Alati i radionice

Da li se isplati ugrađivati sklopku na motor koji melje 100-200kg sedmično? Opet kažem tako radi bar 30 godina od kad ga je deda kupio
Pošto na motoru imaš prekidač i bimetalnu zaštitu ja bih rekao da nema preke potrebe za DM sklopkom. Da nemaš ova dva svakako bih ti je preporučio.
Ovakvi el. motori bez zaštite lako crknu kada se preopterete dovoljno dugo, (ne pitaj me kako to znam :ROFLMAO: ), a 150€ nije malo sa obzirom da je DM 10€.

Po meni bitnije ti otkriješ zašto je bimetal odreagovao pogotovo ako se ponovi. 2 KS je više nego dovoljno za mlin. Ako ga nisi nečime zaglavi na bi smeo da preoptereti motor. Pogotovo sad kad je hladno napolju. Da li ti se nakon korišćenja mlina greje taj lopov gde je priključen?

Hm... i ima potrebe i nema. Nema jer je mlin tako radio 30 godina ima bimetalnu zaštitu i zašto ne bi mogao tako i da nastavi? Ali kad malo bolje razmislimo, jeste mlin radio 30 godina i ako je bilo problema-pregrevanja taj mali bimetal na motoru je bio ispravan (ispravniji nego sad-sigurniji) i mogao si nastaviti sa radom kada se ohladi. E sad, ono najbitnije, ko je radio sa mlinom? Vrlo verovatno deda koji je izoštrio sluh pa je znao kad je motoru teško, samim tim je i reagovao. Sad vrlo verovatno radi samo naš kolega koji možda još nije upoznat sa mlinom i ne zna da npr ječam znatno više davi motor (udavi i trofazni a kamoli monofazni) nego kukuruz pa nije odreagovao i desilo se što se desilo. E sad, jedared će taj bimetal potpuno zatajiti (već trokira što nije čudo s obzirom na godine i prašinu) i doćiće do havarije, onda mu je bolje da ugradi odgovarajuću sklopku koja će osigurati motor 100%.

Све сам поскидао од заштита са крупаре, не може више да се нађе оригинални биметал прекидач. Крупим око 1000 кг месечно и чује се по звуку кад крене преоптерећење. Мотор 2 kw са осовинама на оба краја.

Ma verovatno centrifugalni zaglavio. Dok si ga skidao za nosenje kod majstora verovatno si ga negde kucnuo pa je odlepio. U vecini slucajeva tim motorima zalepi centrifugalni prekidac

Pošto na motoru imaš prekidač i bimetalnu zaštitu ja bih rekao da nema preke potrebe za DM sklopkom. Da nemaš ova dva svakako bih ti je preporučio.
Ovakvi el. motori bez zaštite lako crknu kada se preopterete dovoljno dugo, (ne pitaj me kako to znam :ROFLMAO: ), a 150€ nije malo sa obzirom da je DM 10€.

Po meni bitnije ti otkriješ zašto je bimetal odreagovao pogotovo ako se ponovi. 2 KS je više nego dovoljno za mlin. Ako ga nisi nečime zaglavi na bi smeo da preoptereti motor. Pogotovo sad kad je hladno napolju. Da li ti se nakon korišćenja mlina greje taj lopov gde je priključen?
Meni je tu misterija što je on stao u utorak. Ja sam tek u četvrtak došao kući i pokušavao ga upaliti, mjerio napon i tražio kratki spoj multimetrom a tek u subotu je upalio kod majstora. Lopov se nije grijao sinoć dok je radio kao ni motor. Kada je stao u utorak moji su pipali motor i rekli su mi da je hladan na dodir bio. Kukuruz jeste bio vlažan, možda se zaštopao bio jer jesam našao u njemu poprilično puno šena. Ako je bimetal izbacio što mu je trebalo 3 dana da se vrati? Da nije zaglavio?

Ako je bimetal izbacio što mu je trebalo 3 dana da se vrati? Da nije zaglavio?
Vrlo moguće. Jel može da se skine kad odvrneš ta 2 šrafa što ga drže? WD spreja pa očisti malo.
Sad vrlo verovatno radi samo naš kolega koji možda još nije upoznat sa mlinom i ne zna da npr ječam znatno više davi motor (udavi i trofazni a kamoli monofazni) nego kukuruz pa nije odreagovao i desilo se što se desilo.
Nisam nikad koristio mlin. Mislio da je 2 KS dovoljno jel ih prave i sa dosta slabijim motorima.
Ma verovatno centrifugalni zaglavio. Dok si ga skidao za nosenje kod majstora verovatno si ga negde kucnuo pa je odlepio. U vecini slucajeva tim motorima zalepi centrifugalni prekidac
Da je centrifugalni onda bi zujao. On kaže da se ništa nije čulo.

