Alati i radionice

Obican WTL (klasican trafo) bih ja kupio da mi je potreban ,250A oko 1000 eura mislim,tezak blizu 100kg ako se secam,gledao sam na sajtu nekom pre godinu dana.Ima i na u tube dosta varenja sa tom masinom,mislim da aparat nije uopste loseg kvaliteta.
@Grabik
Taj video je sa ovog sajta http://wtl.rs/mig-mag-aparati-za-zavarivanje/
Nije reklama inace,ako treba da se brise,nema problema.

Poslednja izmena:
Kolege koje su uzele Kzubr od 300A, pošaljite mi link gde ste ga uzeli, ako nije problem. Može i u privatnoj poruci.

Ako na kutiji stoje ruska slova, ne znači da je ruski proizvod. Samo kinezima se isplati da ga naprave za te pare.
Kad kupuješ gumu za traktor, i platiš je 100€, a ona ima samo jedno platno. 99% su šanse da će odraditi tih 100€ uloženih u nju. E, a ako pukne nakon nekog vremena pa ubije nekog, onda nikom ništa. Bar je bila jeftina.
Da bi mogla guma da se uveze, mora da ima određene sertifikate. Tako je i sa električnim uređajima. Samo osigurač nije dovoljan da bi zaštitio onog koji vari. Inače 300A iz monofazne utičnice i te fore, to je smešno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kolega, kada bi se iz uticnice vuklo 300A, aparat nam ne bi ni bio potreban. Upravo je to zadatak aparata za zavarivanje. Da on viseg napona i male struje, napravi jacu struju i napon bezbedan za rad.

A koliko ampera vuče iz 220V utičnice kada se vari sa 300A na bezbednom naponu i da li to utičnica može da podnese?
Evo obrasca P=U*I*cos ф

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kolege koje su uzele Kzubr od 300A, pošaljite mi link gde ste ga uzeli, ako nije problem. Može i u privatnoj poruci.
Idi na KP i trazi ko ima najvise pozitivnih ocena iz trgovine alatom. Ja sam kupio od nekog lika iz Raske, ali lik ni na poruku nije odgovorio da se ocenimo, kasnije trebao masku da posalje pa nije, posle poslao drugu koja nije trazena ali je ista kao sto je trazena. Inace sa aparatom sam zadovoljan i trgovinom.

Da li si probao bazicnu elektrodu 4 mm da varis?

Nemam potrebe da radim sa bazicnom elektrodom, a i da imam to bih verovatno radio kod kuce, gde imam izbora aparata i opreme... Meni je ovaj malisa trebao prvenstveno za teren, a tu je opravdao ulaganje...
Mada ne vidim zasto ne bi mogao da radi sa pomenutim elektrodama, jer ima i potrebnu snagu a i potrebnu struju...

Kakva vam je to bazična elektroda slušam o njoj stalno a niko konkretno da kaže u čemu je njena prednost?

Njihove obloge se sastoje od krecnjaka,dolomita,magnezita ...njihova sljaka je bazicna i korosti se za nepoznate materijale ,tesko im se skida sljaka i koriste se za odgovorne varove jer se zbog bazicne sljake ne javljaju pukotine.

Послато са Tab2A7-10F

Mi smo koristili bazicnu E DUR 600 za tvrdo navarivanje.

Послато са LG-H440n уз помоћ Тапатока

Nemam potrebe da radim sa bazicnom elektrodom, a i da imam to bih verovatno radio kod kuce, gde imam izbora aparata i opreme... Meni je ovaj malisa trebao prvenstveno za teren, a tu je opravdao ulaganje...
Mada ne vidim zasto ne bi mogao da radi sa pomenutim elektrodama, jer ima i potrebnu snagu a i potrebnu struju...
Zavarim po nesto iz hobija i cesto iz potrebe pa se ne razumem bas u aparate za varenje.Da li na ovom Kzbur u moze da se promeni polaritet kablova,tj kljesta da se stave na- a masa na + ??Posto bazicne obicno vare na -.

Nazad
Vrh