Alati i radionice

Danas bio malo na buvljaku pa vidim strojček za brušenje sa trakom,jer baš takvog sa trakom nemam sam ga kupio za male pare.Falio je prekidač pa sam doma našo sličnog i skompletiro.Nastavio sam kotač od trake i radi dobro iako je kinez.Od te marke imam več dugo bušilicu i neče da krepa pa valjda če i ovaj radit.
adult image upload
free upload

Mims, to je možda i bolje nego da je futer stegao nešto i ostao zategnut. Jer ovako možeš da skineš. Imaš da odvrneš jedan vijak sa kontra (levim) navojem i da odvrneš ceo futer. Evo i video objašnjenje.

Ako je nešto u njemu polomljeno, onda mu sleduje samo zamena. Futer probaj da nađeš na ovoj adresi: KP

Ova dizalica, prilikom dizanja je rucica (oznacio crvenim) samo proklizila, i sada ide u prazno, bez otpora. Sta mislite, moze li se to popravljati? Da li otvorim, tj da odvijem ovih 6 srafova?
Dosta je zgodna dizalica i zavrsavala mi je mnogo poslova, i do sad nije bilo nikakvog otkaza.

Ova dizalica, prilikom dizanja je rucica (oznacio crvenim) samo proklizila, i sada ide u prazno, bez otpora. Sta mislite, moze li se to popravljati? Da li otvorim, tj da odvijem ovih 6 srafova?
Dosta je zgodna dizalica i zavrsavala mi je mnogo poslova, i do sad nije bilo nikakvog otkaza.
Negde gubi kompresiju... posto predpostavljam da nije problem sto nisi zatvorio ventil za ispustanje:) predpostavljam da je otisla gumica na klipu i da tu gubi i treba zameniti

Imamo iste dizalice,i moja pocela u zadnje vreme sporo da dize,nista posebno sigurno otisle neke gumice.Ja moju nisam uspeo otvoriti,tj ti srafovi kao da su zapekli,a i veoma je glupo sto ih samo srafciger moze otpustiti,da su bar imbus srafovi.

Ova moja je odjednom "proklizila", nije bilo nikakvih simptoma ta je sporije dizala i slicno. Posle toga sam uspeo da normalno vratim klip nazad, odvijanjem onog srafa dole za ispustanje i to je to.
Probacu da odvijem te srafove dole

Otvori, može popraviti, ja sam imao istu takvu, samo se ne sećam tačno šta je bilo iskočilo.

Otvoreno, nije bas islo lako sa srafovima ali sam uspeo sa obicnim velikim srafcigerom, nemam taj udarni (jos uvek).
Ispao je osigurac, tj rascepka, pa je onda ispala i osovinica i sve se iskosilo. Evo par slika, oznacio sam strelicom gde dodje ta rascepka.

Evo i moje dizalice, dosta je putovala po selu i sada je neupotrebljiva. Neko je skinuo deo kojim se steluje visina, ne znam da li jos nesto fali. Ako ima neko taj deo od neispravne dizalice i ako bi zeleo prodati mogao bih da je osposobim.

23ts2aa.jpg

2saidzl.jpg

@bata87: da li znas da li su to od ursusa starog (335) dizalice?

Otvoreno, nije bas islo lako sa srafovima ali sam uspeo sa obicnim velikim srafcigerom, nemam taj udarni (jos uvek).
Ispao je osigurac, tj rascepka, pa je onda ispala i osovinica i sve se iskosilo. Evo par slika, oznacio sam strelicom gde dodje ta rascepka.

Moracu i ja da otvorimo ovu sto mi je neki veseli majstor uvalio kao zamenu za moju ispravnu :| Ebga, majstori po dvoristu = alat putuje iz dvorista... al sta da se radi :|

Ja sam neku dizalicu (na fazon ovih) nasao na otpadu. Nema nikakve nalepnice, samo serijski broj a boja bi rekao da je bila smb (vojna) jer je sva bila ozguljena i zardjala. Nasuo sam ulje i ona je pocela da dize. Malo sam vodenom smirglom i uljem ispolirao cilindar i radi, ali je problem sto se klip tesko spusta dole. Sta moze biti uzrok tome? Inace veoma je snazna. Dize zadnji kraj kamiona sa 10-12t tereta. U takvim situacijama sigurnije mi je da radim sa 2 dizalice nego sa jednom. U slucaju da popusti, ima druga da drzi:osmeh:.
----------------------
Milane, cemu sluzi ta Metabo PD? Malo neobican dizajn rucke? Da ne busi mozda rupe u podu Cayenne-a:haha:

Bila je u traktoru kad je kupljen, ali je Ursus c360.

Sutra kupujem ulje pa cu videti sta dalje.

Dosta je zgodna dizalica i zavrsavala mi je mnogo poslova, i do sad nije bilo nikakvog otkaza.[/QUOTE
Meni je jedan majstor skoro popravio takvu kupio sam je na vasaru od cigana za 1000 din ali nije mogla da digne veci teret a sad radi ko prava

Nazad
Vrh