Alati i radionice

Pa nzm gde mogu zamenuti,boca nije u atestu,a i sigurno bih morao doplatiti dosta za neku u atestu.I opet dobijem bocu sa polovnim ventilom koji moze riknuti sutradan.Plus sto neke boce u atestima sto sam gledao su vizuelno puno gore nego ova moja.
Pa ne zamjenjujes ju valjda da ti ostane dozivotno ;) , potrosis i odes opet po punu, ako curi vratis punu i dobijes drugu.

Opet ostaje pitanje cene zamene za atestiranu,posto je moja boca u dobrom stanju,nov ventil mi najsigurnije i najjeftinije resenje,eto sad kad je Dobrodol odgovorio vidim da nisam sam u ovome,ima ko je jos to radio.
Inace ja boce ne menjam,nego dopunjujem na pumpi,ne ja,nego vecina ljudi tako radi ovde.Pola tih atestiranih boca su pod znakom pitanja kod nas,da ne spominjem boce za autogeno ,kiseonik itd ,vidjao sam boce pod atestom a kao da ih je neko koristio kao metu i pucao u njih,i to se prodaje pod atestirano,smesni su skroz ....
@dobrodol Jel ima negde na netu da se poruci taj teflon za plin ?.Ja nisam nasao,u grad idem za koji dan pa cu videti po prodavnicama koje prodaju delove za plin i slicno,mada sumnjam da cu naci ista drugo od klasicnih teflon traka,koje inace mislim da ce raditi isti posao po meni.

Превише се зајебавате.
Током рата смо пунили боце у дворишту, пребацивали из великих боца у мање или у аутомобиле, али то су била нека луда времена кад није било друге опције. На пумпи никад нисам пунио боцу и не планирам.

У крштеним пунионицама прије пуњења се боце провјеравају на оштећења и да нису "надуване", а након пуњења је обавезна провјера боца потапањем у базен са водом чиме се потврди да нема цурења на вентилу или поред истог.

Истина, и тамо има свакавог шкарта, поготово кад су у питању боце са градилишта којима је дно редовно црно од паљења. Кретени пламеном загријавају дно боце како би извукли задњу кап, такве би тукао истом том боцом док им не дође из дупета у главу.

Meni ne znaci nista atestirana ili ne.Meni je bitno vizuelno da je boca lepa i uredna,da nije prosla kroz treci svetski rat i slicno ....Ventil moze da ti popusti kako na ne atestiranoj tako i na atestiranoj boci,taj njixov test na curenje posle punjena ne znaci nista posebno.Ni jedna od tih boca koja zavrse u novinama posle explozije ili cega vec ,nisu pustale plin odma ,nego se to desi posle nekog vremena koriscenja iste.Ne razumem njixov atest uopste,po cemu je to sigurnije ljudima ....1 boca atestirana koja menja vlasnika non stop moze imati otvaranja-zatvaranja ventila za godinu dana koliko i neka druga ne atestirana kod istog vlasnika za 5+ godina npr ...I ja barem znam moje boce kako su koriscenje,skladistene,jel ih neko udarao,jel su negde padale,ili su bile zagrevane prisilno da se izvuce iz njih zadnja kap,za razliku od svih tih atestiranih boca gde nemas pojma gde su bile i sta su prosle sve.
Na pumpi nikad ne punis svoju bocu,tj ne moras,to je jos jedna mala dodatna sigurnost spram tih zamenskih atestiranih koje su do ''cepa'' napunjene.I svejedno uvek kuci kad doneses punu bocu proveravas je na curenje nakon sto je spojis na reso ili gde god da se koristi ,bilo ona u atestu ili ne.Smesno bi bilo da neko to ne radi,samo zato sto pise na boci da joj atest jos uvek vazi ...

Nazad
Vrh