Alati i radionice

A ove dali bi mogle ?

4DHQh4i.jpg

Dizanjem elektrode povecavas luk i time voltazu,tj unos toplote,tj opet lakse progoris metal ili ako radis vertikalno varenje,sve ti procuri kako kazes.Neko opste pravilo je da razmak elektrode od kupatila bude precnik same elektrode,bez obloge.Stelovanjem amperaze najbolje ces to kontrolisati.No opet neke bas velike razmake najlakse varis ako mozes ubaciti ,nzm kako se kaze na nas jezik lol ,backup plate.
Ja kad se zapijem prethodno veče pa ako sutradan pokušam da varim nešto treba mi i beckup plate i beckup mate koji će da vari unmesto mene :).
Drzanje elktrode na toj udaljinosti debljine iste postaje nemoguća misija, al dobro santimetar gore-dole, levo-desno to je to :). Uspem ponekad nešto i da zavarim ako nije toliko bitno a hitno je.

One su extra-jake gde deluje sila,elasticne ne pucaju,gde je neki slabo zavarljiv metal kojeg sastava nisi ni sam siguran gde bi se obicna odvarila-naravno i inox pa nema rdje...zub na pola da je polomljen pa zavareno drzalo bi.

Koja elektroda se može koristiti kao međusloj kod navarivanja raonika sejalice elektrodom za tvrdo navarivanje?

Jbg kad radis za sebe nije mi bitna cena nego da drzi,da ne mislim vise na to jednom kad uradim :).I ja se nadam da je 7018 bio dovoljno dobar izbor,ali znam za ubuduce i slicne situacije sta cu koristiti xd.

Danas probao malo te 29 9 sto je edge predlozio . Svidja mi se , nekako tankim varom dobro drze. Nego mi nekako ostale neke rupice na par mjesta ? Da kazem samo dabi se jos svrstao u pocetnike.

Dalje odmaknem kad treba da premostim neki veci razmak , i pravim pauze malo da se hladne masa , da ne procuri . To je kad je bas veliki razmak . Dali je to pogresno ?
Koje elektrode da uzmem za varenje kasike bagera , izlomio cosak sa jednim zubom ? Bazicne neke ?
Imam ja bazicne 4mm, ja godinama navarujem raonike i kojesta,imam 50kg.prodao bih jedno 10-15kg.Samo mora aparat biti momacki jak, jako su tvrde elektrode

Danas probao malo te 29 9 sto je edge predlozio . Svidja mi se , nekako tankim varom dobro drze. Nego mi nekako ostale neke rupice na par mjesta ? Da kazem samo dabi se jos svrstao u pocetnike.
Nemoj da dižeš i teraj ujednačenim tempom :D

Na mestu gde je pukla obavezno na krajevima buši rupe inače će opet da pukne ispod vara,slobodno udji u materijal par mm.

Nazad
Vrh