Alati i radionice

Bas lako samo nam treba 3d stampac,znanje rada na tom 3d softveru,spot welder i nesto znanja oko elektronike :p.Easy peasy xd.
To je jedan od onih videa gde su sami sebi svrha. O prktičnosti i isplatljivosti nema govora. Mislim zar nije mnogo bolje imati dve manje baterije nego jednu ogromnu od koje će te ruka zaboleti. Da ne pominjem trud ulozen u izradu. Plus lik je stavlja na pištolj za termo lepak. :) Ne znam šta planira , da zida kuću sa tim lepkom. :)

To je jedan od onih videa gde su sami sebi svrha. O prktičnosti i isplatljivosti nema govora. Mislim zar nije mnogo bolje imati dve manje baterije nego jednu ogromnu od koje će te ruka zaboleti. Da ne pominjem trud ulozen u izradu. Plus lik je stavlja na pištolj za termo lepak. :) Ne znam šta planira , da zida kuću sa tim lepkom. :)
Za neke potrebe treba velika jačina struje, a to se nemože postići nikako sa jednom serijom elemenata. Ako koristiš termičke baterijske uređaje koji potežu veliku struju, nemožeš ih nikako izvesti ako ne obezbediš potrebnu jačinu struje.
Recimo baterijski fen jačine 1200W pri 18V traži preko 70A, a to bez bar četiri serije elemenata nemožeš postići.
Mislim, ako razumeš kako struja radi, matematika će ti jasno reći šta mora a šta ne.
Makita sada ima novu seriju alata sa naponom 40V, čime se olakšava funkcionisanje alata većih snaga.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Pa dobro da, generalno ne mora samo za šrafilice, brusilice baterija, ima sad i kosilice za travu, testere, trimeri, na kojima ta veca tezina baterije nece previse uticati na ukupnu masu celog uredjaja

Za neke potrebe treba velika jačina struje, a to se nemože postići nikako sa jednom serijom elemenata. Ako koristiš termičke baterijske uređaje koji potežu veliku struju, nemožeš ih nikako izvesti ako ne obezbediš potrebnu jačinu struje.
Da, za neke potrebe je treba velika jačina struje i za te potrebe se obično razvuče kabal. Retki aku uredjeji koji imaju potrebe za velikom jačinom struje imaju dva slota za normalne baterije iz razloga kako bi te iste baterije mogao da koristiš i za druge alate datog brenda, a ne da se patiš sa 2kg baterije čak i kad ti toliko "đusa" apsolutno netreba.
Recimo baterijski fen jačine 1200W pri 18V traži preko 70A, a to bez bar četiri serije elemenata nemožeš postići.
Možeš li mi reći o kom se fenu radi pošto ovi koje sam gledao uglavnom imaju mnogo manju snagu. Čak mislim da iz tog razloga proizvodjači i ne obelezavaju snagu na aku fenovim tj, izgleda da je ne obelezavaju na većini aku alata. Gledao sam lik je merio snagu Parkside fena i dobio je nešto ispod 300W.
Mislim, ako razumeš kako struja radi, matematika će ti jasno reći šta mora a šta ne.
Moraš ti Mire da me nagaziš pa to je. :) To ti je valjda duševna hrana, čak i kad se ne suprostavljam nekom tvom stavu.
I ne, ne znam kako struja radi, a ne znam ni matematriku jaču od sabiranja i oduzimanja jednocifrenih brojeva...

Cela moja poenta je bila oko besmislenosti pravljenja onakve baterije gde sam rekao da je jedini cilj toga u stvari snimanje videa. Da je čovek imao neku potrebu za takvom baterijom koju bi objasnio na snimku ne bih se bunio, ali ispostavilo se da je on bateriju stavio na pištolj za lepak koji u sebi ima jedan mali kermački grejač koji bez problema tara i baterija od 2 Ah.

Dule, uvek se pomalo uvrediš ako se ne složim sa tvojim (teoretski neutemeljenim) opservacijama..
Za početak, tič jourself, koliko struje može isporučiti jedan li-jon element(18650).
Da ne lopataš po netu(ako već nisi), to je (već sam više puta napisao) 15-20A.
Evo da ne ispadne da te bilo kako podcenjujem, ti mi reci koliko ti treba 18-tovoltnih serija elemenata paralelno vezanih za 1500W.
Ok si dečko, ali kakve vajde imaš ako ti ne ukažem gde grešiš. Valjda bi ovaj forum trebao imati kakvu takvu edukativnu svrhu.
I da, iskreno se izvinjavam se ako sam te (zaista nehotično) uvredio u pokušaju da ti razjasnim ponešto iz 'struje'..

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Sta mu dodje stel plazma? Nisam upoznat sa tim?
Pa slicna ovakva masina koju trazis, samo je stel brend.Lako ces naci netu broj tel od firme i karateristike.Mislim da je stel dobar brend, ovo sa linka mi lici na nekog kineza.

Bilo bi dobro da ti odgovori neko ko se bolje razume u ove aparate.Lovac Luka ga nema nesto na forumu on sigurno zna.Ima jos ljudi na forumu koji to znaju pa sacekaj njihove odgovore.

Pravo da ti kazem da ni sam ne znam koliko bi cesto koristio, ali verujem prilicno cesto. Koliko mi se cini da sad svi idu da ima pilot. Mada nisam nesto bas ni upoznat, zato se i raspitujem.

Pilot je skoro pa postao standard,ali nije kod svakog kvalitetan pa pravi problem i prljav rez.Za pilot je bitno da brzo i relativno visoko reaguje da bi pravio što čistiji rez.Al to niko ne može da ti garantuje kako se ponaša dok ne probaš.

Nazad
Vrh