Alati i radionice

Jel si siguran da nije problem u razvodniku ?.Meni na ult cilindri od kasike ne drze npr kad podignem prednji kraj,ali nije do klipova,tj cilindra,nego gumice u razvodniku,ne pusta nista spolja ulje,nego u njemu propusta.Gumice cu mozda i ja sad tokom zime izmenjati,jer sta drugo da radimo ,jel ..xd.

Vidi , otakcio sam donje crijevo na cilindru , okrenut je prema dole cil klip mu ide nadole i gura dasku .
Znaci spustena daska nadole do kraja i sama popusti . Znaci skinuto donje crijevo i onda dam komandu na dole i siba ulje iz cilindra na taj donji izlaz . Na drugom cilindru ne.
Po meni su to gumice u cil.

Hidr cilindar na bageru , od daske propusta ,ne curi ali popusta . Skonto sam koji je , skino ,odvrnuo one inbuse , i sta sad ? Neda se rasturiti. Ako ga povezem ponovo i dam komandu da se rasturi izaci ce dosta ulja . Mislio cak da ga privezem za nesto, i traktorom povucem ,ispod najlon postavim?
Nema nikakav zarez da probam sjekacem
Uzmi cijev da klipnjača može proći kroz nju. Jedan kraj nek upre u cilindar a klipnjaču veži za navojnu šipku dovoljno je m12. Staviš podloške i razvlačiš lagano kao radapcigerom.
Lakše se kontroliše izvlačenje nego traktorom.

Što se tiče sređivanja hidr.cilindra, prvo radiš ispuštanje ulja iz obe strane.
Najlakše ćeš to uraditi ako priključiš vazduh(pretpostavljam da imaš kompresor u radionici) na jedan priključak a pod drugi staviš neki sud. Kada klipnjača počne izlaziti, izlaziće i ulje iz slobodnog priključka. Posle priključiš vazduh na drugi priključak a sud poturiš pod prvi. Neznam koliki je cilindar, ali tu možeš imati i nekoliko litara ulja.
Posle toga bi trebalo oprati cilindar peračom pod pritiskom i posušiti.
Na čist radni sto postavljaš čist karton, na kome ćeš rasklapati cilindar. Za hidrauliku je čistoća krucijalna..
Ako ti je donja flanšna kroz koju ide klipnjača sa vijcima, skidaš vijke(ili si ih već odvrnuo). Opet uzimaš duvaljku sa vazduhom i priključuješ na glavni priključak. 6-8 bara je dovoljno da uvlači i izvlači klip. Kada klipnjača izađe do kraja trebala bi da potisne i donju flanšnu i time imaš oslobođen klip, klipnjaču i donju flanšnu na klipnjači.
Kada to uradiš postavi sliki tog sklopa ovde, pa ću ti dalje dati instrukcije šta da radiš.
Unutra ćeš na klipu naći u sredini vođicu(takozvani omegat) i gumice ili manžetne sa obe strane klipa.
U flanšni imaš vođicu i manžetnu, ali sa jedne strane(logično).
Kvar koji ti imaš nastaje isključivo usled prljavog ulja, jer ljudi na tim mašinama skoro nikada ne menjaju ni ulje ni filtere hidrauličnog ulja.
Postoji verovatnoća da nemožeš potpuno popraviti taj cilindar, ako zameniš zaptivne delove, ukoliko su unutrašnje površine cilindra izrisovane od prljavštine u ulju.

Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka

Од четвртка буде...

Успут, ово ваше писаније ме је подсетило да проверим "Лидлов" лифлет за наредну недељу - тамо има неколико комада алата из те "црне" серије "Парксајд Перформанс" аку-алата: шрафилица, та поменута ударна шрафилица, брусилица, пикамер, ренде, лисичарка, убодна и додатно пуњачи и батерије за ту "црну" серију, па ети прилике да за Нову Годину изненадите лепше половине са неким њима корисним комадом алата.
Jel to gledaš preko aplikacije ili na sajtu?

Просто они у недељу поподне-предвече на свом сајту објаве лифлет за наредну недељу, а ја се сетим да тада одем до сајта и прелистам тај лифлет у електронској форми... и видим да л' ће барабе да изнесу тај дихт-абрихтер кога сам се зезн'о да не купим прошлог новембра. :sta:

@MOMOSARIC Bure 205litara valvoline hidrol 68 sam ja platio pre oko godinu dana mislim oko 36k din,staro ulje nisam hteo ostaviti jer je rezervoar imao prljavstine na dnu natalozene,rezervoar dole i detaljno pranje.Nemoj stedeti na tome,remont pumpi i hidraulike generalno nije jeftin,hidraulicni cilindri su svi veliki kod tih masina,sve to kosta remont,ili jos gore zamena istih.

Нема проблем Миро - ионако пратим за њега. Ал' да знаш - тај "Парксајдов" није баш колики нпр. "Вилиџеров" (или већина кинеских генеричких стоних дихт-абритхера, без обзира на марку која пише): пропушта кроз себе исту дебљину комада, тј. 12 сантима, али му је радна ширина 20 уместо 25 сантима на осталим дихт-абрихтерима какви се срећу. Ал' за дуплу разлику у цени му праштам тих пет сантима разлике.

Ma 20 santima je sasvim dovoljno za mene..
Generalno najviše bih to koristio za rogove 10x12 ili grede 14x14 kada radim drvene konstrukcije.

@Arkadije
Dali je za tvoju mašinu ipak pogodniji Hidrol 46? 'Si konsultovao fabričko uputstvo?
68-mica je generalno za povišene temperature, Afriku itd. U normalnim uslovima troši i do 20% više snage i opterećuje transmisiju mašine.

Nazad
Vrh