Alati i radionice

Oko mene pola mojih dobrih su pokupovali taj crni Parkside. Ja se još držim i ne kupujem nešto što će biti jako malo uposleno. Imam neke stare Bosch 12V aku bušilice i Milwokija 3/4 udarača na baterije, ostalo je sve stara škola kabel-šteker. Najjača trgovina je bila kupovina Hikoki brusilica na akciji za 12500. Velika još nije probana jer imam Metabo veliku sa kojom radim a mala je mnogo fina mašinica, lepše radi od Metabo koju koristim uporedo.

Da li ima neko od kolega ove kineske agregate trofazne. Ima ih raznih naziva,vecinom pisu da su 6kw iako svi znamo da nisu. Ako ima,koliko moze da pogone najvise jacine trofazne motore? Moze li recimo bez problema 2.5kw trofazni motor da pokrene i radi sa njim?
trenutno imam hondin agregat od 5.5kw i nece da pokrene trofazni motor od 1kw,problem jos nismo ustanovili sta je.
Koliko ti taj Hondin agregat ima snage po fazi? Ako je 2,5kW ili više, mogao bi probati sa frekventnim regulatorom 220V / 3x220V.
Jedino bi morao elektromotor spojiti na trougao da bi snaga ostala ista.
Recimo ovaj, koristio sam ih dosta, doduše nisam vezivao sa agregatom..
http://www.sah.rs/eds800-2s0022.html?___SID=U

Koliko ti taj Hondin agregat ima snage po fazi? Ako je 2,5kW ili više, mogao bi probati sa frekventnim regulatorom 220V / 3x220V.
Jedino bi morao elektromotor spojiti na trougao da bi snaga ostala ista.
Recimo ovaj, koristio sam ih dosta, doduše nisam vezivao sa agregatom..
http://www.sah.rs/eds800-2s0022.html?___SID=U
Veruj da mi to nema ko odraditi, tj trajalo bi previse i opet petljanje. Mislim da definitivno nesto nije uredu sa agregatom, ne mogu da verujem da agregat od 5kw ne moze da pokrene 0.75kw motor. Zato bi radije uzeo kineza novog i samo za to namenio i gotovo. Naravno ako moze i on da pogoni uopste

Ja ne mogu te kineze da smislim.
A nesto konkretno je papreno...
I meni treba neki monofazni da moze pokrenuti motor 1,5kw.

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Ja sam pre par godina kupio od coveka original Hondin monofazni agregat, donet iz CH, jako dobrog stanja. Recimo u isto vreme mi pogoni pumpu za hidrofor od 2 kw i pored toga se moze jos nesto nakalemiti. Inace se vodi snage 4 kw.

Ja imam Kubota japanska original, 3kW kratkotrajno / 2,4kW trajno, dosta težak i tera sve do 3kW bez problema uključujući i invertorske aparate za varenje.
Ali mu je motor mrcina od 8-9 konja.

Jel zna neko jel se moze nekako odrediti protok hidraulicnog,monoblok,razvodnika bez plocice na njemu,tj bez ikakvih podataka ?.Ima neki polovnih na KP,ali nzm koji im je protok,plocice ogrebane ili ih nema ....jel se moze otprilike znati protok po precniku ulaznog voda mozda ?.
Takodje vidim da neki razvodnici imaju po 2 ulaza i 2 izlaza,zbog cega je to tako ?.

Da li ima neko od kolega ove kineske agregate trofazne. Ima ih raznih naziva,vecinom pisu da su 6kw iako svi znamo da nisu. Ako ima,koliko moze da pogone najvise jacine trofazne motore? Moze li recimo bez problema 2.5kw trofazni motor da pokrene i radi sa njim?
trenutno imam hondin agregat od 5.5kw i nece da pokrene trofazni motor od 1kw,problem jos nismo ustanovili sta je.
Kineske kopije vecinom pise 6,5ks oko 200 kubika 4 taktni benzinci mogu najvise 550W monofazni pod opterecenjem da guraju , trofazno nista , japanci , njemci i italijani mogu koji su nominalno oznaceni 5.5kV generator, da guraju westfaliju muzilicu od 1,1kw trofaznu pod opterecenjom da guraju , provereno. Razlog je da imaju pogonske motore puno jace , nominalno preko 10kw.

Stari SEVER asinhroni heneratori od 5,5kV trofazni su imali pogonski motor 11 ili cak 13kw , pa to govori sta je problem.

Parkside je to, neka glupost mora da postoji..
I sad, hteo ne hteo, nateraće te da je napuniš da ne bude ružna kutija.:osmeh:
Kad su mene naterali, koji sam na Makiti, da potrošim preko 25 'iljada na meni omraženi brend, onda će svakog da navuču..:sta:
Baš tako! Evo i mene u klubu, iako nisam planirao...

IMG-20230120-201616.jpg

Prvo - ja ne volim brushless alate, svaka čast na prednostima ali crće elektronika pre ili kasnije... (verovatnije pre)

Drugo - za cenu od 7000 din. za aku udarni odvijač na bitove bez baterije i punjača mislim da je moguće kupiti takav polovan brendirani alat, ne kažem da će se baš naći kad god hoćeš, ali uz malo strpljenja i sreće je moguće kupiti takav alat.

I šta se onda desi?

Bio sam u Novom Sadu kod doktora i pređem pre nego što sam očekivao, kad sam već dobio na vremenu hajd' da obiđem neke radnje gde skoro nisam bio, i odem u Pneumatik u Ive Andrića. A preko puta Pneumatika - Lidl... I rezultat je na slici gore. Izgubi se sav moj rezon oko ovog alata...

Uzgred, ima i ovih šrafilica, i onih kao što je NA kupio, i onih udarnih čekića koliko hoćeš, slutim da se može desiti slično kao i sa onim zelenim odvijačem na pola cola da im još spuste cenu nakon isteka akcije.

Sa tim drskama te okrene kao cigru ....zato je i drzao prekidac ne do kraja i pustio pre nego sto je probusila rupa,nije smeo da rizikuje da ga okrene par puta :ROFLMAO: .
Ja sam pre par dana sa mojom dvorucnom busilicom busio burgijom fi 30 i kad je vec izasla burgija nekako zaglavi. Sreca pa ima kvacilo koje je odradilo svoje, a jos veca sreca da sam je stavio u stalak. Posle se razmisljam da sam kojim slucajem drzao u ruke kakav bi to ringispil bio🤣

Nazad
Vrh