Srđan01 (Offline)
Član
Što da ne uz malo modifikacija sve može .Sat sam dobio ideju. Da li bih za ovu namenu mogao da iskoristim klasično pištolj lemilicu uz male modifikacije?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Što da ne uz malo modifikacija sve može .Sat sam dobio ideju. Da li bih za ovu namenu mogao da iskoristim klasično pištolj lemilicu uz male modifikacije?
Bio danas kod majstora. Upalio mu na stolu bez problema. Namontirao ga, radi ko mina. Ne znam šta da mislim..Sat sam dobio ideju. Da li bih za ovu namenu mogao da iskoristim klasično pištolj lemilicu uz male modifikacije?
Moguće da je samo zapeklo od prašine. Treba da ga skineš i ispitaš unimerom da li provodi struju. Ako ne provodi očisti ga i probaj da ga razradiš i osposobiš. Ako ne uspeš možeš za prvu pomoć da prespojiš kontakte dok ne kupiš zamenu. (obavezno zameni, može da ti uštedi dosta novca)
Ako zaštita provodi struju onda kvar treba tražiti na drugom mestu. Da li se čuje ikakvo zujanje kada ga uključiš? Ne znam da li ovi motori imaju centrifugalni prekidač za startni kondenzator?
200 volti napon, mlin na dvojci sa frižiderom, frižider radio.Pa jesi li proverio imaš li napona u utičnici gde je uključen taj motor? Možda ti je osigurač izbacio...
Fen za cerade to radi,ostalo su igracke.Pukotinu dobro obrusis i ocistis sa nekim bijaksom i onda ga fenom okrpis tako sto nadjes jos jedan identican komad plastike a zatim sve to zalijes onom staklo-plastika smolom uz pomoc vlakana.Koliko kosta i neka preporuko za alat koji vari plastiku?Da moze da zavari branik od auta i tako neke sitnice.
Ili se dovoljno ohladio taj osigurač na motoru ili se od drmanja kontakti spojili opet. Teraj, i obrati pažnju na zvuk kada ga preopteretiš, onda malo smanji da se ne pregreje.Bio danas kod majstora. Upalio mu na stolu bez problema. Namontirao ga, radi ko mina. Ne znam šta da mislim..
To i ja mislim. Za sad radi fino. Vidjećemo oće li potrajatiIli se dovoljno ohladio taj osigurač na motoru ili se od drmanja kontakti spojili opet. Teraj, i obrati pažnju na zvuk kada ga preopteretiš, onda malo smanji da se ne pregreje.
Obična zidna utičnica u koju je ukopčana "lopov" utičnica. Kod nas se to zove dvojka
Da li može čisto jedno pitanje ali vas molim da se ne naljutite na mene.200 volti napon, mlin na dvojci sa frižiderom, frižider radio.
Nisam električar ali ovo bi trebala biti sklopka ako se ne varam. Ispravite me ako griješim. Mlin je poprilično star, bar jedno 30ak godina.Da li može čisto jedno pitanje ali vas molim da se ne naljutite na mene.
Da li vi u opšte imate Motorno zaštitni prekidač (DM sklopka) >Po ovome mogu samo da zaključim da vi el.motor povezujete bez nje (Tačnije šuko vilu/ viljušku / utikač priključujete direktno u utičnicu)
Sada malo teorije
Motorno zaštitni prekidači (DM sklopke) koriste se kao zaštitni uređaj koji odezbeđuje priključenje motora naizmenične struje uz istovremenu višestruku zaštitu (od preopterećenja, od pregrevanja, zaštitu pri kratkim spojevima, zaštita prilikom ispada jedne faze, zaštita prilikom nedozvoljenih padova napona).
Zaključak
Elektromotor bez DM Sklopke može da radi ali na kratke staze, na duge (Nikako ali nikako).
Dobili ste već odgovor od @dukejNisam električar ali ovo bi trebala biti sklopka ako se ne varam. Ispravite me ako griješim. Mlin je poprilično star, bar jedno 30ak godina.
Znači da sam bio u pravu da vi elektromotor povezujete direktno i to bez DM sklopke.
Da li se isplati ugrađivati sklopku na motor koji melje 100-200kg sedmično? Opet kažem tako radi bar 30 godina od kad ga je deda kupio
Isplati se i te kako (Nisu skupe DM sklopke)Da li se isplati ugrađivati sklopku na motor koji melje 100-200kg sedmično? Opet kažem tako radi bar 30 godina od kad ga je deda kupio