Alati i radionice

Nemoj te ko brusilica. Deluju komplikovanije za korišćenje. Nisam ih viđao uživo, ali ove što vidim da neke nemaju dodatak za usisivač. Jako bitna stvar za ovaj alat. Prašiće i sa usisivačem ali mnogo manje. Bez je nekad nemoguće koristiti koliko zapraši sobu pa moraš da staneš da se slegne prašina!
Свакако да је усисивач обавезан, али нисам ниједну видио без те опције.
Сад видим да има и трећи тип као резултат укрштања више машина, и дјелује ми прилично употребљиво.

Овако нешто.

Nemoj da banalizuješ prilično bitnu stvar.
Šta dobijaš dužom 'lozom'? Duže će navrtka skidati navoj? :osmeh:
Ako baš 'oćeš da praviš 'sobom', vidi dali se može smestiti deblji navoj. Recimo ako je fabrički M18x1,5 ti napravi/nareži M22x1,5. Onda moraš napraviti i navrtku.
Takođe, imaš na otpadu dosta kamionskih brezona visoke čvrstoće, koji bi mogli biti dobar polazni materijal ca adaptaciju. Probaj da iskoristiš navaljani navoj.
Znam da su IMT brezoni slaba tačka i nema kome nisu pucali, pa i meni.

Nemoj da banalizuješ prilično bitnu stvar.
Šta dobijaš dužom 'lozom'? Duže će navrtka skidati navoj? :osmeh:
Ako baš 'oćeš da praviš 'sobom', vidi dali se može smestiti deblji navoj. Recimo ako je fabrički M18x1,5 ti napravi/nareži M22x1,5. Onda moraš napraviti i navrtku.
Takođe, imaš na otpadu dosta kamionskih brezona visoke čvrstoće, koji bi mogli biti dobar polazni materijal ca adaptaciju. Probaj da iskoristiš navaljani navoj.
Znam da su IMT brezoni slaba tačka i nema kome nisu pucali, pa i meni.
Puca brezon... ne puca loza :haha: ... ovaj, mozda bi M20 prosao kroz poluosovinu, ali nemam ureznicu, imam 18, a nisam siguran da li moze moj nosac sa plocicom na strugu da udje na "M20" ... pojacas brezon, a slabis navrtku... danas inace na otpad, pa videcu da li ima neceg..

Je l' postoje gedore 1/2" (nasadni ključ,nus, kako ga već ko zove...) za četvrtku 12mm? Znači nije za šestougaonu maticu ili šraf, već za četvrtku od 12mm (i druge vrednosti u mm)...

Postoje, multi prihvat, hvata i spoljni torex, cetvrtaste, 12ugaone... Ja uzeo Zebru kada je bila na akciji, kacio sam slike.

Možda neko zna koja elisa (propeler) bi odgovarao za ovaj motor?
Na postojećoj nemogu naći nikakve oznake. Možda negdje ispod debljeg sloja farbe, izgleda da je više puta ofarbana, ima neki broj ali se ovako nevidi.

Suzuki 8 ks

Vidio sam te propelere. Problem je složeniji.
Odgovara li korak?
Nemam oznaka pa neznam.
Kod mene je krupni nut unutra. Mislim da ima 8 kanala. Znam da je promjer 215 mm
Ima ih za travu, manje kupi travu, za terete ili glisiranje.
Našao sam i neke podatke. Može se prevesti ali rastumačiti šta je šta je već problem.

PROPELLER AND SHEAR PIN. Propeller for normal use has three blades and is equipped with a shear pin to prevent damage to lower unit gears. Standard propeller has a 200 mm (7-7/8 in.) diameter on OT5 and DT6 models and 215 mm (8-112 in.) on Model DT8. Standard propeller has a pitch of 170 mm (6-314 in.) on 1IIodeI DT5, 190 mm (7- 1/2 in.) on Model DT6 and 180 mm (7-118 in .) on Model DTS. Optional propellers are available from the manufacturer and should be selected to provide full throttle operation within the recommended limits of 4800-5500 rpm on DT5 models and 5200-5700 rpm on Models DT6 and DT8.

Možda neko zna koja elisa (propeler) bi odgovarao za ovaj motor?
Na postojećoj nemogu naći nikakve oznake. Možda negdje ispod debljeg sloja farbe, izgleda da je više puta ofarbana, ima neki broj ali se ovako nevidi.

Suzuki 8 ks
Iskreno da vam kojim slučajem ne dam pogrešne informacije pitajte vlasnika (Jeste da je motor prodat ali nema veze).

Nazad
Vrh