Alati i radionice

Tomo, ovaj drugi link je gotovi isti Proxxon, komplet 23040. :osmeh: Ali je kod Proxxon-a bolje urađena i kutija a verovatno i sami nasadni ključevi. Uzmi njega, nemoj više premišljati. Mene služi odlično.

Kolica su odlična stvar. Ali samo ako imaš uslove da radiš sa njima. Da ih pomeraš po ravnom podu. Ako misliš iznositi napolje nema od toga ništa. Onda su samo za skladištenje alata. Ali od kvalitetnih proizvođača i ona su preskupa. Sa 500-600e ne bi ih napunio mnogo.

A sa ovim što kaže grabik se potpuno slažem.

Problem s wurthom, bar koliko sam cuo kod nas u HR, da u slucaju reklamacije prihvacaju pakete poslane samo koji su poslani odredjenom kurirskom sluzbom u njihovu centralu u Njemackoj ili gdje se vec nalazi i vracaju ti reklamirani alat o tvom trosku. Za jednu gedoru 17npr. polomljenu potrosis 10€sto ju saljes u njemacku i jos 10 dok ti ju posalju nazad...

Bar je tako bilo prije par godina kad se kolega raspitivao kod njihovog trgovackog putnika.

Cujem da mnogi trgovci alatom daju dozivotnu garanciju na sve i da mnogi rade samo putem slanjem kurirskom sluzbom u njihovu sredisnju firmu i da se o tvom trosku alat vraca nazad tako da oni nemaju mal te ne nikakav trosak a ti ako zelis nov alat, salji brate, nitko ti ne brani.

Tetak u Svicarskoj ima sav alat iskljucivo HAZET. Oni mjenjaju pokidan alat za nov u bilo kojoj trgovini koja prodaje njihov alat, ne trebas imati ni racun nit ista. Samo dodji, donesi pokidan alat i ako imaju na stanju takav alat zamjene ti odmah. Tetak je nesto radio na nakom radnom stroju i imao je samo dugacki imbus koji nailazi na racnu. Dok je dotegao glavu ili nesto na tom stroju, polomio je tri takva nastavka i trazio je da mu u zamjenu daju kraci koji nece puci pri tolikom teretu. Morao je dati pisanu izjavu da on na to pristaje i nije imao nikakvih problema u vezi toga...

Kad mi je to pricao nisam mogao vjerovati da takva garancija za alat postoji uopce. Svaka im cast na tome. Ne znam koliko firmi daje takvu garanciju na nasim prostorima ali kad sam ovo za WURTH cuo, razocarao sam se...

Baš sam sedeo nedavno sa jednim poznanikom automehaničarem koji mi hvali wurth alat. Kaže da je skoro sav alat kupio te marke i to malo po malo od ovlašćenog prodavca.
To da vraćaju je njegova tvrdnja. Nisam zalazio u detalje.
Bez uvrede al te neke "nove" marke mi deluju kao plastikaneri. Zato sam i pitao poznanika kako mu se pokazao alat.

Baš sam sedeo nedavno sa jednim poznanikom automehaničarem koji mi hvali wurth alat. Kaže da je skoro sav alat kupio te marke i to malo po malo od ovlašćenog prodavca.
To da vraćaju je njegova tvrdnja. Nisam zalazio u detalje.
Bez uvrede al te neke "nove" marke mi deluju kao plastikaneri. Zato sam i pitao poznanika kako mu se pokazao alat.

Wurth je iznimno dobar alat. Kolega ima osnovni komplet gedora njihov, dobio na poklon od neke rodbine. Nema sta im nije radio, i cjevi kojekakve na racnu i svasta nesta. Produzetak kratki je sav usukao ali nije pukao i s tako usukanim se vec duuuugo koristi bez vecih problema.

Ja sam se samo osvrnuo na "dozivotnu garanciju" i kako je to kod nas islo prije koju godinu kad se kolega raspitao za to kod njihovog trgovackog putnika. Imas garanciju, sve OK ali te postarina kosta vise novaca nego novi alat jer se moralo daleko slati. Kazem, tako je bilo prije, mozda se sad stogod promjenilo pa moze trgovacki putnik ili ovlastena trgovina zamjeniti odmah kao sto mi je tetak pricao za HAZET alate...

