Alati i radionice

Da li je kompresor sa bocom od 25 litara dovoljan za rad sa pneumatskim odvijačem?
Можеш да му додаш... додатни балон од... нечега... ацетиленске боце, неког старог компресора и штагод издржава тих осам бара, па онда имаш већу резерву док не опадне притисак и крене компресор.

Zorge, neću dodavati boce jer sam naručio Metabo od 50 litara, i nadam se da će doći za 2 do 3 nedelje i verujem da će biti bolji od ovog za odvijač.
Prespavao sam akciju u Lidlu za aku udarni odvijač pa bih uzeo pneumatski odvijač, najviše za zamenu točkova na automobilu.

Вала баш - тих ударних је било у рафовима пар недеља после те недеље када су их изнели.

Ima i u NS dosta odvijača, zaboravih tačnu cenu. Nešto oko 4000 dinara. Ne znam da li bi bilo dobro i crevo za vazduh većeg prečnika staviti?

Zorge, neću dodavati boce jer sam naručio Metabo od 50 litara, i nadam se da će doći za 2 do 3 nedelje i verujem da će biti bolji od ovog za odvijač.
Prespavao sam akciju u Lidlu za aku udarni odvijač pa bih uzeo pneumatski odvijač, najviše za zamenu točkova na automobilu.
ima aku odvijača i to sada za 8999 ili 7999, video danas u Pančevu.
Oš da ti ja kupim?

Da li je kompresor sa bocom od 25 litara dovoljan za rad sa pneumatskim odvijačem?
sve zavisi kakav je komresor montiran na tu bocu, a verujem da nije dovoljan osim ako nećeš da odvrneš jedan točak pa da čekaš da napuni za drugi (mislim na točak sa 4 šrfa, mislim sve zavisi koji komresor uzmeš). Veća boca će promeniti stvari delimično, tj. imaćeš više rezerve vazdauha, ali nikakva čuda sa istom komresorkom glavom nećeš raditi. Ono što ti je verovatnije bitnije je protik vazduha. Obično na komresorima sa većim bocama veći je i protok. Teoretski ako imaš glavu sa velikim protokom boca ti je dovoljna i sa 10l (samo što će da radi noin-stop).
U praksi 25 litara je jako malo za to što ti hoćeš. Uzmi bar 50.

Odavno nisam svraćao na forum, ali vidim da zanimljivih konverzacija ima.
Sto se tice lidinih alata, mislim da sam kupio sve što ima u ponudi, manje vise, i iskreno ja sam prezadovoljan onim što nude. Za te pare mislim da nema ništa u konkurenciju što može da parira kvalitetom. Imaju nekad i neke lošije stvari, ali sa 3 godine garancije (još uopšte ne zalaze u detalje, sad da kao vilager i einhell izgibose da dokažu da je tvoja krivica što je alat otkazao)
Malo sam vise od hobi majstora, mada nisam ni profesionalac koji zarađuje sa tim alatom.

Sto se pneumatike tiče, mislim da nisu dobra rjesenja, pogotovo jer ima dosta boljih stvari u tom cjenovnom rangu da se nadje. Tu se nisu baš proslavili.
Kompresori se vrte na 2800 obrtaja i griju vazduh mnogo, mali rezervoari, a recimo udarni odvijač sa 35kg udarne snage jedva se nosi sa srafovima na točkovima, dok recimo aquarita sa 800 Nm kosta oko 80 e i odvrce ili otkida sraf.
Slajferice i ostalo trosi bas mnogo vazduha za rad.

Evo jedan video za ljubitelje alata, posebno za fanove Milwaukee alata. Ove godine BIG RED kamion nas je posetio u Novom Sadu u oktobru i tu smo mogli da vidimo zanimljive aku alate iz Milwaukee ponude, raznorazne sitne alate i dodatke za iste. Kako smo Mika i ja to sve obišli i napravili ovu virtuelnu turu za vas koji niste bili u mogućnosti da dođete, pogledajte u videu.

Лопатам "Лидлове" каталоге из комшилука са циљем да укебам моменат када ће код њих изнети дихт-абрихтер и налетим на овај акумулаторски.... алат, вероватно најбескориснији који може да се замисли:

Kafemat.jpg

:ROFLMAO:

Nazad
Vrh