Vrlo moguće. Jel može da se skine kad odvrneš ta 2 šrafa što ga drže? WD spreja pa očisti malo.

Nisam nikad koristio mlin. Mislio da je 2 KS dovoljno jel ih prave i sa dosta slabijim motorima.

Da je centrifugalni onda bi zujao. On kaže da se ništa nije čulo.
Nisam pametan nikako, znam da ga majstor nije tukao univerzalnim alatom 🤣 ja sam ga izvadio iz gepeka i stavio na sto. Čiča pogledao napojni kabal sa nekom svojom alatkom, vjerovatno neki stariji unimer, okrenuo prekidač koji put, spoio na na svoj produžni kabal i motor je upalio. Dok sam ga skidao pazio sam da ga ne lupim negdje i da ne zapnem jer iskreno se bojim napona iz kondenzatora iako su izolovani

Jedno vreme nisam pratio temu,ali te maske za varenje,te kineske 2000 din ok ali oci cu jednom oci ako sjebes nema povratka,vec ako zelis uzmi neku barem za 6-7 000 din,neku provereniju,imao sam i ja u pocetku kinesku iskreno golo govno kad sam presao na bolju

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Kolege treba da nabavim mali kompresor za izduvavanje hladnjaka, kabine, malo duvanje guma nista specijalno za upotrebu. Izduvati sejacice i tako to.
Vidim danas AGM kompresor za 6300din 1.1kw 24L, radna zapremina 165L/min
Imali neko ovu marku, pise zemlja porekla kina. Za te pare vredili ga uzeti,Tehnomanija i Win Win su u pitanju?
Ili uzeti u Lidlu?

Uzmi u Lidlu i bar 50l. Razlog Lidla imas garanciju koju stvarno prihvataju. Za ostale kineze nisam toliko siguran.
Imam i ja amaterski Kzubr 50l za filter motora zna da bude mali i par puta cekam da se napuni. Isto za gume zmajevke zna da bude mali.

Kolege treba da nabavim mali kompresor za izduvavanje hladnjaka, kabine, malo duvanje guma nista specijalno za upotrebu. Izduvati sejacice i tako to.
Vidim danas AGM kompresor za 6300din 1.1kw 24L, radna zapremina 165L/min
Imali neko ovu marku, pise zemlja porekla kina. Za te pare vredili ga uzeti,Tehnomanija i Win Win su u pitanju?
Ili uzeti u Lidlu?
AMG je Villager. Mislim oni nešto petljaju zajedno i stavljaju njihove mašine koliko znam na trimere. Dobro su se pokazali.

Ovakvi kompresori su bili oko 100 € tako da je 6000 super povoljno. Mislio dam da Win-Win ne postoji više. Da li imaju samo online prodaju ili šta?
Sve jedno znamo da je to sve ista kujna. Tehnomanija, Tehnomdija, WinWin valjda i Gigatron. Sve kontroliše isti gazda i drže monopol.

Sad vidim da ima i jeftinije . Za ove pare svakako uzimaj. sasvim dovoljno za tvoje potrebe. Moći ćeš da odradiš pomenute poslove, ali ćeš ponekad morati da čekaš da naduva. E sad 50 l je bolji u stvari boca nije toliko bitna koliko je bitan protok vazduha glave. Gledajući specifikaciju za isti AMG kompresor od 50 l izgleda da stavljaju potpuno istu glavu i nešto jači motor. To malo košta 20 000 hiljada. Za 6000 ti je odlična ponuda i uzmi odma. Ja bih ga uze da nema sličan kući.

Je l narucio neko za 6000? Sad je cena oko 18000. Svi navalili da narucuju pa odmah poslupelo :D

Послато са M2002J9G помоћу Тапатока

Svi su skupi,ali bez kompresora nema gazdinstva,ja ne mogu da zamislim kako bi ja radio bez kompresora.Izduvavanje masina,filtera,gume,farbanje,pranje delova,itd itd itd ....Ja razmisljam da sledece godine kupim neki od 200 litara barem ,da bude iza supe uz zid,dobice mini kucicu za njega,a vazdusnu instalaciju cu provesti kroz supu i radionicu.

Nazad
Vrh