Da ima ikoji proizvodjac alata koji takvu garanciju daje da se na licu mjesta pokvareno mjenja za novo bez ikakvog pitanja ja bih prvi bio njihova musterija za sve moguce alate. Makar komplet sarafcigera kostao 200€ znam da sam ga kupio jednom za sva vremena. Ovako se vecina nas krpa s alatom kojeg povoljno kupujemo na komad pa ga toliko i ne zalimo ako se sto i polomi...

Tomo, ovaj drugi link je gotovi isti Proxxon, komplet 23040. :osmeh: Ali je kod Proxxon-a bolje urađena i kutija a verovatno i sami nasadni ključevi. Uzmi njega, nemoj više premišljati. Mene služi odlično.

Kolica su odlična stvar. Ali samo ako imaš uslove da radiš sa njima. Da ih pomeraš po ravnom podu. Ako misliš iznositi napolje nema od toga ništa. Onda su samo za skladištenje alata. Ali od kvalitetnih proizvođača i ona su preskupa. Sa 500-600e ne bi ih napunio mnogo.

A sa ovim što kaže grabik se potpuno slažem.
Znas kad je cale pitao jednog coveka od kud mu nova zaba za nabijanje iberlaufa i kamena, on mu je ovako rekao: "Ostavili putari u petak, pa mi bilo zao da neko ukrade. Dao sam jednom turcinu 100 franaka da mi pomogne da je natovarim u prikolicu i odnesem". :haha::haha:.
Desi se da kad ljudi zatvaraju ili renoviraju radionice prodajustari alat relativno jeftino. Sve je to brendirano i kvalitetno. Nek i fali koja gedora ili kljuc, da se kupiti na komad.
A od Proxxona imam male gedorice. Jedini problem je racna, koja je 2 puta blokirala. Prvi put je tata popravljao bojler, pa je voda curela na nju i racan je zaglavila. Uzmem rastavim je, naprscem WD-om i podmazem mascu. Radila 2 godine dok mi nije upala u sneg oko Bozica. Vidim ja ona meni preskace malo po malo i na kraju je 100% zaglavila. Bio sam u zurbi i naprskam je WD-om i proradi onako bez rastavljanja. A izdrzala je sto vi kazete torture raznorazne. Koliko je samo zapeklih srafova odvrnula i pokidala...:ppozdrav:

Tražio sam za brzinu.Prodavac mi reče da ovakve uzimaju za brusilicu.Videćemo koliko će izdržati.Inače ova brusilca radi na 6500 obrtaja.

Imao sam neku kinesku masku ali posle tri godine je pocela da se sama gasi tokom varenja,menjao sam baterije i opet isto
danas sam kupio novu :osmeh:
cjjVYx09Fa2v3EQVzBAIoytZy8yCQ5ZlICxMgztNFsqVkmYC_Q8xoKJxiPRkbawJv3wVDLU678YOfdUbbu_7mBdbRSpWlhoiWR8GOS0fw54nzLUbjHs4eI7Ltd-ElkwxDWCaBQCVcfaiSqe_j_SO2fRPq0XNsF6TAJjHx3FhyAin-JAr6qGzbViINyDAcahjdFblyBSCcffQUa4xGFaH-r_ZcWtSETM9CRJ5XxPwpZe7nnhT_YbZbujVVEFLiwXpWwaH0gG9uB8RtyEfjtUbuEefi0OWwziVSOJWnk05VZPD5Mt5Z3ntAue81oka3k9JPrtVPq9KJ4bUKOTIaSy5U0yvJ3yZjC59MtadgTD5N4uPhXdJq9VhDrbl_3l31RgBrw7u2I0ok689HGnRsMs-ayc8Gq-z9E5pe-rOmN469WjYfnTKLEW0aVJOczwWjSFYFh7jVTD1fB9Gac33cmZoWVQZ9I-lVyDrgzDE2ytP0jNHmiW_8wI9dy5G5gnHfmwaM_H1Y6u_lNVdZcrBTMdYQ67pbEucR6gtb7sKNQtiWs6Zivfh9FYpn2n5ENeq_EItgG8f=w878-h658-no

Ljudi treba mi ploca za secenje betona treba da isece 50 metra.dali im a nesto dobro ako znate.velika ploca u pitanu za brusalicu.

Nazad
Vrh