Alati i radionice

Za srafove ste trebali kupiti udarni onaj mali za bitove(kao ove gore na slici),nzm kako ce busilica obicna da odvija,zavija iste,nije bas namenjeno za to.

veruj mi udarnu snagu ima dobru,moj stric je stolar i kad mi radio kuhinju ja donesem da se posluzi kaze opasna masina iznenadio se kakvu moc ima... ja je koristim za sve bukvalno .

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Cek jel pricamo o istim alatima :) ?.Govorim o ovoj gore busilici koji je kupio NA.Ne moze ona biti bolja o onog najmanjeg udarnog odvijaca,ne za srafove.Ona nema nikakvu udarnu snagu,sem cekic mod ,za busenje cigle i slicno.

Cek jel pricamo o istim alatima :) ?.Govorim o ovoj gore busilici koji je kupio NA.Ne moze ona biti bolja o onog najmanjeg udarnog odvijaca,ne za srafove.Ona nema nikakvu udarnu snagu,sem cekic mod ,za busenje cigle i slicno.
nema cekic moc ali za srafove,burgije samo strika..kad bi ti ja pokazao koliku sam burgiju stavio na nju da prosviram 2mm cevku moj cale kaze ti je upali a njoj nista

Послато са SM-A536B помоћу Тапатока

Ljudi to je obicna busilica sa kontrolom kvacila zbog,ako je potrebno,nekog finijeg/preciznijeg zavrtanja srafova u sperplocu,gips ploce i slicno.Udarni odvijac ako imate,jos ako moze da se podesava snaga udara (Nm),smesno je koristiti busilicu za bilo kakve srafove,sa udarnim je mnogo lakse nego sa busilicom.
A inace,ta od 80nm parkside performance busilica npr ne busi brze u ciglu od ove zelene dole ,imam obe ,probao sam.

Ja sam tu crnu sa čekićem uzeo prosle godine u ovo vreme kad mi je trebalo da radim dosta stvari u svom stanu koji je tada bio u izgradnji i nije bilo struje, mnogo mnogo busenja u beton sa 10mm burgijom i 16 i 18mm u giter blok, nekoliko dana sam radio po ceo dan i bas mi je pomogla.
Uzeo sam tu šrafilicu a ne bas tiplericu iako bolja za te stvari zbog toga sto mi je skoro pa samo tad trebalo čekić bišenje.

Zar busilica sa cekicem nema pomeranje napred nazad burgije ? Na busilicama gak prebacim na cekic glava dobije hod napred-nazad.
Po meni su to dva razlicita tipa cekica na idarnom odvijacu i busilici.

Ja sam sebi nabavio za udarnu adapter za obican futer i futer, nije nesto ali i cena je takva, nece se bas cesto koristiti.
Skoro sam nabavio i brusilicu.
Jednostavno acu alat nema alternativu.
Ono sto sam primetio u vezi brusilice je to da je kod nas u prodaji model C3 a preko u isto vreme je u prodavnice stigao mladji model D4 koji za razliku od C3 ima potenciometar sto je po meni za brusilicu odlicna stvar...
300e8a8b395b176d4e1ba20ce649a512.jpg
ea92c406535c693bb18d946fe65da76a.jpg

Послато са SM-G970F помоћу Тапатока

Da li ima neko od kolega ove kineske agregate trofazne. Ima ih raznih naziva,vecinom pisu da su 6kw iako svi znamo da nisu. Ako ima,koliko moze da pogone najvise jacine trofazne motore? Moze li recimo bez problema 2.5kw trofazni motor da pokrene i radi sa njim?
trenutno imam hondin agregat od 5.5kw i nece da pokrene trofazni motor od 1kw,problem jos nismo ustanovili sta je.

Nazad
Vrh