Alati i radionice

Misliš uopšte ne otvori rasteretni ili ? Da, lako se zameni ventil. Čak mislim da bi malo WD spreja uglavnom rešilo situaciju.
Da, nije ga otvorio. Zna nekada da izbaci malo ulja rasteretni. Vidi se ulje na onoj njegovoj rupici.

Ranije je ga je otvarao ali je duvao malo duze, hteo bas juce da izmerim bilo mi dosadno.

Da, nije ga otvorio. Zna nekada da izbaci malo ulja rasteretni. Vidi se ulje na onoj njegovoj rupici.

Ranije je ga je otvarao ali je duvao malo duze, hteo bas juce da izmerim bilo mi dosadno.
Ma da, to se nejverovatnije zapušilo-zaglavilo. Skineš ga opereš dobro, razradiš i trebalo bi da reši. Mada, ako se motor ne muči kad kreće, neće ništa da mu fali, i da ostane bez rasteretniog. To je bitno kod ovih kineskih gde je snaga motora skoro minimalna moguća. Ovom tvom sigurno ne manjka snage.

Poslednja izmena:
A to što duva do 11 bara nema veze?
Ima i te kako! Mislio sam da je fabrički podešen na veći pritisak, ali nije. Sad vidim da na tom tipu komresora na boci piše da je maksimum 11 bara.

Ventil i nepovratni i rastertni mozeš lepo očistiti skidanjem tog velikog šrafa na nepovratnom na ulazu u bocu. (Naravno ne moram da ti kazem da prethodno isprazniš vazduh!).
Veći problem ti je ovih 11bara što ne bi trebalo. Obavezno prešteluj sklopku. Koliko vidim fabrički su takvi komresori napravljeni da uključuju sklopku na 7.5, a isključuju na 9,5 bara.

Hocu da prestelujem ako mi objasnis kako ? :D

Nepovratni ? Mislis na sigurnosni?
Ne. Mislio sam na nepovratni, ali sad kad gledam slike vrlo moguće da tebi ustvari pusti baš sigurnoni, a ne nepovrtni pošto duva 11 bara.

Koliko vidim pojavljuju se dva slična modela skoro ist ovome. Na tom drugom modelu cev sa glave se spaja sa bocom izmedju motora i sklopke dok je na ovom koji sam naveo na linku na tome mestu sigurnosni. Znači samo su im zamenjena mesta (sigurnostom i nepovratnom). Kakav je tvoj?
E sad treba utvrditi šta je.

Ako štelovanjim sklopke rešiš problem onda je bio sigurnosni. Sklopku šteluješ skidanjem poklopca gde ti je prekidač. Mozda ima na poklopcu kako ide, a mozda će se videti kad ga skineš. E sad ne znam dal te savetujem da radiš to ako baš nikad nisi, ali u suštini svako ko je naštelovao 2-3 hidroforske tlačne sklopke umeće i ovo.

Ljudi, vodite računa da kompresor može lako da postane bomba! Pazite na manometar ako štelujete i ne dozvolite da pritisak pređe max radni pritisak. Ne ispitni pritisak boce, već radni!

Cudi me da neko nije ovo pre spomenuo iako se spominje 11 bari nekoliko puta,ocigledno nisu videli kako izgleda kad explodira boca,mozda je on malo bezbedniji ako je nova boca,ali opet glupo je rizikovati ...
Za mene 11bar je tempirana bomba,to mora odma da se smanji.Moj kompresor duva na 8bar,ne treba mi vise,a to je i pritisak koji je fabrika odredila....

