Alati i radionice

[video]https://youtu.be/AvV1gmghOEk[/video]

ichbinmilan Nešto samo za tebe, univerzalno...... :ppozdrav:

Kameni, video sam i ranije ovaj video. Zanimljiv je ovaj sistem, univerzalan, zgodan za više namena. Ali i nedovoljno dobar za veće potrebe. Ne znam, možda je bolje kada su stvari jednostavnije. Duže umeju da traju.

Ovakvu torbu je imao sport billy u crtanom filmu. :osmeh:

Kako si se samo setio tog crtanog filma, kad smo klinci bili.........da,da sport Billy torba :haha: samo kad je frka....

ichbinmilan Ma to je više za neke kolekcionare koji skupljaju alat nego da rade sa njim...

Poslednja izmena:
Danas kupio unimer.Za te pare,odlican.
TfZjLt.jpg
[/URL][/IMG]

Koliko je pametno kupiti te kineske unimere po 500din. Koliko su precizni ako se uzme u obzir da će služiti samo malo da ispitaju punjenje alternatora, voltažu akumulatora i tako sitnice?

Za tu namjenu odlični. Ja imam par komada, jedan uvijek u autu, jedan u garaži, a ostalo u kući. Poredio sa par profi uređaja i ne odstupa puno (ionako je nebitno da li je napon punjenja 13.9 V ili 14.1 V). Na brzinu možeš provjeriti da li je neki spoj faličan, da li ima gubitke na nekom vodu i slično. Ako ispadne (dešava se kad radiš oko auta) nije ti žao, a neispravnost se lako skonta kad pobrljavi tako da i tu nema brige. :osmeh:

ja sam kupio voltcraftov u njemackoj i vec 3 godine radi, ni baterije nisam mijenjo. masina i po. kupovo kineske i svaki je brljavio dok se nisam osevapio

Tebi je kako vidim to struka kao i meni i moraš imati dobar uređaj, pogotovo ako zarađuješ radeći taj posao.

Ipak mislim da su ovi sasvim solidni za nekoga kome treba da provjeri je li sve uredu, a neće puno žaliti ako greškom bude pogrešno koristio pa spali uređaj ili da isti ispane na beton.

Kupljen je u Woby Haus-u.Placen 3000 din i uporedjen sa originalnim unimerom,pokazuju isto.

Kad smo kod unimera evo ga i moj,neka malo jača hobi varijanta,kupljen u Eltec-u Novi Sad, plaćen 2100din,pre oko 4 godine,ima pozadinsko osvetljenje,ako se radi u mračnijim prostorijama (slika 2),opcija Hold i samogašenje ako se zaboravi ručno ugasiti.Za sad radi kao sat samo jednom zamenjena baterija ,a baš ga i nečuvam,svuda je po terenu i u traktoru i ko zna gde,za te pare i više nego dobar.

2ls8n77.jpg
2hq5jpu.jpg

slikaPumpa-za-tecnost-rucna--91370317v800h600.jpg

kakva je ovo pumpa? mislio sam da je spojim na rezervoar sa uljem i na drugi kraj neki hid. cilindar da mi sluzi za podizanje tereta do dve tone? ako neko ima neke inf. koristile bi mi...

ovo je vjerojatno bilo za pretakanje plina ..točnije propan -butan plina u plinski spremnik auta
Ovako postavljena sumnjam da bi mogao nabiti više od 10 bara ...ekvivalentu tereta od dvije tone trebao bi cilindar promjera klipa cca 160 mm

Tebi je kako vidim to struka kao i meni i moraš imati dobar uređaj, pogotovo ako zarađuješ radeći taj posao.

Ipak mislim da su ovi sasvim solidni za nekoga kome treba da provjeri je li sve uredu, a neće puno žaliti ako greškom bude pogrešno koristio pa spali uređaj ili da isti ispane na beton.
bas tako kolega.

Nazad
Vrh