vica022
Član
Oces kupis
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kameni prodaj tu ubodnu meni da se nemučiš sa njom..
Svaka časrt kako si zamrsio ,.Nije ni bitno ,slike govore.E baš iz takve (neispravne) sam izvadio prekidač da vidim kako je povezan. Kiraj treba ti za delove?
Evo slika povezivanja:
Faza i nula (plava i braon) na On/Off prekidaču,oznaka 1 i 2 (sl.1). Paralelno sa braon žicom je povezana i bela žica koja ide u stator i to u gornju levu stranu statora kada bi ga gledali s profila (sl.1). Crna žica (na On/Off prekidaču M2 oznaka) takodje ide u stator u donju desnu stranu (sl.1).
Iz dela prekidača koji je zadužen za levo/desno smer imamo 4 izvoda sa oznakama 3,4,5 i 6. Na oznaku 3 ide žica koja vodi do statora i to u gornju desnu stranu statora (sl.2). Na oznaku 4 ide žica koja vodi do statora dole levo (sl.2). Četkice se snabdevaju sa pozicije 5 i 6 (sl.2).
Sad kad čitam kako sam objasnio.... Auuu,al sam zamrsio... Od jednog metalostrugara nemojte očekivati jednostavnije objašnjenje.
Isti slucaj i kod mene.Imam Enhel i samo se nerviram.Ravna je nuli.Dok moj stric ima stari Blek Deker i radi savrseno pravvo je samo da gubis zivce.Ja sam pre neki dan kupio jednu ubodnu testeru marke OKAY to je ista testera kao kod nas u Srbiju Vilager. Takoreci nesto najjeftinije , samo da isecem radnu plocu da bi ubacio sudoperu. Sad da li ja nemam iskustvo sa takvom testerom ili ona ne valja . Dok secem dasku ja pratim liniju , ali sa donje strane nije uopste pravo iseceno . Danas sam pozajmio od mog tasta neki rucni cirkular , da bi skratio radnu plocu , kad ono opet neka leva marka , pa mora dosta koncentracije inace oce i on krivo da sece. Zapravo imam ja moj rucni cirkular , naso sam ga negde , ne znam ni ja gde . Ali nije mu dobar disk. Tako da sutra moram kupiti disk za njega. Znam da su diskovi sa dijamantskim secivom dosta skupi i to sve sto su gusci zubi , disk je sve skuplji. Slikacu sutra sve ove masine i zakacicu slike.
A ne,ne nije za bacanje. Prodaja,možda... Ponudi nešto na p.p ako ti je interesantna. Ako nije,nema problema.Ako hoćešda je baciš ,treba mi za delove.
koliko si platio?ja imam isti takav,vec 4 godine, ali od 350 A, duzine 4 metra,najveci iz te serije,posle vec idu sa vodenim hladjenjem,Danas se i ja malo ponovio,pao je konacno i taj binzel od 250A.
a evo usporedba stari i novi
stari je od 3 metra 16 kvadrata presjek a ovaj binzelov je 4 metra i 25 kvadratni presjek kabla sa vecom sobnom i mogucnost duzeg rada.
Pogledaj da li ti testera stoji u vinkl tj. pod 90 stepeni u odnosu na ploču na mašini.Onaj lenjir sa kojim pratiš liniju.Ja sam pre neki dan kupio jednu ubodnu testeru marke OKAY to je ista testera kao kod nas u Srbiju Vilager. Takoreci nesto najjeftinije , samo da isecem radnu plocu da bi ubacio sudoperu. Sad da li ja nemam iskustvo sa takvom testerom ili ona ne valja . Dok secem dasku ja pratim liniju , ali sa donje strane nije uopste pravo iseceno . Danas sam pozajmio od mog tasta neki rucni cirkular , da bi skratio radnu plocu , kad ono opet neka leva marka , pa mora dosta koncentracije inace oce i on krivo da sece. Zapravo imam ja moj rucni cirkular , naso sam ga negde , ne znam ni ja gde . Ali nije mu dobar disk. Tako da sutra moram kupiti disk za njega. Znam da su diskovi sa dijamantskim secivom dosta skupi i to sve sto su gusci zubi , disk je sve skuplji. Slikacu sutra sve ove masine i zakacicu slike.
Pogledaj da li ti testera stoji u vinkl tj. pod 90 stepeni u odnosu na ploču na mašini.Onaj lenjir sa kojim pratiš liniju.
moj je MB36 i ja sam tada platio,oko 180 evra,ali taj ima one bakarne,velike sobe,dosta se dobro ovi binzel pokazali,mnogo bolje od onih TBI...
probaj ove da kontaktiras http://unibau.rs/store/index.php?route=product/category&path=20Da li zna neko gde ima da se kupi ovakva pumpa za sipanje ulja a da cena nije kao ovoj sa fotke koja iznosi preko 17000 dinara?