vica022
Član
Oces kupis
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Kameni prodaj tu ubodnu meni da se nemučiš sa njom..![]()
Svaka časrt kako si zamrsio ,E baš iz takve (neispravne) sam izvadio prekidač da vidim kako je povezan. Kiraj treba ti za delove?
Evo slika povezivanja:
Faza i nula (plava i braon) na On/Off prekidaču,oznaka 1 i 2 (sl.1). Paralelno sa braon žicom je povezana i bela žica koja ide u stator i to u gornju levu stranu statora kada bi ga gledali s profila (sl.1). Crna žica (na On/Off prekidaču M2 oznaka) takodje ide u stator u donju desnu stranu (sl.1).
Iz dela prekidača koji je zadužen za levo/desno smer imamo 4 izvoda sa oznakama 3,4,5 i 6. Na oznaku 3 ide žica koja vodi do statora i to u gornju desnu stranu statora (sl.2). Na oznaku 4 ide žica koja vodi do statora dole levo (sl.2). Četkice se snabdevaju sa pozicije 5 i 6 (sl.2).
Sad kad čitam kako sam objasnio.... Auuu,al sam zamrsio... Od jednog metalostrugara nemojte očekivati jednostavnije objašnjenje.![]()
Isti slucaj i kod mene.Imam Enhel i samo se nerviram.Ravna je nuli.Dok moj stric ima stari Blek Deker i radi savrseno pravJa sam pre neki dan kupio jednu ubodnu testeru marke OKAY to je ista testera kao kod nas u Srbiju Vilager. Takoreci nesto najjeftinije , samo da isecem radnu plocu da bi ubacio sudoperu. Sad da li ja nemam iskustvo sa takvom testerom ili ona ne valja . Dok secem dasku ja pratim liniju , ali sa donje strane nije uopste pravo iseceno . Danas sam pozajmio od mog tasta neki rucni cirkular , da bi skratio radnu plocu , kad ono opet neka leva marka , pa mora dosta koncentracije inace oce i on krivo da sece. Zapravo imam ja moj rucni cirkular , naso sam ga negde , ne znam ni ja gde . Ali nije mu dobar disk. Tako da sutra moram kupiti disk za njega. Znam da su diskovi sa dijamantskim secivom dosta skupi i to sve sto su gusci zubi , disk je sve skuplji. Slikacu sutra sve ove masine i zakacicu slike.
A ne,ne nije za bacanje. Prodaja,možda... Ponudi nešto na p.p ako ti je interesantna. Ako nije,nema problema.Ako hoćešda je baciš ,treba mi za delove.
koliko si platio?ja imam isti takav,vec 4 godine, ali od 350 A, duzine 4 metra,najveci iz te serije,posle vec idu sa vodenim hladjenjem,Danas se i ja malo ponovio,pao je konacno i taj binzel od 250A.
![]()
a evo usporedba stari i novi
![]()
stari je od 3 metra 16 kvadrata presjek a ovaj binzelov je 4 metra i 25 kvadratni presjek kabla sa vecom sobnom i mogucnost duzeg rada.
Pogledaj da li ti testera stoji u vinkl tj. pod 90 stepeni u odnosu na ploču na mašini.Onaj lenjir sa kojim pratiš liniju.Ja sam pre neki dan kupio jednu ubodnu testeru marke OKAY to je ista testera kao kod nas u Srbiju Vilager. Takoreci nesto najjeftinije , samo da isecem radnu plocu da bi ubacio sudoperu. Sad da li ja nemam iskustvo sa takvom testerom ili ona ne valja . Dok secem dasku ja pratim liniju , ali sa donje strane nije uopste pravo iseceno . Danas sam pozajmio od mog tasta neki rucni cirkular , da bi skratio radnu plocu , kad ono opet neka leva marka , pa mora dosta koncentracije inace oce i on krivo da sece. Zapravo imam ja moj rucni cirkular , naso sam ga negde , ne znam ni ja gde . Ali nije mu dobar disk. Tako da sutra moram kupiti disk za njega. Znam da su diskovi sa dijamantskim secivom dosta skupi i to sve sto su gusci zubi , disk je sve skuplji. Slikacu sutra sve ove masine i zakacicu slike.
Pogledaj da li ti testera stoji u vinkl tj. pod 90 stepeni u odnosu na ploču na mašini.Onaj lenjir sa kojim pratiš liniju.
moj je MB36 i ja sam tada platio,oko 180 evra,ali taj ima one bakarne,velike sobe,dosta se dobro ovi binzel pokazali,mnogo bolje od onih TBI...
probaj ove da kontaktiras http://unibau.rs/store/index.php?route=product/category&path=20Da li zna neko gde ima da se kupi ovakva pumpa za sipanje ulja a da cena nije kao ovoj sa fotke koja iznosi preko 17000 dinara?
![]()