Alati i radionice

Jako zanimljive kompresorske glave. Jednostavno rešenje, nema tu mnogo šta da ode čak i kod ovih nisko-kvalitetnih kineza.

Uz neko minimalno održavanje za neku neprofesionalnu upotrebu kome ne treba pritisak preko 8 bara. Trajaće to. I ako je Kinez stavilo aluminijumsku žicu umesto bakarne, ali to je u svim el. motorima u tom cenovnom rangu. Možda bi bilo pametno staviti zaštitu od pregrevanja motora ukoliko je nema fabrički.

Poslednja izmena:
Imam Milwaukee M18 vec skoro 5 godina, stvarno preporod. koristim kartuse koje nabavjam na vasarima po pola cene. jedno punjenje baterije moze celu kartusu da iz pumpa stvarno dobra stvar

Koliko mi je poznato ti bešumni su svi bezuljni. Što nije problem jer imaju dosta manji hod klipa. Dobra stvar.
Имам ја један такав и стоји то што си написао, али није да га користиш на сталној основи. Просто је аматерска ствар за периодичну употребу.

ja se igrao ovih dana....
Ovako je počelo:

e90eb90b708071d5f9b618b35477145f.jpg

Pa nadošla ideja i eto posla.....
30d5f2f2959845610b1d4452f2b820c9.jpg

Noževi koje sam pravio od gibnjeva
ce38c007c7f5d26a38e45e5dc5a52db2.jpg

.....
29397d0461ff1446e2a10f1dd972556a.jpg
b34fd35b09a46ed6839d394d1591aae1.jpg
c8239c58eef09f9c29a8aa213de1370d.jpg
fa8202ab55cc6ddce2ad99a10d36ef16.jpg
56c4f3468f5325dd924000cd15476734.jpg
2963c1fb2648337288e47807545a033b.jpg
9f2f2b0e4ad3f838ac9f66701c428968.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Koji prenosni odnos ima? Trebao bih i ja da pravim isto to

Где би могао наћи да купим главу или вентиле од компресора Прва Петолетка Трстеник? Иначе овак, двоцилиндрични ми је компресор.

Овај лик са КП нема, а ни не зна где би могао купити.
kompresor je od fap1620 i drugih mercedesa
mozda mais komerc novi sad ili petoletka

Kad je već reč o kompresorima, gde bi mogao da se kupi sigurnosni ventil za Petoletkin kompresor (navoj je 22x1,5)? Ovaj na mom kompresoru pušta kad priđe do 8 bara (a inače je za 8.3 bara, tj. to piše na njemu). Nekad kad ga malo čuknem prestane da pušta ali većinom neće, plus mi je dojadilo da stalno kad sklopka isključi (na 8 bara) idem do kompresora da vidim da li je sigurnosni ventil ostao zatvoren... Možda bih mogao sklopku namestiti da isključuje na npr. 7 bara ali bih pre probao sa drugim sigurnosnim ventilom. I na koliko bara bi trebao da bude baždaren sigurnosni ventil ako je pritisak na kom sklopka isključuje 8 bara?

Verovatno bi se mogao podesiti pritisak u već postojećem sigurnosnom ventilu tako što bi ubacio tanku podlošku. Eventualno zamenom opruge, ali potrefiti jačinu i dužinu opruge.... Novi ventil, verovatno ima u Trsteniku.
Ali mislim da ti je bolje spustiti radni pritisak na 7-7,5 bara nego dizati pritisak u sigurnosnom. Ili ubaci rišlag ventil na cev između glave i rezervoara i onda možeš štelovati pritisak bez problema.

Aku duvac ili motorni?
I ja treba da nabavljam neki, a ne znam sam koji da gledam
Ako mene pitaš koji imam ili savetujem, benzinski. Aku samo ako imaš nešto malo da izduvaš. Za ozbiljnije površine benzinski i to leđni. Ovi što se drže u ruci sigurno posle određenog vremena postanu teški. A pitanje koliko snage može da ima baterijski. Ipak je ovo 1250 kubika sirove kineske dvotaktne snage! :) Inače motor je klasični taj što ide po svim kineskim trimerima. Verovatno pasuju delovi od Vellager.