Preduhitrile me kolege, bolje još jedna boca nego veći pritisak.Nedaj bože da ga tako naduvanog vučeš po avliji a on zapne za ciglju pa se privrne, nemaš di ni bežati. ::sramota:: (n):poop::ppozdrav:

Cudi me da neko nije ovo pre spomenuo iako se spominje 11 bari nekoliko puta,ocigledno nisu videli kako izgleda kad explodira boca,mozda je on malo bezbedniji ako je nova boca,ali opet glupo je rizikovati ...
Za mene 11bar je tempirana bomba,to mora odma da se smanji.Moj kompresor duva na 8bar,ne treba mi vise,a to je i pritisak koji je fabrika odredila....
Video sam, ali kazem na prvi mah pomislio sam da je fabrički tako visok. Mislim nije 11 bara ne znam kakav pritisak. Inača taj miksanov moze da duva na 10 bara bez ikakvih problema (piše u uputsvu). Taj +1 bar neće bog zna šta da mu uradi, ali treba smanjiti u svakom slučaju.
Ljudi, vodite računa da kompresor može lako da postane bomba! Pazite na manometar ako štelujete i ne dozvolite da pritisak pređe max radni pritisak. Ne ispitni pritisak boce, već radni!
Na toj boci je 11 max radni.

Nikada nisam video da sigurnosni odreaguje. Uvek je pustalo na rasteretnom.
Znači siguran si da pušta na cevčicu rasteretnog, a ne na sigurnosnom. Pitam pošto su jedan pored drugog baš...
Ništa onda kad slikaš da ti kazem šta da radiš. Slikaj i poklopac sklopke od gore.
Sta ono pise sitnim slovima ispod tablice. Da se na 8 bara ponovo pokrece i da je 10 max radni dozvoljni pritsak ?
10 jeste maksimalni radni. A ovo 8 se odnosi na protok vazduha kada je pritisak u boci toliko. Inače negde sam pročita da je za taj tvoj podešavanje sklopke 7.5-9.5. Mozeš ga staviti i 7-9. Da li primetiš da uspori sa ponjenjem kada se priblizi 11 bara?

Poslednja izmena:
Nema usporavanja. Od pocetka je prebacalo malo crvenu crtu koja je stajala na 10-10.5 mada ona moze i da se pomera.

E sad da li je bese u pocetku iskljucivao na 10-10.5 ili 11 stvarno sam zaboravio. Mislim da ima oko 250rh. Postavicu slike kasnije.

Od četvrtka 30.03 na akciji udarni odvijač ako je neko planirao

92df7994eeac1f22dc9a44e7b1ed73cb.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Video sam, ali kazem na prvi mah pomislio sam da je fabrički tako visok. Mislim nije 11 bara ne znam kakav pritisak. Inača taj miksanov moze da duva na 10 bara bez ikakvih problema (piše u uputsvu). Taj +1 bar neće bog zna šta da mu uradi, ali treba smanjiti u svakom slučaju.

Na toj boci je 11 max radni.

Samo zadnja 3x nije ukljucio rasteretni. Pre je ukljucivao kad kad. Samo je duvao duze mozda nekih 10-15s nisam siguran.

Na boci pise 11bar, i da li 16bar ili 16.5 nevidi se lepo.

Nisam slikao samo onu predgrupu ima da se steluje pritsak mali manometar i ona providna bocica za odvajanje vlage.

I na spoju sa cevi i boce pise 16bara. Da necackam ja to da ne pojebem, ako je ovo ok.

Samo zadnja 3x nije ukljucio rasteretni. Pre je ukljucivao kad kad. Samo je duvao duze mozda nekih 10-15s nisam siguran.

Na boci pise 11bar, i da li 16bar ili 16.5 nevidi se lepo.

Nisam slikao samo onu predgrupu ima da se steluje pritsak mali manometar i ona providna bocica za odvajanje vlage.

I na spoju sa cevi i boce pise 16bara. Da necackam ja to da ne pojebem, ako je ovo ok.
Ti mene malo zajebavaš a?

Danas sam prvo sibnuo malo vazduha na onoj rupici za na rasteretnom ventilu. Isputio kodnez iz boce. Bilo vode, ulja.

Nadrukao do 7 bar, rasteretni proradio. Samo sto duva oko 2 min. Ispusti malo vazduha nepunih 0.5 bara.

Ispustio sam vazduh i skinu poklopac.

Koji sraf od ovih metalnih se smanjuje? Na velikoj ili na maloj opruzi ?

Nazad
Vrh