mindjušar
Član
Jel ta gornja pneumatska?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kompresor je vrlo korisna masina u garazi,mnogo znaci kod ciscenja alata i masina (motorna testera, kosilica),izduvavanje filtera za vazduh a tu su manometar, heftalica ,pistolj za farbanje,udarni odvijaci,pistolj za peskiranje itd.Vidjao sam i dleta,busilice,brusilice, sve pogonjeno pritiskom vazduha.Samo za svu tu opremu treba malo viseMa kakvi kompresori... Ja trazim da kupim na struju pistolj za odvrtanje i zavrtanje sarafa, trebas samo produzni kabal i nista drugo. Ima kolega, neki stari njemacki i godinama mu radi bez ikakvih problema. Ameri se kunu u te udarne odvijace na baterije ali mi se baterije kao takve ne svidjaju a ni cjenom uopce nisu primamljivi.
Pistolj na struju (ne naj bolji ali solidne snage) kosta oko 100€ i nista mi drugo ne treba. Kompresor samo zauzima prostor u garazi, bucan je i nemam ga za sto drugo koristiti pa je pistolj na sturju meni puno bolje rjesenje.
Trazi ti kolega lezajeve pod hitno druge kvalitetnije jer ce te ti izdati kada ti najvise bude trebalo pa da ne gubis vreme trazeci nove ja sam te WBW ugradio u spaner remenicu na kombajnu u zetvi suncokreta i ni 10kj nisam pokosio oni se upalili,istopili i zavarili se za osovinu da sam morao sve novo praviti,a i remen mi je dobio po nosu zbog tih g... od lezajeva tako da me je skupo kostala ugradnja tog djubreta!Fala kolega ,prvi put sam naisao na njih ,hitno mi trebali za vodenu pumpu na kombajnu, valjda ce da potraju..
Kod nas kod vecine servisa koji imaju radnje za prodaju djelova ili popravljaju elektromotore, vecinom su od zilave plastike (najlon) i za jednokratnu upotrebu , kad ga nabijes/napresujes neces ga vise skinuti bez unistavanja istog ali su jako jeftini 1-2E za 1kW motor, kad sam ja to uzimao.Da ne moze slucajno negde da se nabavi kupi ventilator za elektromotor kao deo? samo sto je to od ger kratilice i u obliku turbine...
A DeWalt alat?U koju se on kategoriju svrstava?