Forged nije marka već način izrade. Neki proizdodjači to navode na svojim alatima kako bi istakli da alat nije liven kao što rade kinezi u masovnoj proizvodnji.

drop forged je utisnuto samo na kineskom alatu a i kvalitet je kao sto je i receno gore , zaboravi i baci.

A alati se rade vecinom press forged , hidraulicka presa utisne u kalup usijani komad , nekad davno unior imao reklamu.

Ovo drop forged bi bilo cekicanje u kalup , mozda rucno kinezi i rade tako.

drop forged je utisnuto samo na kineskom alatu a i kvalitet je kao sto je i receno gore , zaboravi i baci.

A alati se rade vecinom press forged , hidraulicka presa utisne u kalup usijani komad , nekad davno unior imao reklamu.

Ovo drop forged bi bilo cekicanje u kalup , mozda rucno kinezi i rade tako.

Kineze niti kupujem, niti koristim, a pisao sam o alatu starije proizvodnje koji je radila Indija, I mislim Derby Poljska, ostale ne posedujem I ne znam. Ako koristis kineski alat zaista ne znam sta si mogao ocekivati.

Varstroj 160 CO2 je sasvim pristojan aparat. Nema nerešivih kvarova i nikad nećeš trafo prodati u reciklažu a sa njegovim kablovima vezivati ovce :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kineze niti kupujem, niti koristim, a pisao sam o alatu starije proizvodnje koji je radila Indija, I mislim Derby Poljska, ostale ne posedujem I ne znam. Ako koristis kineski alat zaista ne znam sta si mogao ocekivati.

Koristim kineski ali uzimam od njihovog samo proxxon i za mene je ok ovaj drop forged(kineski) ne uzimam , imao nekoliko komada.

Mi vecinom kupujemo polovan alat i rucni i elektricni obicno gledam da je od poznatijeg proizvodjaca, sto se tice UNIORA to koristim u firmi i razocaran sam skroz
Posedujemo neke kljuceve i gedore koje je Cale kupio od tadadasnjeg gastarbajtera koji je imao auto servis u francuskoj davne 79 po zavrsetku zanata i jos uvek je 80% u upotrebi marka nikad cuo SAM, VANASAM, TECOMASTER, alat je nepoderiv kad tu gedoru stavis na pistolj njoj nista nefali, a stavim UNIOR ono odma se skruni hrom
U prosloj firmi sam koristio alat RECA bio je inzvaredan
skoro kupim od nekog dzankija u NS komplet gedora 1/2" marke HERO i ok je kvalitet i jos komplet 1/4" marke PACSAN i on je ok

Montoya nemam dve, ona druga je od pola cola. Nemam čak ni nasadnih ključeva na 3/4''.

Kiraj, izlicitirao sam je na ebay-u za 15 evra plus 8 evra poštarine (teška je oko 2.5 kg). Inače je dosta skuplja:

Gedore 3293 Z

Nazad
Vrh