Alati i radionice

Ne umakanjem,to ti je kao kalenje kad radis,ovo premazujes polako dok je jos vrelo ,misli da je drugacije nego da bacis ceo taj deo u hladno ulje odjednom,moje misljenje ....
I nus proizvod kalenja u ulju dobijas taj crni sloj na povrsini ,a i ovo sa premazivanjem ulja , a to stiti od korozije kao i kisela voda sto drzi kad je otvoris.

Ima od 3t za 160 eur ,a 1t taj za 5k din je ustvari model od 500kg ,ali nesto malo prevezali kinezi i prodaju isti proizvod a kao 1t maks ....malo je nesigurno to po meni.Posle najjeftiniji od 1t drugi modeli idu od 80-85 eur,oni Vevor i slicni,ti vec su sigurniji puno.
Kada sam narucivao 3t je bio oko 180e pa navise. Ovaj deluje ozbiljnije, ali je preko 200e.

f94f764dbc675d1b826068602579b208.jpg

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Kada sam narucivao 3t je bio oko 180e pa navise. Ovaj deluje ozbiljnije, ali je preko 200e.

f94f764dbc675d1b826068602579b208.jpg

Taj sensor je manje precizan od S koje su na manjim vagama , ovdje savijas metalni klin, kod mjerenja tezine , da je sensor pravio tedea huntleigh onda bi bila precizna ali i cijena bi bila :sjasi:

Ako si siguran da ti tegovi imaju 200,00kg mozes da ponovno programiras vagu da pokazuje 200.0kg , imas na netu uputstva kako da udjes u setap i upises 200,0kg. Tako su je i kinezi programirali.
Siguran sam, ovo je radionica kod burazera koji pravi, servisira i bazdari vage. Ovi tegovi su bas za to. Mrzelo nas je da stavljamo vise pa smo samo 10 kom, tek da probamo. U korisnickom nije napisano, samo objasnjenja za tastere na vagi i daljinskom. Potrazicu, hvala!

Ako sam dobro video na netu i po oglasima , te vage od 1 i vise tone imaju tacnost pola kile,tj i celu kilu ove od 5t i vise.
Meni licno je i to vise nego dovoljno.Mozda imaju bolju preciznost ove sto nisu kineske,ali to nzm ko bi kupio jer vidim da neke kostaju i po par hiljada eura ....Sta bi mi bez kineza eh ?.

Колико ја видим, жарењем гвожђа, а потом умакањем у уље, добијеш нешто као када ти се на тигањ залепи загорела мас'. Није у питању ниакава оксидација попут брунирања.
Ne umakanjem,to ti je kao kalenje kad radis,ovo premazujes polako dok je jos vrelo ,misli da je drugacije nego da bacis ceo taj deo u hladno ulje odjednom,moje misljenje ....
Nije kao kaljenje jer se čelik zagreva na nekih 140 °C. Ako se napravi taj sloj kao zagorelo ulja znači da je čelik bio previše vruć i proces neće biti uspešan.
Dešava se oksidacija samo je sloj tanak. Bolje je kompletan deo potopiti u ulje ako postoje uslovi.

Što da ne uz malo modifikacija sve može ::super::.
Evo ovde se vidi lemilica čiji sam zarđali vrh tretirao Virtovim konvertorom rđe. (vidi se da je pocrnilo) To je kako nazivaju hladno bruniranje, a efekat je manje više isti kao sa grejanjem i uljem.

Pitanje da li vredi popraviti ovu lemilicu. Piše da je 200W ima oko 300g bakra. Fali kabal i verovatno grejači pregoreli. Vidi se da je na tom jednom od tih kao aluminijumski (a nisu) namotana tanka volfram žica. Da li bih moga da jednostavno namotam drugu i kako?
Srđane šta misliš o ovom namotavanju volfram žice koje pominjem i kako da izvedem to?

Stigao kinez. Laze za pola kila na 200.

59ea0101f0139bb48c543c422a9e4333.jpg

jedan savet, nedizi s njom dambovku od 1t.imao sam takvu istu pa je pukla i radniku slomila ruku na dva mesta, taman palavreca puna na njegovu ruku i rub rasipaca.neko ovde je pre 3 4 meseca stavio jednu veliku sto sad imamo vec 3g s njom smo vagali drugaru plug od 2.3t bez problema a ova crna brzo pukla ta osovinica sto drzi kuku dole i s jedne strane ima napuknuce pa se ne usudimo vise koristit

Hvala na savetu. U planu je da sluzi sa merenje vreca, ali samo da se podignu par cm od zemlje. Valjda ce izdrzati, ne punim ih preko 800kg.

Jel menjao neko ventil na plinskoj boci ?,na jednoj od 10kg mi pusta malo ventil kad se odvrne,nije u atestu ali je dobra boca ,nije neki krs.Vidim na netu ima ventila novih za 800-1200 din kako gde,deluje isti skroz,mozda bih kupio i zamenuo novim.E sad kad menjam ventil jel ide teflon traka na navoj ili nesto drugo ?.Vidim i teflon traka ima bas za propan,samo malo teze se nadje.

Menjao nisam a skidao jesam sa švercerskih auto boca. Navoj je konusan i verujem da će zaptivati i sa običnom teflon trakom jer je ustvari konus taj koji treba da zaptiva.

Jel menjao neko ventil na plinskoj boci ?,na jednoj od 10kg mi pusta malo ventil kad se odvrne,nije u atestu ali je dobra boca ,nije neki krs.Vidim na netu ima ventila novih za 800-1200 din kako gde,deluje isti skroz,mozda bih kupio i zamenuo novim.E sad kad menjam ventil jel ide teflon traka na navoj ili nesto drugo ?.Vidim i teflon traka ima bas za propan,samo malo teze se nadje.
Nedavno izbilo vrata i prozore nedaleko , los ventil , kad je vlasnik izbacio bocu van , ostalo plina u prostoriji i kucni uredjaj kod ukljucenja izazvao eksploziju prije nego sto je koncentracija plina opala(provetreno), tocnije dok je vlasnik izbacivao bocu frizider upalio plin kad je ukljucio motor ,curilo kraj ventila.

Што би се зајебавао са тим? Замијениш за другу боцу са исправним вентилом и ријешен проблем.

Pa nzm gde mogu zamenuti,boca nije u atestu,a i sigurno bih morao doplatiti dosta za neku u atestu.I opet dobijem bocu sa polovnim ventilom koji moze riknuti sutradan.Plus sto neke boce u atestima sto sam gledao su vizuelno puno gore nego ova moja.

Nabavio sam svojevremeno plinsku bocu od 5 kg i kompletno je "restaurirao"....
Jedna od faza restauracije je bilo i skidanje ventila i njegova generalka...
Vratio sam ga na bocu i osigurao teflonskom trakom za plinske instalacije...
Bocu koristim već par godina...
@Arkadije
Eto ti iskustvo iz prve ruke i savet, kupi nov ventil i zameni na toj tvojoj boci...
Na navoj stavi teflonsku traku za gasne instalacije... (y)

Nazad
Vrh