Alati i radionice

Razmišljam da kupim neki aparat i sada nešto gledam onaj Hugong 160A i ovaj Jasic.Šta je po vama bolji izbor?
Ovaj Jasic je 200A, nije ista kategorija...
Mene su ovde kolege savetovale da uzmem Jasic 160 ili hugong 160.
Bez mnogo razmisljanja sam se odlucio za hugong jer dolazi u plastinom lepom koferu za odlaganje i nosenje i sa ok kablovima dok se za Jasic dokupljuju kablovi i skuplje izadje za par crvenih od hugonga.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Cudno da za neke modele daju kablove a za neke ne ...Nek uzme Jasic taj sa linka sto je on postavio,mene sluzi odlicno,ne secam se da je ikad ukljucio zastitu od pregrevanja,a vario sam u sred leta na suncu elektrodu za elektrodom.Sa 200 amp ipak ima vise slobode tj duzu intermitencu nego sa 160 ,sa 3.25 elektrodom.Jasic nije kzubr i slicno da laze oko specifikacija.

Da napišem ,imamo Jasica od 2013 .Radi bez problem,ako treba ceo dan sa 3,25.Imam stari gorenje 135-145 sa trafom ,varili smo uporedo sa njim i sa Jasikom .Gorenje se ugrejao posle 1-1,5 sata a Jasic nije ni osetio.Čudo od aparata.Oba su koristila elektrode 3,25 .
Da li zbog struje ili nečeg drugog gorenje mora da se narikta do maksimuma .kako bi nosio 3,25 a Jasic na 100-tinak ampera.

Na google mi izbaci alatcoop i kp oglasi kao rezultati koji se podudaraju.Znaci copy paste >kamenje za tocilo 250x25x25mm.
Zavrsio sto za radionicu pocetkom meseca,2x1.5m ploca,konacno metalni sto koji se ne klima kao drveni,i na koji ne moram misliti previse kad se nesto kucka ili vari i slicno,i na tockice je moze se koristiti svuda po betonu,nije fiksno uz zid uvek.Ploca nije idealno ravna inace,nisam bas zadovoljan,ali jbg,svo gvozdje sa otpada ,dobro je i ovako ispalo,ima oko 440kg ,po 70 din placeno.
Aparat radi odlicno,pojma nemam kako se sta podesava,samo ubacim debljinu materijala i sve se vari sve se lije,a sljake nema :D.Koliko je lakse variti sa ovim co2 spram elektrode jbt ...razlika nebo i zemlja,kud ovo nisam ranije kupio mogao sam spejs satl izvariti do sad :ROFLMAO:. Jedino mi malo smeta soba,kod elektrode jasno i lako vidim tacno gde varim,dok ovde jos se navikavam na to...

Na google mi izbaci alatcoop i kp oglasi kao rezultati koji se podudaraju.Znaci copy paste >kamenje za tocilo 250x25x25mm.
Zavrsio sto za radionicu pocetkom meseca,2x1.5m ploca,konacno metalni sto koji se ne klima kao drveni,i na koji ne moram misliti previse kad se nesto kucka ili vari i slicno,i na tockice je moze se koristiti svuda po betonu,nije fiksno uz zid uvek.Ploca nije idealno ravna inace,nisam bas zadovoljan,ali jbg,svo gvozdje sa otpada ,dobro je i ovako ispalo,ima oko 440kg ,po 70 din placeno.
Aparat radi odlicno,pojma nemam kako se sta podesava,samo ubacim debljinu materijala i sve se vari sve se lije,a sljake nema :D.Koliko je lakse variti sa ovim co2 spram elektrode jbt ...razlika nebo i zemlja,kud ovo nisam ranije kupio mogao sam spejs satl izvariti do sad :ROFLMAO:. Jedino mi malo smeta soba,kod elektrode jasno i lako vidim tacno gde varim,dok ovde jos se navikavam na to...

svaka cast na radu :) Da nemas moyda neki odvijac? Salim se xaxaxxa
I ja sam se ubacio sa slicnim projektom... postavicu slike kasnije kad zavrsim. Gde si nabavio tockice,jel mislis da ce da drye sve ovo?

