Alati i radionice

Ko što rekoh, sve ima svoju namenu. Ruski ključ je za stvarno zapekle i nenormalno stegnute šrafove za koje je možda jedino rešenje da se precvika. Jači udarni odvijač rešava većinu toga bez problema. Pri tom odvijač se ne koristi samo za točkove. Ja ovaj moj od kad sam kupio koristim i gde treba i gde ne . Nameštam ručni sat sa njime . :) (Raketa sat naravno ;))

Mislim nije ti poredjenje na mestu, ruski ključ protiv aku odvijača... različiti alati za slične, ali opet različite namene. Da sam kaminodžiuja i da mogu da biram samo jedan od ova dva alata naravno da bih poneo ruski ključ. Medjutim
Mislim da to ruski kljuc je samo nadimak ne navijam za njega iz neke sentimentalnosti prema rusima,nego iz vidjenog kako alat radi bez baterije i struje.Naravno da aku odvijac ima pregrst prednosti. Mozda cu i ja da kupim parkside kolko ste ga nahvalili
;)

Na slici su i led lampe o kojima sam pisao.
Ја данас био у пазару, па осим сета о-рингова, потражио и тих пар ЛЕД хексагоналних лампи. У једном панчевачком "Лидлу" их није било уопште, а у другом (свратио јер сам био у суседно тржном центру), нашао само оне а-ла радионичке лампе, оне издужене, па сам узео пар њих. Заинтересовало ме је то што си написао да раде на обичне АА батерије, а не на неке уграђене. Заиста је ова лампа довољно светла и разбацује светло у ширину, а не концентрише као обичне батеријске лампе. За 400 динара, веома добра куповина. И наравно, и овај модел има магнете на неком преклопном постољу и куку за качење.

E sad me iznenadi i ti,gedore je firma a nasadni kljucevi su drugo

Sent from my 2107113SG using Tapatalk
Veruj mi da se u alat poprilično razumem, em sto mi je deo posla em sto prosto volim.
Da sam napisao nasadni kljucevi bilo bi garantujem nekog ko ne bi znao koji su to kljucevi jer u narodu su to prosto gedore, nesto kao kad bih objasnio nekome da mu je crkla suva frikciona spijnica(kako pise u nekim knjigama) a ne prosto kvacilo.

Što se tiče led lampi odavno sam prešao na one koje koriste punjive 18650 baterije.
Jedna veća osvijetli bolje od većine farova na traktorima, a imam i par manjih koje koriste jednu bateriju i pune se preko micro usb kao mobilni telefon pa je mogu lako dopuniti kud god krenem.
U startu malo skuplje, ali odlično rade i vrijede svaku paru.

Ja sam nekoliko svojih svetiljki prepravio na te 18650 lijon baterije koje sam uglavnim vadio iz kojekakvih odbačenih baterija.

Ovo mi je omiljena..
Pun ih je aliexpres.
Poslato sa PPA-LX2 pomoću Tapatoka
d337e86c838819844e9e45db0c696d12.jpg

Ја данас био у пазару, па осим сета о-рингова, потражио и тих пар ЛЕД хексагоналних лампи. У једном панчевачком "Лидлу" их није било уопште, а у другом (свратио јер сам био у суседно тржном центру), нашао само оне а-ла радионичке лампе, оне издужене, па сам узео пар њих. Заинтересовало ме је то што си написао да раде на обичне АА батерије, а не на неке уграђене. Заиста је ова лампа довољно светла и разбацује светло у ширину, а не концентрише као обичне батеријске лампе. За 400 динара, веома добра куповина. И наравно, и овај модел има магнете на неком преклопном постољу и куку за качење.
Ako ne koristiš često,obavezno vadi baterije imaju te lampe neko čudno statičko pražnjenje pa izvuku bateriju a i da ne primetiš i naravno kad primetiš već su iscurele i možeš da baciš komplet lampu.

Veruj mi da se u alat poprilično razumem, em sto mi je deo posla em sto prosto volim.
Da sam napisao nasadni kljucevi bilo bi garantujem nekog ko ne bi znao koji su to kljucevi jer u narodu su to prosto gedore, nesto kao kad bih objasnio nekome da mu je crkla suva frikciona spijnica(kako pise u nekim knjigama) a ne prosto kvacilo.
Ma znam,sala

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

Kad smo već kod Lidla nešto su utanjili sa alatom.

Al zato Nemački onlineshop ne posustaje.Udarni ona crna performanse serija 149€ bez baterije.Set burgija i bitova u koferčetu na popustu 9.49€.

Ja uzeo udarni al na kabal.Na popustu 29,99€ za te pare neka ga nek stoji.I krimp klešta za 9€.Zamolio jednu finu Švabicu da naruči za mene :D pa da pokupim kad odem gore.

Mene nesto stalno kopka sto svi gastarbajteri i raznorazni sverceri iz tih Svapskih zemalja stalno govore gore kad pricaju o tim Svabijama i Austrijama, dali to mislite da je kod njih gore nego kod nas ili svi idete tamo kod njih u planine pa mislite na nadmorsku visinu

:haha:Meni stvarno nije jasno u cemu je fora, gledo neki dan na provodadziji neki galjes iz mog kraja pa ako nije 30x kazo gore u Becu gore u Austriji nije ni jednom

Nisam do sad pratio Lidl, je l' bilo nekad u ponudi toreks bitova sa rupom? Trebaju mi, al' da je nešto povoljnije...

Nazad
Vrh