MOMOSARIC
Član
A ove dali bi mogle ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Verujem da je ok. Ja onaj mali od stubne koristio za izvlačenje pravca na zidu. U normalno osvetljenoj (ne previše, mislim normalno dnevno da možeš lepo da vidiš da radiš) prostoriji baca sasvim solidno na zid.Valja li laser iz lidla https://www.lidl.rs/p/mozes-sve/laser-sa-ukrstenim-linijama-pkll-7-e4/p62792 ?
Ja kad se zapijem prethodno veče pa ako sutradan pokušam da varim nešto treba mi i beckup plate i beckup mate koji će da vari unmesto mene .Dizanjem elektrode povecavas luk i time voltazu,tj unos toplote,tj opet lakse progoris metal ili ako radis vertikalno varenje,sve ti procuri kako kazes.Neko opste pravilo je da razmak elektrode od kupatila bude precnik same elektrode,bez obloge.Stelovanjem amperaze najbolje ces to kontrolisati.No opet neke bas velike razmake najlakse varis ako mozes ubaciti ,nzm kako se kaze na nas jezik lol ,backup plate.
Изгледа ће је терати без точкова.Šta ćeš da radiš sa tom šasijom pa da tučeš sa 29/9 to se nikako ne isplati dok imaš 7018
Ovi što rade reparacije idu sve sa 7016 ili 18 zavisi šta imaju.Grejanje obavezno.Jbg kad radis za sebe nije mi bitna cena nego da drzi,da ne mislim vise na to jednom kad uradim .I ja se nadam da je 7018 bio dovoljno dobar izbor,ali znam za ubuduce i slicne situacije sta cu koristiti xd.
Imam ja bazicne 4mm, ja godinama navarujem raonike i kojesta,imam 50kg.prodao bih jedno 10-15kg.Samo mora aparat biti momacki jak, jako su tvrde elektrodeDalje odmaknem kad treba da premostim neki veci razmak , i pravim pauze malo da se hladne masa , da ne procuri . To je kad je bas veliki razmak . Dali je to pogresno ?
Koje elektrode da uzmem za varenje kasike bagera , izlomio cosak sa jednim zubom ? Bazicne neke ?
Nemoj da dižeš i teraj ujednačenim tempomDanas probao malo te 29 9 sto je edge predlozio . Svidja mi se , nekako tankim varom dobro drze. Nego mi nekako ostale neke rupice na par mjesta ? Da kazem samo dabi se jos svrstao u pocetnike.
Po pravilu te elektrode se greju pre varenja,imaju grejaci koji ih ugreju na odredjenu temperaturu da bi se uopste mogle variti.Ali gde one zavare,tu vise nema pucanjaSvaki aparat bi trebao biti momacki jak i tvrd .
Salim se , hvala na ponudi , mozda nekome treba . Ja nebi uzeo sam da dokazem da mi aparat momacki.
Po pravilu te elektrode se greju pre varenja,imaju grejaci koji ih ugreju na odredjenu temperaturu da bi se uopste mogle variti.Ali gde one zavare,tu vise nema pucanja.Zato sam ti napisao momacki jak i tvrd