Alati i radionice

Po pravilu te elektrode se greju pre varenja,imaju grejaci koji ih ugreju na odredjenu temperaturu da bi se uopste mogle variti.Ali gde one zavare,tu vise nema pucanja
Bazična elektroda se suši da se smanji nivo vodonika,možeš i bez sušenja ako hoćeš zavar pun vodonika,nema to veze sa tvrdoćom :D

Prvo idu u peć,a onda se drže u tobolcu ko hoće da ispoštuje tehnikalije,bazične ako se radi tehnički zavar ne smeju da budu ispod 130 stepeni,inače se javlja poroznost ili što bi majstori rekli "hladne prsline".
E bas tako mi rece i profesionalni varilac sa brodogradilista,nisam profi varilac pa neznam bas najbolje da objasnim.Ja ih ugrejem dobro na sporetu i onda lakse radim sa njima.Inace je toliko tvrd var da brusilica samo odskace od njega

Poslednja izmena:
Koja elektroda se može koristiti kao međusloj kod navarivanja raonika sejalice elektrodom za tvrdo navarivanje?

Inox B 18\8\6 ali nije moranje...cela e dur serija nije ogranicena brojem prelaza,to su koje sadrze vise od 18% hroma...Abradur serija.Za e dur nije proizvodjac naveo medjusloj moze odmah ona da ide ali nije lose jedan prelaz sa tom inox pa posle ides ostatak sa e dur 600 na primer,ako nesto pretekne sacuvas za drugi put.

Inox B 18\8\6 ali nije moranje...cela e dur serija nije ogranicena brojem prelaza,to su koje sadrze vise od 18% hroma...Abradur serija.Za e dur nije proizvodjac naveo medjusloj moze odmah ona da ide ali nije lose jedan prelaz sa tom inox pa posle ides ostatak sa e dur 600 na primer,ako nesto pretekne sacuvas za drugi put.
Ja za tvrdo navarivanje koristim Esab ok 84.78, međutim nije mogla da ide na gusani raonik IMT pneumatske sejalice. Sad treba da sredim raonike na Nodet-u pa se zato raspitujem. Možda zavisi i od kvaliteta gusa. Neko je čini mi se pominjao da može prvo bazična na gus.

Nisam strucnjak ali navarne elektrode su obicno dosta ili mnogo tvrdje nego osnovni metal sto se navaruje,bazicna nema snagu i tvrdocu da napravi prelaz izmedju mekseg metala i navara te spreci da sta znam pod eventualnim pritiskom ulegne ili ako se pojave pukotine spreci da se prosire u osnovni deo.

Пардонирам... Је л' се та температура односи и на материјал који се заварује?
Zavisi od materijala,ali uglavnom je tu od 90-130 stepeni.Tačnu temperaturu za materijal daje inženjer,jer jelte to mu je posao :D a amin na sve daje snimak :D

Pričao sam sa jednim koji je pokušao iz domaće industrije da ode negde na Baltik,kaže bilo je super i mislio da zna dok mu nisu snimili zavaren spoj,pa mu rekli evo ti brusilica da ne bude da si džabe dolazio :D

Takođe sam imao slučaj, kada su naši samozvani varioci, njih dvadeset, otišli da polažu atest za neki dobro plaćen posao u zapadnoj evropi. Polagalo se u Temišvaru, sasvim standardni zavarivački zahtevi.
Od tih 20 'stručnjaka', prošlo je posle snimanja varova svega trojica i to prilično tesno.
Od dvadeset rumuna, prošlo je petnaest.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Ja za tvrdo navarivanje koristim Esab ok 84.78, međutim nije mogla da ide na gusani raonik IMT pneumatske sejalice. Sad treba da sredim raonike na Nodet-u pa se zato raspitujem. Možda zavisi i od kvaliteta gusa. Neko je čini mi se pominjao da može prvo bazična na gus.
Ja sam vario i moze bazicna na gus cak sta vise bude odlicno,cak sam i i napukla gusana kucista na kombajnima vario i nisu vise nikad pucala

Jel bio neko u lidlu, jel ima jos baterija od 4ah?

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Nazad
Vrh