Alati i radionice

Ja da pitam pa mozda neko hoce da proda jer sam siguran da mnogi imaju po nekoliko komada istih kljuceva. Kod mene na zalost nema buvljaka pa da tamo trazim i kupujem za male pare, a ovi novi stvarno ne valjaju.
Evo posto mi proklizala 9-ka, juce mi donese drugar njegovu, kao kvalitet i ja sam samo malo zapeo rukom i puce polovina oka, kao kod tebe viljuska i on se smeje, a meni bese krivo. Naravno odma baci djubre u kontejner i gotovo.

Kakav je to šraf 9 da je proklizao ključ na njemu a da se nije slomio (šraf)?

Posto vidim da kolege imaju bas mnogo alata da priupitam jel neko raspolozan za trgovinu?
Potraži ovde
https://www.kupujemprodajem.com/Ruc...ice_to]=&data[keywords]=&submit[search]=Traži

- - - - - - - - - -

hajde ga izmeri sublerom iznutra
1/1/4 paše na 32 mm
ovaj bi trebao da bude 33,ako se dobro secam dimenzija matica na tockovima kamiona iz Svedske
Nus od 1 cola i 1/4 izuzetno lepo legne na maticu od 32 mm.

Ja da pitam pa mozda neko hoce da proda jer sam siguran da mnogi imaju po nekoliko komada istih kljuceva. Kod mene na zalost nema buvljaka pa da tamo trazim i kupujem za male pare, a ovi novi stvarno ne valjaju.
Evo posto mi proklizala 9-ka, juce mi donese drugar njegovu, kao kvalitet i ja sam samo malo zapeo rukom i puce polovina oka, kao kod tebe viljuska i on se smeje, a meni bese krivo. Naravno odma baci djubre u kontejner i gotovo.
P9gledaj sajt kupujem prodajem i zadaj mere ključeva koje ti trebaju u temi ručni alat, ima toga i ljudi šalju brzom poštom. Kvalitet nemački nema da nema. A čak i ako imaš vremena limundo može još jeftinije.

Kakav je to šraf 9 da je proklizao ključ na njemu a da se nije slomio (šraf)?
Nije sraf. Goran je bio blizu. Hteo sam da ispustim vazduh iz kocnica na mom Ursuli i prokliza mi okasta 9-ka, e sad mozda je ona i pre toga popustila bila, ali posle mi drug donese neki njegov kljuc i on puce. Na kraju sam naso neki zardjali stari i on je zavrsio poso.
Trazio sam na kupujem prodajem i sve su bile neke napumpane cene, ali trazicu i dalje.
Potrazicu i na limundo da vidim mozda je tamo bolja ponuda.

Hajde videću ja da li imam koji okasti 22 viška. Možda imam kombinaciju 20-22. Pa da zamenimo za nešto. Ajmo preko PP.

3/4 cola je 25,4mm/4 = 6,35mmx3 = 19,05mm

1 1/4 cola je 6,35mm + 25,4mm = 31,75mm sto nije idealno 32mm ali za tako veliki kljuc vjerovatno ne pravi neki problem.

Od Bosch-a posedujes samo plavi profi alat. :bravo:
Dobronameran savet u vezi brusilica sa poslednje slike. Stavi stitnike na njih. To je investicija za oba do 500din a mogu zivot spasiti. Manja sigurno nije slabija od 1500w a veca od 2000w, tako da je stitnik neophodan. Dosta je bilo prica ovde na forumu kako su prolazili ljudi koji nisu koristili stitnike za brusilicu a imao sam i jedan primer u komsiluku. :ppozdrav:
Kupio na vasarima oba stitnika,ali kad tata nije navikao na njih:osmeh:
Sto se alata tice dosta sam kupio polovnog preko kp,a odlucio sam se za bosh i to plavi zbog pristupacnosti delova u Srbiji i njihovog sajta.Ubodnu sam kupio jeftino i ubrzo je otisao zubcanik,trazili mi 6000 za zamenu,ja nasao na njihovom sajtu radionicki crtez,pronasao zubcanik i odmah se vide i cene,izaslo me 1450 din.plus 450 iglicasti lezaj.i sam sam ga zamenuo.

Ima li neko predstave od čega je ova pumpa
13181110_10206783595649442_1521151020_n.jpg
13153223_10206783596129454_669617989_n.jpg
13153531_10206783594289408_1107742368_n.jpg

Zupcasta pumpa sigurno nije , osovina ulazi u centru a izvana kuciste pravilno okruglo, neki drugi tip pumpe.

pa može valjda da se vidi sta je teklo kroz ovu budzu, meni lici na neku predgrupu ima dole šraf za ispuštanje. Ja sam ubedjen da je ovo vuklo neki vazduh. e sad da li kao komresor ili kao vakum pumpa...

Nazad
Vrh