Alati i radionice

Stigla mi je torb(ic)a za alat. :) U pitanju je Veto Pro Pac, model TP4. Kupio sam na ebay-u od prodavca happytimesforever (Opet, jedini ko je hteo da šalje u Srbiju). Cena mu je bila 77.36 USD, poštanski troškovi 22.50 USD a naša draga carina me je rebnula 2680 Dinara. Naručio sam 28. Marta, u Srbiju je stigla 14. Aprila a ocarinjena je tek jutros oko 07:00 (toliko o efikasnosti carine). Valjda sam izdeklamovao sve što treba. :D

Slika:

I snimak koji vredi hiljadu slika:

Kupio sam je od svojih para tako da ne vidim poentu pitanja... Ni ja ne tražim da mi iko polaže račune da li mu treba i deseti po redu set okastih ključeva iz prostog razloga što me se to ne tiče. Nije od mojih usta odvojio.

Ja gledam da sve što kupim bude u kvalitetu i da moram da kupim samo jedanput. Toliko.

Znamo se, poštovani Kolega i znam koji ti je bio cilj sa tim postom. Uskrs je prošao, ne moramo se farbati. Ako budeš prostudirao stvar videćeš da to nije samo "obična" torbica za alat već da spada u sam vrh po robusnosti materijala i po funkcionalnosti (dizajnirao ju je majstor a ne grupa slobodnih umetnika). Ako će me služiti do kraja života meni vredi svaki dinar koji sam za nju dao.

Sto vam toliko smeta sto je covjek kupio nesto sto se njemu svidja i sto je htio imati? Svima vam je drago kad njih par (da nikog ne imenujem) slika polovan izradjen alat koji kupuje po vasarima "na komad" ili preko interneta "na kilu" a kad netko kupi nesto novo to nista ne valja i to je bacanje novaca...

Stvarno mi nije jasno sto morate biti takvi.

EDIT: Nesto video zeza...

[video]https://youtu.be/nFv042xysbY?t=62[/video]

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: 740
Sa kolegama imamo malo "zajedničke istorije" ovde na forumu. Nije problem šta sam kupio nego je problem što sam to JA kupio. Ali dobro.

Hteo sam ljudima da pokažem šta još postoji na tržištu. Ima u ovoj temi i onih koji će ceniti informaciju (do koje sam i ja došao čitajući The Garage Journal forum).

Danas kupio set okasto-vilastih kljuceva. Marke Workers Best. Od 6 do 32, bez 31 i 29. Cijena 30e. Novo.

Jeste skupa torba ali Attila neka je sa srećom. Okači sliku kada je napuniš, da se vidi šta koristiš od alata na poslu.

Sto vam toliko smeta sto je covjek kupio nesto sto se njemu svidja i sto je htio imati? Svima vam je drago kad njih par (da nikog ne imenujem) slika polovan izradjen alat koji kupuje po vasarima "na komad" ili preko interneta "na kilu" a kad netko kupi nesto novo to nista ne valja i to je bacanje novaca...

Koji li su ti? Bezobraznici jedni. :osmeh:

Jel ima neko iskustva sa Fiac kompresorima kakvi su, mislim da su italijanski. Drugar mi je nasao u Crnoj gori i uzeo za 80e kompresor od 100l, maltene nov. Sad ne znam kad ce naci vremena da mi to dotera, a mislim da nijee skup jer su ovi od 100 l bas skupi, gledo sam one kineske nove po oglasima sve preko 200e.

Kad sam sa drugarom pre dve godine gledao oglase i obilazio razne kompresore (drugar hteo da pazari), nagledao sam se svakakvih. Od samogradnje do tempiranih bombi.
Za te pare, taj kompresor je dobra kupovina. Nema tu šta da je komplikovano i loše. Uglavnom su kod tih fiac vertikalne glave. Motori ko motori. Ništa kompikovano pa da nema delova. Uglavnom, sve te aluminijske glave (koje čine 98% tržišta) su italijanske. Okupi se ekipa, naruči bocu, motor, glave, ventile, malo kabela i cevi i ofarba ga i stvori brend.

Ako hoćeš da braniš Atilu ,ne moraš da napadaš nas koji kupujemo polovan i zardjan alat (svi znamo ko kači slike starog alata).Meni je drago videti svaki alat koji je u funkciji ,bio polovan ili nov.
Ovo je sve polovan alat.Ima toga još ali nekom drugom prilikom.

Ne znam po koji put se iskrivljava ono sto sam napisao...

Nikoga ja nisam imenovao samo sam napisao da nije u redu da se covjeka napada sto je kupio novu stvar i sto je na nju "bacio novce"... Nista ja nisam rekao da polovan alat ne valja ali isto tako nisam rekao da je kupovina novog bacanje novaca kao sto neki ovdje pisu.

