MONTOYA
Član
Manje ima muva gde ima paučine
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Drugari imate li neki savet za skidanje rdje sa kljuceva i alata...
Citao sam neke savete tipa sirce ili crni luk ili komina.... ali me zanimaju vasa iskustva...
imam par kljuceva dobrih ali blago zardjalih... mada nije to ni prava rdja nego potamneli... i nekima se ni brojevi vise ne vide pa bih to da uradim...
Npr.. primetio sam kolegu kiraja koji kao i ja kupuje alat i na pijacama.... i onda par slika kasnije kao novi...
8700 dinara a kupio sam preko sajta Od Igle do Lokomotive - nakon gledanja upravo tog snimka koji si postavio.
Znao sam za ovu metoduNa busilicu namontiraj celicnu cetku i "vari". Bolju metodu nisam pronasao. Sredstva za skidanje korozije, razne kiseline, coca cole i fante su sve gluposti i bacanje novca.
Atila svaka čast na izboru alata. Vidi se da voliš kvalitetan alat. Wiha je isto odlična. To su alati koji se uz pravilnu upotrebu kupuju jednom u životu.
Ja sam ovakva klješta našao najjeftinije za 42e. Teško da može ispod toga sem neka akcija ili aukcija. Daj link za te matador okaste koje nameravaš, može i u PP.
Za kljesta i nasadne kljuceve se slazem u potpunosti.A za rucni alat si opet mogao uzeti Stahlwille ili Hazet, ma da su oni opet skuplji od Matadora koji je kao sto kazes robustan i masivan. Za odvijace preporucio bi ti da pogledas i svajcarske PB Tools ili ako radis sa strujom Cimco. Mnoogo dobri alati, ma da PB je vise mehanicarskiHvala, Kolega!
Imao sam na raspolaganju par godina da proučim alate i napravim sebi plan šta i od koga da kupim za života. Tako sam došao do sledeće liste:
Klješta: Knipex
Odvrtači: Wiha i Wera
Nasadni ključevi: Stahlwille i Hazet
Ručni alat: Matador (volim robustan izgled naročito njihovih ključeva. Finiš im nije tako blistav kao kod drugih proizvođača pa samim tim nemam onu mentalnu barijeru pri upotrebi: "samo da se ne okrnji!")
Matador alate uzimam u Profi Shop-u (valjda se neće shvatiti kao reklama. Jednostavno oni imaju najveću ponudu Matador alata u Srbiji a i prodavci su neverovatno predusretljivi. Imam samo reči hvale za njih). Ovo su okasti ključevi koje ću uzeti kad mi baš budu zatrebali: link
[/SPOILER]
Kupio sam nedavno ovu bušilicu za neke sitne pare, naravno polovnu, večeras sam je tek isprobao i utisak je pomalo razočaravajući. Sve je to lepo i fino radi ali kad malo "pritisnem" zaustavi se ceo motor, prvo sam pomislilo da je proklizao remen ali se ipak motor zaustavi. Gledam onu pločicu na motoru.....snaga 0,25 kw pa to nije kadro ni uši da čačka a ne da buši nešto malo ozbiljnije.
Imam bošovu od 800w zelenu, pa ona jede živu decu i pljuje koske u odnosu na ovu takoreći mini stubnu.
[/IMG]
E sad pitanje za one koji poseduju sličnu: Dali je taj motor zaista slab ili da ja moj skidam i nosim kod ovih što vikluju el. motore na proveru ?
jbrtka Ne znam šta je to "mk 2" , ali ovde i nema međuremenice već dve "stepenaste" postavljene na motoru i na nosaču glave i pomoću njih menjam broj obrtaja. Sada je na najsporijoj (mala na motoru i velika na glavi) i opet jedva buši fi 10, zaustavi motor.