Alati i radionice

Bio je !
Na kraju dođe neki klipan i dam ga njemu uz napomenu da ne dolazi meni po savjete i poravke.
E šta se sve može čovjeku dogoditi!
Nije za ovu temu.

Neznam zašto je tako.
Čovjek ga je donio iz Austrije. Tamo radi. Dao mi je neke papire gdje se vidi da je kupovao neke djelove u trgovini. Između ostalog i impeler.
Danas sam slikao i brojao nutove. 8 kom.
Motor dvotaktni. Ubrizgava ulje.

Sekao neku gvozdjuriju do pre 4-5 dana,izduvao 4 boce velike kiseonika,bas ono po onim kisama i hladnim danima ,nije mi se nikad pre ovako ledilo na manometru.Znao sam da co2 boca ledi lako,ali ne i kiseonik na autogenom,ali nije mi smanjio protok koliko sam primetio ,ovo je valjda samo povrsinski bilo ...

Кад пропусти мембрана хоће да леди и гура антифриз напоље. Или кад упалиш на плин по јаком минусу, све смрзне али ауто ради.

@Nesus Turski oni yildiz nisu losi,ja sam kupio u gradu neki kineski bese u zurbi,bese oko 3k dinara bio, i mislim da cu ga mozda zameniti ovim malo skupljim jer mi nesto ne pokazuje tacno pritisak u boci.

Gledam semering za pomocnu zupcastu pumpu za 577, ima jedan, po dimenzijama odgovara, ali namenjen za visoki pritisak do 25 bar., medjutim za njega pise da je dozvoljena brzina klizanja mnogo manja do 0.28m/s , a na klasicnim pise da je do 10m/s, pretpotstavljam da ovaj za visi pritisak nije ni namenjen za tu namenu?

Sobe za poli kabel za co2 ,koje bi preporucili ?.Danas sam vario nesto nepristupacno i pored paste one opet dosta lepi pucne na sobu cim dodirnem metal okolo,nzm jel to normalno ili nije ,nemam puno iskustva sa co2.
Jel su keramicke bolje mozda ?.

Moje skromno iskustvo sa co2 kaze da je шоба totalno nebitna . Ako je to nepristupacno u smislu da je zavuceno ,udaljeno ,i da moras pustati zicu da izadje par cm da bi dohvatila mjesto vara , onda se svi parametri varenja mijenjaju zbog te duljine zice , struja se pojacava i nema te sobe koja ce to srediti . Ako se bas mora variti nesto u pazuhu , uvuceno ,moze u zatvorenoj prostoriji bez vjetra , manja amperaza , i ne dirati okolo metal , ili raditi elektrodom.

Da li neko zna kako da povežem struju na ovom T03. Imao je spoljnu bobinu ne znam da li je na 6 ili 12 V.
Kako da unimerom ispitam koja je koja žica? Dakle ima ova tanka crna žica koja ide sa tog valjda spoljnog kondenzatora. Ima druga deblja crna i dve žute koje izlaze sa paljenja

Ако се не варам, танка црна жица је за гашење, дебела црна струја,жута је светло. Ако је била спољна бобина, највероватније је била 12 V. Малу црну одвој да не прави спој и пробај да ли баца варницу на дебелу црну жицу.

@MOMOSARIC Cim dodirnem sobom metal odma lepi ko nenormalna sve te pucne na nju.Ne moze ni par cm zice da pustim,nedovoljno,opet je nepristupacno.Vidim ima keramicki sobi sa suzenim vrhom,to cu definitvno probati,bar samo za ovakve nepristupacne situacije.

Oce da lepi definitivno. Ja koristim sprej i manje se to desava, ali ipak se desava. Keramicke sa suzenim vrhom nisam probao, ali moracu, mislim da su bolje.

Nazad
Vrh