Problem je u tome sto se odobrava kupovina polovnih stvari po vasarima i preko interneta a osudjuje se kupovina nove stvari kao "bacanje novca" i to me jako smeta. Prije cu kupiti novu stvar, makar bila i losije kvalitete nego necije polovno. Ja se ponosim svakim novim komadom alata koji kupim i to mi nitko ne moze osporavati. To sto je kineska roba, sta se to koga tice, jednom cu mozda imati novca da kupim i stogod kvalitetnije a do tad se snalazim kako znam i ne dam da se napada covjek sto je kupio nesto novo...

Kolega nasao sam se prozvanim. Znam da nisam jedini ali da kazem nesto u svoju odbranu. Veliki sam ljubitelj alata i kupujem ga i vise nego sto mi je potrebno. Cak i alat koji mi zatreba 2-3 puta godisnje volim imati da ne bih isao da zajmim po selu. Odrzavam svoju mehanizaciju i po nesto ako uskoci sa strane. Za taj obim posla alat koji kupujem preko interneta i na najlonu je i vise nego dovoljan i odlicno zavrsava posao. Tu je naravno i cena. Nasadne kljuceve mi je lakse kupovati na komad nego izdvojiti 300e za Wurth ili neku slicnu garnituru, jer je svaki alat sklon pozajmljivanju, a i ne obavljaju se sve popravke u radionici vec i na njivi pa moze doci i do gubljenja alata.
E sada razlog toga sto kupujem alat na "kilo" je stvar internet aukcija. Uglavnom kljucevi se prodaju na gomili, pa tu dodju pored kljuceva koji mi trebaju i oni koje vec imam. Njih rasporedjujem po traktorima, a neke sam cak i poklanjao ovde na forumu.
Ne komentarisem niciji alat u negativnom smislu i smatram da svako treba kupovati alat prema svojim potrebama i plateznoj moci. :ppozdrav:

Ali to je to što kolega Bobo nije prozvao vas koji postavljate slike polovnog alata nego je ovim drugima koji svesrdno lajkuju te i takve slike a ovamo napadaju druge kao da kupuju skupe stvari samo da bi se "ku*čili", skrenuo pažnju da to dođe poprilično dvolično. Jedina greška kolege Bobo je to što je mislio da se radi o nekoj zavisti, ali kao što sam već objasnio: tu se samo radi o ličnoj netrpeljivosti između mene i nekolicine dežurnih flejmera na forumu. Da je tu torbu kupio neko drugi ne bi bilo nikakvih problema. Pao bi po koji "lajk" i to je to. Ali pošto sam kupac ja, odmah su se javili po starom dobrom običaju da prave pičvajz. Meni ne smeta - nemam šta kome da dokazujem. Naročito ne njima.

Nemojte se svađati i ulaziti u nesporazume bez potrebe.

Sto kaze ona stara narodna: "bez alata nema zanata". Tako da alata nikad dosta. Kamo lepe srece da imam gde da ga kupujem na kilo uvek bi po nesto kupovao ili da imam para pa i novo kvalitetno, jer uvek nesto treba. Sto da ne ako je neko u mogucnosti da plati da ne kupi nesto novo i kvalitetno ili polovno, a kvalitetno. Jedino nisam pristalica kupovine alata sumnjivog kvaliteta.
Recimo imam imbus kljuceve neki stari komplet, kvalitetni, ali mi je nema 10-ka, a treba da skidam neka kociona klesta. Sednem u kola i u prvoj radnji kupim komplet za 250 RSD i dodjem kuci da skidam ta klesta. Medjutim kljuc se uvija kao spageta i nisam ni mogo da ih skinem pa mi je bilo dzabe sto su kljucevi novi i jeftini kad sam morao da idem da trazim od drugara da bi zavrsio poso.

Tako sam jednom uvio tri imbus ključa na neki bezvezni čep koji čak nije bio ni stegnut nešto posebno. Bacim sve u kantu gdje odlažem gvožđuriju za otpad i brusilicom na brzinu neki 'veliki šaraf obradim na šestougao koji je u par sekundi završio posao. Taj "nastavak" imam i danas pored kvalitetnijih ključeva koje sam kasnije dobio, možda i oni zakažu. :osmeh:

Tako sam jednom uvio tri imbus ključa na neki bezvezni čep koji čak nije bio ni stegnut nešto posebno. Bacim sve u kantu gdje odlažem gvožđuriju za otpad i brusilicom na brzinu neki 'veliki šaraf obradim na šestougao koji je u par sekundi završio posao. Taj "nastavak" imam i danas pored kvalitetnijih ključeva koje sam kasnije dobio, možda i oni zakažu. :osmeh:
Ja imam 3 vrste imbus kluceva. One klasicne sto imaju oblik L, garnituru sa torexima Rico cija je cena 10-15 evra i GEDORE komplet 1/2" imbusa sa racnom. ovi zadnji su ubedljivo najbolji. Od svih njih najvise volim da radim sa tim Gedore. Nema uvijanja a da bi se slomili treba ogromna snaga. Za ove Rico ne znam, nisam ih previse naprezao ali za hobi upotrebu su vise nego dobar izbor, puno bolji nego klasicni kineski koji sad pa sad proklizaju:ppozdrav:

Nazad
Vrh