Alati i radionice

Ја имам један велики што је отац правио од фаповог компресора и сада направили један мали од замрзивача. Тај мали од замрзивача у радионици мала боца од пар литара на 4,5 бара за дување гума и издувавање шпона из и са струга одличан. Бешуман лак за преношење црево 10м за сада се одлично показао, а компресор 18 из великог замрзивача.

I mi imamo home made varijantu, dvoklipni petoletkin kompresor, rezervoar ex bojler protok nzm ali bih takođe preporučio veći. I polovan dvoklipni je bolji nego novi jednoklipni Vilidžer i sl.
villager 50l mislim evo 9ta godina, tj da je početkom 2015te kupljen nov
obojana prikolica komplet, gruber, trobrazni okretac, 2 ravnjaka (2 i 3 brazde), naletni utovarivač, tanjurača olt mala, drljača lagana 4 krila,, stupovi od hale, (sve navedeno 3 premaza, tj temeljna + 2 lak), redovno pumpanje guma, ispuhivanje kombajna, ispuhivanje filtera na traktoru svakih 50h, u proljetnoj sjetvi svakih 25h, cak i radionu znam s njime ocistit temeljno 2-4x godišnje
kod mene se je vec odavno debelo isplatio a od kako kupljen ni kune ulozeno....a kupljen je samo da pumpa gume haha

A ovaj naš za 40 godina postojanja ne znam šta sve nije radio. Od ispumpavanja bušenih bunara po selu (višečasovni rad bez gašenja), farbanja kombajna, prikolica, traktora, automobila, svakodnevno pokretanje zbog pneumatskog alata bar jedno 25-30 godina i sve to je trpeo bez filtera vazduha i bez hlađenja. Konstruktor nije mislio da će toliko raditi. U takvim uslovima rada se ovi mali jednoklipci otope. E sad, pošto kolega neće toliko raditi, niti će tako silovati kompresor, možda i može da se provuče sa nekim manjim. Ali definitivno ne sa pijačarskim jednoklipnim kompresorom od 50 evra. Bar dvoklipni treba da uzme. Jedino ako ima čelične živce pa kada 4 puta fukne u hladnjak da čeka kompresor da naduva.

Sto bi cekao ?,kompresor kad radi drzi konstantnih +-4-4.5 bar,bar je kod mene tako,to je vise nego dovoljno za razno izduvavanje.

Sa diznom prečnika?
Ok, možda sam ja zahtevniji.... Ali samo jedan primer da navedem. 30 godina smo se patili sa peračima pod pritiskom tipa 100-120bari i potrošnjom vode 5lit/min. Što polovnim što novim. Preporodio sam se kad sam kupio polovan Karcher koji gruva do 190bari i troši 18lit/min.

Некада су овако изгледале радионице. Ми имамо струг али га је отац преправио, који је имао овако погон са плафона.

Ово је остало од првобитних парних мотора. Осовина је пролазила кроз фабрику и покретала све. Било скоро на националној географији.

Što sam ja baksuz sa ovim Parksajdom strašno. Neće da mi se zaređa 3 alata da uzmem bez problema.
Uzeo juče aku ručni cirkular, deluje povoljno i OK. Probam ga kući radi, ali neće u veće brzine (samo prve 3) i kad sam pustio prekidač neće da stane. Izvadim bateriju stavim drugu neće da radi. Samo trepće dugme za konekciju sa aplikacijom za koju je potrebna smart baterija.
Odem danas da zamenim (izgubim lep dan), probam drugi, ista situacija samo što su ovde sve brzine radile.

Šta mislim da je problem? Verovatno pošto je neka nova verzija baguje elektronika jer nema smart bateriju. Inače u uptstvu piše da prima i stare. Kupio sam danas i smart bateriju, ali zaboravi da probam pošto mi za glavom stojali i šefica smene i moj ćale koji su oboje žurili tako da sam uze pare nazad.
Možda je tako i bolje. Ako neće da radi na ove stare baterije koje imam. Plus, razmišljam sad poznavajući cirkulare pomalo, teško da će to imati dovoljno snage za bilo šta zahtevnije. Najnovije prave sa 2 baterije.

Jedino mi žao te šine koja ide uz njega. Mogao sam da je ostavim u auto pa da je vratim jedino ako je traže ;).

Koliko hiljada eura kosta komplet nekog brendiranog skupog aku alata ?,ili da planira da ih kupuje pola zivota pa posle da se hvali pred penziju kako je nakupovao alata ....Da nije kineza ne bih imao ni pola sto imam od alata u radionici a i to je kostalo ihaj novca ,e sad to sto neko smatra da ima sve sto mu treba sa par alata to je druga stvar.

Verovatno je problem sto je to kinesko smece,pocni kupovati barem boš ili neke druge jace marke :ppozdrav:
Ima do toga naravno. Al, što kaže Arkadije... sličan alat Bosch je 30 000, a Makita 40 000. Za to koliko meni treba crni Parkside bi trebao da bude sasvim zadovoljavajući. + imam baterije.
Takođe zadovoljan sam sa dosta Parkside alata. Npr. aku brusilica koja je sad bila za 5 000 vredi svaku paru! Preporuka svim.
A imam ja kući ponešto i od Boša. ;)

Према свецу и тропар. Имам доста квалитетног алата, што пријератног, што новијег (углавном аку). Остало шта се може приуштити.

Кад ми је требала велика бушилица (широким народним масама позната као хилти) узео сам вилиџерову ВЛН1506. Струшио тридесетак квадрата зида, урадио електроинсталације на пар објеката, оградио двориште на селу (није се могло копати па разбијао камен да ископамо рупе за стубове) и све то за мало више од 100€. Додатни прибор попут мајзли и бургија не рачунам, то би свакако купио. Отплатила се бар 7-8 пута, а има још скоро двије године гаранције.
Наравно није добра као бош или хилти, тежа је, више вибрација, брже се загрије, али за кућне потребе савршена.

Je l narucio neko za 6000? Sad je cena oko 18000. Svi navalili da narucuju pa odmah poslupelo :D

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока
Nije moglo da se poruci kaze greska nema na stanju, a pise da ima, zatim pocrveni da nema na stanju. Posle nekog perioda opet pozeleni na stanju. Nazovem, javi se operater kaze nema na stanju i tu se kupovina zavrsila.

Nazad
Vrh