Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
U reduktorima prednje vuce, u rotodrljacama sam nalazio ovakve matice ali sam ih sve stezao cekicem i komadom punog zeljeza kao i vecina ljudi koje znam. Ona manjina nadje komad cjevi koji prelazi preko matice na knap i onda prave "kljunove" koji zahvataju maticu kako bi ju odvrnuli/zavrnuli. Ne poznam nikoga da ima ovakav alat za takve matice...
Kolega zombie zasta ti trebaju takvi kljucevi?
Neka srednja klasa. Dosta bolje od pijacarki ali nisu kvalitetne kao ostali renomirani proizvodjaci. Garnitura 1/2 i male(valjda 1/4) u kompletu kosta oko 90e, sto nije mnogo i sto je bitno odradjuje posao. Na poklon sam bdobio garnituru malih i nisu uopste lose, ma da se tati nesto i ne svidjaju.Kakog su kvaliteta Proxxon gedoreDa li ih neko korisiti i opravdavaju li cenu?
Najveca razlika je sto stari aparat vari naizmenicnom strujom i nemoze nekim zahtevnijim elektrodama. Inverteri su elektronski aparati koji vare jednosmernom strujom i dosta kvalitetnije to rade i sa svim tipovima elektrode. Eto uprosceno. U zavisnosti od kvaliteta invertera postoje mogucnosti Tig varenja a impulsni i za varenja aluminijuma. Imaju vecinom pojacan napon starta i zastitu od kratkog spoja elektrode ali ne svi. Na ulazni napon su svi osetljivi tako da je skoro isto .U kvalitetu inverter je spas za varenje ali sa ovolikom ponudom jeftinijih kineza je macka u dzaku. Jedino sto preporucujem je aparat bar 200A i dobre inpedanse i da ima mogucnost Tig varenja.To je jedina mera donekle po meni iole kvaliteta.Koja je razlika izmedju obicnog svajs aparata i onog invertorskog ? Osim u kilazi i tako to ... pitam sta je bitno za prosecnog korisnika pocetnika da li podjednako rade tj da li su podjednako zahtevni za rukovaoca i da li onaj manji moze bolje da radi na slabijoj monofaznoj struji gde obican ponekad zna da zalepi elektrodu zbog slabog napona.
nemoze ni velika vecina invertorskih da vare sve elektrode,recimo aluminijumske,pulsno zavarivanje se koristi u mig postupku i nema veze sa elektrodom.nije impendansa ,vec intermitenca.tig zavarivanje ces koristiti dok prvi put ne spojis iglu(volfram elektrodu)i masu.i kada dobro prodrma struja bice baceni kablovi u cosak radionice,a treba i praksa za taj postupak.Najveca razlika je sto stari aparat vari naizmenicnom strujom i nemoze nekim zahtevnijim elektrodama. Inverteri su elektronski aparati koji vare jednosmernom strujom i dosta kvalitetnije to rade i sa svim tipovima elektrode. Eto uprosceno. U zavisnosti od kvaliteta invertera postoje mogucnosti Tig varenja a impulsni i za varenja aluminijuma. Imaju vecinom pojacan napon starta i zastitu od kratkog spoja elektrode ali ne svi. Na ulazni napon su svi osetljivi tako da je skoro isto .U kvalitetu inverter je spas za varenje ali sa ovolikom ponudom jeftinijih kineza je macka u dzaku. Jedino sto preporucujem je aparat bar 200A i dobre inpedanse i da ima mogucnost Tig varenja.To je jedina mera donekle po meni iole kvaliteta.
Evo imas i ovde nesto o njima,zadnji post http://www.samsvojmajstor.com/portal/forums/uradi-sam/bravarija/mala-skola-zavarivanja?page=63Koja je razlika izmedju obicnog svajs aparata i onog invertorskog ? Osim u kilazi i tako to ... pitam sta je bitno za prosecnog korisnika pocetnika da li podjednako rade tj da li su podjednako zahtevni za rukovaoca i da li onaj manji moze bolje da radi na slabijoj monofaznoj struji gde obican ponekad zna da zalepi elektrodu zbog slabog napona.