Alati i radionice

Slabo. :osmeh: Mada i nisam neki kafanski tip.
Sledeće nedelje stiže još alata, očekujte slike.

Pa ova tema nosi u naslovu '' i radionice''. Imam stvarno veliku radionicu u selu a u planu mi je dogodine sređivanje i pravljenje novog rasporeda. Već sam naručio radnu tablu od mojih dasaka, koja će biti 3.5m sa 2m visine. :osmeh: Ali je upravo to problem - kako rasporediti alate a da to bude pregledno, na dohvat ruke. I da bude pametno, sa predviđenim mestom za nešto novo što dođe. Problem u poljoprivredi je što ima raznoraznih alata i delova i to rasporediti je nemoguće.

Slicna stvar jednom prilikom i kod mene.Narucim gedoru 14 od coveka iz Subotice,stigne,platim vise kurirsku sluzbu nego posiljku,na kraju nadjem moju gedoru za koju sam mislio da se izgubila,jbg,nece da smeta ako imam viska.Mada,nije bas isplativo ako uzimas na komad,a prodavci nece da rasparcavaju komplete.Na starom buvljak kod mene u Pancevu je moglo svasta da se nade,a nije bilo ni skupo,sada su se prodavci malo izbezobrazili sa cenama.

Zbog dostave ne licitiram alate, kojl se mogu lako naći po vašarima i pijacama.Ovaj nasadni ključ ili nus br 50 i to od Gedore na vašarima košta oko 1500 dinara,pošto ih ima samo kod preprodavaca alata.

Šta mislite o ovom aparatu za zavarivanje, ESAB je ali je pravljen u Poljskoj, ima dobru intermitenciju i snagu koja je dovoljna za moje potrebe, može da radi sa svim vrstama elektroda i košta 650KM tj. 330EUR. Ja bih ga koristio za REL tj. za zavarivanje sa elektrodom pošto nemam bocu za argon a to mi svakako nije ni potrebno trenutno.

http://www.olx.ba/artikal/19606916/aparat-tig-postupak/

Dobar aparat, ali takav aparat se ne kupuje bez garancije,moze sutra da crkne,a samo neki mali deo skuplji je od ukupne cene aparata...

Ovaj ti zombi ima radnju i uvozi cini mi se iz Svedske. Ima 3 prostorije velike pune alata ( borera, inbusa, bruseva, kljuceva....) mozda ce ti dat neku garanciju pitaj ga ipak 65o nije malo :sta:

Ti sad esab aparati nisu ni čisti. Uglavnom je to sve WTL unutra. Kažu da su dobri u odnosu na ostale kineze.
Ja bih više ciljao na ovaj Kemppi.
Esab možda jesu dobri aparati al kemppi je stepenica više.

imam pitanje za iskusnije zavarivace. Izmenjao sam dosta aparata, transformatorskih jacine do 200 A (menjao sam ih cisto da vidim kakvi su drugi Koncar, Varex, Elektroda...) , vario sam sa raznim vrstama elektroda i nije mi se desavalo ovo sto mi se desava sa inverterom kojeg sam kupio pre par meseci. Desava mi se da se komadi koje zavarujem bukvalno uzare. Desavalo mi se to i kod transformatora doduse lokalno tj. oko mesta zavarivanja, ali kod ovog invertera bukvalno citavi manji komadi se uzare. Naravno da je problem jaka struja ali bojim se da u tom spustanju amperaze ne preteram do te mere da ne mogu lepo da topim elektrodu. Znaci da li je normalno da se tako lako i jako uzare predmeti koji se vare inverterom tj. da li je toliko jaca struja koju isporucuje inverter od transformatora?

U firmi dok sam radio sa inverterima je uvek stelovana manja amperaza za istu elektrodu i debljinu lima. Bitno je samo da nelepi elektrodu tj.da normalno radi .Tacne neznam podatke ali razlika je variti naizmenicnom i jednosmernom strujom ali sto su to ipak aparati novije generacije gde su parametri za varenje dovedeni do mah. Za manje komade je cak normalno da usija cele jer se to meni desava i sa co2 aparatom.

Danas mi stigao dvobrzinski motor-reduktor, ima ovu cev i ventil sa strane za ispustanje ulja valjda, mogu ja to da skinem i tuirm cep? smetace mi mozda za montiranje.
Inace iznenadio me kada je stigao, mislio da ce to biti nesto manje, kad ono minimum ima 15kg, a verovatno i vise.

kbzoky.jpg

Kako se menjaju brzine? Koliko obrtaja ima? Meni treba tako nesto za stubnu busilicu.

Na kutiji elektroda pise u kojem opsegu amperaze se koriste,ako je ispravno podeseno nebi trebalo da bude problema

Послато са LG-H815 уз помоћ Тапатока

Nazad
Vrh