Alati i radionice

Moja je neka Ipotools LY800H,plaćena oko 70€ pre oko 4 godine.Ima u sebi bateriju CR2450,probao sam i sa punjivom LIR2450 ali mi se nešto ni ta nije naročito pokazala,možda što se ne koristi baš često. E onda sam ugradio jednu li ion od starog mobilnog telefona mislim da je od 1800mAh i mali prekidač i zaboravio da postoji,napunio je pre godinu dana.
Mislim da je tu najbitniji broj senzora (kod ove ih je 4) a meni je lično bitno i vidno polje koje je ovde 100 x 93mm,još nisam imao problem da me je zaslepila ili brljavila.

Pozdrav forumaši. Da li iko ima iskustva sa elektro motorima? Imam motor Elektrokovina, 2KS, u radu se ugasio i ne pali više. Motor je od mlina sa 2 kondenzatora, momofazni napon. Jedan kondenzator je zamjenjen prije par godina. Pri paljenju se ne čuje ništa osim klika prekidača

Skunuo motor, sutra ću ga električaru odnijeti. Na prvu ne vidim ništa neobično, ne razumijem se puno u struju, ne vidim da multimetar pokazuje da je išta uzemljeno gdje ne treba

Nisam stručnjak za elektromotore ali mislim da ti motori imaju nekakvu zaštitu u poklopcu ili ispod poklopca (bimetal, tako nešto). Davno je bilo kada sam jednog takvog (isto je bio na mlinu) takoreći popravio. Tačnije, ustanovio sam da je riknula zaštita a sufleri su mi rekli da može i bez nje pa sam povezao direktno. Mislim da ima nekakvo dugme sa strane ispod poklopca. @aaaaa_12345 ako ti nije teško škljocni sliku i okači.

IMG-20241213-225120.jpg

Ima ima dugme, evo ga samo što se ne može pomjeriti ni unutra ni van

Ako uspijem naći nekog da mi to zamjeni sutra biće odlično. Vjerovatno se mlin preopteretio i to ga je koštalo. U svakom slučaju hvala puno

Koliko kosta i neka preporuko za alat koji vari plastiku?Da moze da zavari branik od auta i tako neke sitnice.

Poslednja izmena:
Koliko kosta i neka preporuko za alat koji vari plastiku?Da moze da zavari branik od auta i tako neke sitnice.
Treba ti dva aparata, prvi ovaj što je Srdjan postavio,on ti je za grubu popravku, nakon toga ti treba duvalica sa odgovarajućim vrhovima u zavisnosti šta radiš, za nuždu može i lemilica da da posluži.Imaš alate koji su u suštini lemilica,samo imaju specijalan držač na vrhu kroz koji guraš elektrodu.Onda kupiš plastične "elektrode" u zavisnosti koju plastiku variš imaš HDPE,HDPP,PA6,PVC,ABS I još brdo drugih imaš da kupiš na "komad"i tj najmanje pakovanje je 250g li ceo bunt.Imaš i u više boja.Zavisi kakva je pukotina prema tome briaš dal će okruglu,kvadratnu ili pljosnatu.

Za amatersku upotrebu oba možeš kod Kineza da nadješ za 50ak € samo za alat,dodaš na to ostali pribor "spajalice",elektrode,mrežica za armiranje ako je velika pukotina.

Ako ti treba samo za jednu upotrebu ima i pakistanska metoda koja će da te košta set plastičnih vezica,ako imaš lemilicu i fen.

Ja sam NOV branik za clio2 prošle godine platio 3750 dinara.
Dali vredi uopste jebavati se oko popravke?
PS
Za polovan su mi tražili 50e plus je trebalo farbanje.
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Zavisi kakav je kvalitet plastike na tom novom.

Uvek je najbolje polovan u boji :D Jer se bar kod nas farbari opasno promangupirali, a ni limari ne zaostaju :D 70€ po delu za farbanje uzimaju,ceo auto više ispod 1300€, a da liči na nešto ne može da se ofarba.

A sto je problem sam farbati,nije to kvantna fizika ....ja sam oba branika na auto sam farbao,kupio ih nove,ide prajmer neki za plastiku pa posle tek farbas u boji auta.1 branik ima 10 godina kako sam menjao novim ,eno jos se drzi farba nigde nije popustila.

Sat sam dobio ideju. Da li bih za ovu namenu mogao da iskoristim klasično pištolj lemilicu uz male modifikacije?
IMG-20241213-225120.jpg

Ima ima dugme, evo ga samo što se ne može pomjeriti ni unutra ni van
Moguće da je samo zapeklo od prašine. Treba da ga skineš i ispitaš unimerom da li provodi struju. Ako ne provodi očisti ga i probaj da ga razradiš i osposobiš. Ako ne uspeš možeš za prvu pomoć da prespojiš kontakte dok ne kupiš zamenu. (obavezno zameni, može da ti uštedi dosta novca)
Ako zaštita provodi struju onda kvar treba tražiti na drugom mestu. Da li se čuje ikakvo zujanje kada ga uključiš? Ne znam da li ovi motori imaju centrifugalni prekidač za startni kondenzator?

Poslednja izmena:
Danas uzeta jos jedna smart baterija od 8A :ppozdrav: ...
Ja se dvoumim između ove i one od 4Ah male. Ta manja bi mi bila zgodna za alate gde mi smeta glomaznost.
Da li ima neki alati koji neće da rade kako treba bez te od 8Ah? Znam da zahtevniji umeju da zezaju sa ovim od 2Ah?
A sto je problem sam farbati,nije to kvantna fizika ....ja sam oba branika na auto sam farbao,kupio ih nove,ide prajmer neki za plastiku pa posle tek farbas u boji auta.1 branik ima 10 godina kako sam menjao novim ,eno jos se drzi farba nigde nije popustila.
Nije kvanta fizika ali nije ni naivno. Zavisno kakav završni efekat se očekuje. Nešto gde se ne očekuje da to bude savršeno, može svako sa malo talenta i malo znanja. Za početnike je bolje sprej nego jeftini pištolj. Jeftini pištolji si teži za korišćenje nego skupi. Po farbarama pune željenu boju u konzerve (sprej).

Nazad
Vrh