Kupio drugar FB Makitu sa dve baterije 4500 din . Probao da duva lišće. Može, ali samo ako nije mokro i ako je na betonu :).
Teši se on jadan, ma dobro može makar paučina da se oduva i da se pokupi pepeo iz smederevca... Na teži način je shvati da ovo drugo ne može. Džak koji ima za lišće nije za sitnu prašinu. Sve mu izletelo po sobi. :ROFLMAO: :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Danas ću baš probati kako skuplja travu. Inače je ne skupljam nikad, ali ove godine nije normalno kako je porasla za 3 dan pa mi na više mesta preraslo.

kompresor je od fap1620 i drugih mercedesa
mozda mais komerc novi sad ili petoletka
Nije od Fapa. Pravio sam ja. Jesu PPT, ali drugi tip ide podmazivanje iz sistema pa mora da se preradi na bućku. Kad se to odradi i kutijica za iberlauf da ne izbacuje ulje radi on sasvim fino. Treba mu malo jači motor. Meni je radio sa 1.5 kW, ali jedva preko 6 bara se mučio. Na kraj mi crko motor jer nisam dovršio kompresor. Falila mu DM sklopka i neke sitnice. Puštao je vazduh, ostao uključen i motor se pregrejo :(

Imam od Dafa jedan dvoklipni ako hoće neko da se zeza. isto mora da se prepravlja na bućku ili da se ubaci uljana pumpa.

Где би могао наћи да купим главу или вентиле од компресора Прва Петолетка Трстеник? Иначе овак, двоцилиндрични ми је компресор.

Овај лик са КП нема, а ни не зна где би могао купити.

Ovakve glave su dobre za ovu namenu. Dvoklipni, mirnije radi i ima svoje podmazivanje. Probaj ovde za ventila. Šta je inače problem? Možda može da se sredi.

Имам ја један такав и стоји то што си написао, али није да га користиш на сталној основи. Просто је аматерска ствар за периодичну употребу.
To i ja kažem. Jel ima neki natpis na tom tvom? Koliko je kW? Jel si proveravao koliko struje stvarno vuče? Kakav je što se tiče protoka vazduha?

Dusanboss
Covek za ventile pita, cilindri i klipovi i glava su isti
Cak i radilica i klipnjace kao na FAP
Ja jesam malo munjen ali znam sta pisem

Послато са M2006C3MII помоћу Тапатока

Dusanboss
Covek za ventile pita, cilindri i klipovi i glava su isti
Cak i radilica i klipnjace kao na FAP
Ja jesam malo munjen ali znam sta pisem
Da, sve je isto. Al reko malo da se pravim pametan pošto imam iskustva oko budženja tih kompresora.

Ništa loše nisam mislio Luka. Kad me pogledaš kroz tu cigaru i bradu evo već me strah hvata. A još si lovac...
A već sam te jednom greškom pitao za neku devojku iz Obrenovca da bih na kraju skapirao da si ti iz Obrovca... al jbg dešava se. :)

То и јесте компресор од ФАП-а, али неког старијег и од мене. Вентили су се покрљали, има унутра неке платне од челичног лима и оне су попуцале. Јуче смо правили те платне и један лепо ради, док други опет мало пропушта. Једва смо нашли материјал за те платне,(страдала је шпахла глетарица) треба да буде 1мм а ми смо нашли 0,8мм. После смо нашли праву дебљину материјала па ће данас поново направити нове платне и пробати.

Moj je neki Trudbenik Doboj,dvoklipni,precnik klipa 60mm(59,93mm) i jedva sam našao te pločice-platne ventila koje su popucale.Neko je ranije nešto budžio oko toga i stavljao nasumično razne platne,a u mom slučaju idu 4 po ventilu i određenim redosledom pošto idu dve ravne i dve elastične.
Našao sam čoveka iz Doboja koji je radio u fabrici i ima originalne delove za ove kompresore.

За Трудбеник Добој има делова али за Прву Петолетка из Трстеника нема, бар ја нисам нашао нигде, а ево већ данима гуглам и тражим.

Nazad
Vrh