Tockici za sto mislim da su uzeti ovde kod nas u Zrenjaninu,AluMetalinox firma,bese cena za 2 okretna i 2 fiksna oko 100-120 eur,sad sam zaboravio ...Nosivost su rekli ima oko 500-600 kg po tocku.

Arkadije, plocu si trebao da ispravljas pre nego je izvaris. Zapeckas jedan kraj i posle ides redom i ispravljas kolko moze. Ja sam tako radio i doveo sam je na odstupanje manje od 1mm, sto je za moje potrebe idealno.

Jesam nesto slicno radio,ali opet nije ispalo kako sam ocekivao ...Ploca je bila kriva malo,ali te cevi koje su izvarene preko ploce kao da kazem ram za nju,one su bile prave.Taj ram kako sam vario tako sam i ispravljao plocu,nzm kako je ispalo krivo,mora da su varovi povukli sve.Ali opet sto je veca povrsina to je teze i odraditi da bude ravno,vidi se i na slici da nisam vario dugacke varove,i prebacivao sam se sa jedne na drugu stranu ,pa opet nazad,sto manje toplote da unosim oko jednog dela,ali nije pomoglo na kraju,ili i jeste ali ne dovoljno :).

Mozda ne primaknes glavu dovoljno ako ne vidis od sobe ? Ako nema nikakve smetnje 15 do 20cm glava od varenja ?
Mogao si tu ladno da zadas i 3mm ? Nesto mi na prvi pogled pojako i brzina zice i napon?

@MOMOSARIC 4mm debljine su te cevi profilne ispod ploce stola,mogao sam smanjiti na 3 mm jedino zbog vertikale,malo je ''tecno'' bilo.Uglavnom sem toga ovako vari odlicno,kazem,ne razumem se u podesavanja,nisam nista probao sam podesavati,ni brzinu zice ni V.
Moracu promeniti naviku,jer ja drzim glavu dosta dalje od mesta varenja,najvise zbog gasova da udisem manje,mada sad imam masku i stvarno se vidi koliko znaci,iako se i dalje malo oseti taj kao dim kad se vari,ne uvek ,a filteri su vec prljavi.

Da li mozda neko ima da preporuci neki kompresor na 12V kojim bi se mogla doduvati neka traktorska guma ili da li neko poseduje one kardanske kompresore poput ovog https://agrim.rs/shop/kompresor/kompresor-za-duvanje-guma-pogon-kardansko-vratilo/ da je probao da duva neku vecu gumu.

Послато са SM-A125F помоћу Тапатока
Mislim da imam negde wabco kompresor od Sprintera 12V koji mi je višak, jer imam već jedan koji koristim.
Može da naduva traktorsku gumu bez problema.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Не тако давно на некој теми на форуму ишла је дискусија о ЛЕД радним светлима и тамо је неко поменуо, назови пољске, које је нашао у некој новосадској продавници. Како сам скапирао када сам изгуглао њихово име и прочешљао њихов сајт, они продају којекакву опрему за камионе. Видео сам тамо којекакве ретровизоре и неке који би ми одговарали за монтажу оба своја трактора, али сада узалудно лопатам по разним темама и не могу да нађем причу о тим светлима и помињање те продавнице. Има ли неко идеју која је то продавница или где је на форуму после Нове године ишла прича о ЛЕД светлима?

@MOMOSARIC 4mm debljine su te cevi profilne ispod ploce stola,mogao sam smanjiti na 3 mm jedino zbog vertikale,malo je ''tecno'' bilo.Uglavnom sem toga ovako vari odlicno,kazem,ne razumem se u podesavanja,nisam nista probao sam podesavati,ni brzinu zice ni V.
Moracu promeniti naviku,jer ja drzim glavu dosta dalje od mesta varenja,najvise zbog gasova da udisem manje,mada sad imam masku i stvarno se vidi koliko znaci,iako se i dalje malo oseti taj kao dim kad se vari,ne uvek ,a filteri su vec prljavi.
A ako su tako debele cijevi onda ok. Na slici mi to djelovalo tanje . Minus klijesta su bezveze koja dodju . Moja vec izgorela . Treba odmah uzeti bolja . Ostalo ekstra .

Nazad
Vrh