Alati i radionice

Oblaznuo mi se unutrašnji navoj na hidrauličnom klipu tanjirače dok sam menjao crevo. Da li hidrauličari rade ove vrste popravki?
ae0d36b651e42f74537bdade78612edd.jpg

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Ako hoces po ps-u, imas da kupis navoj za zavarivanje http://www.ventil.rs/HIDRAULIČNE-KOMPONENTE/Navoj-za-zavarivanje , samo vidi koji ti odgovara, i navaris u produzetku na ovaj... da pokusas da kratis ovaj moras masinski da bi bilo ravno, da ne pusta ulje posle.... pre bilo kakvog zavarivanja ocedi ulje iz klipa, i gledaj da dobro zavaris, da ne ostane neka porica negde, jer kada se napuni uljem i vidis posle da pusta, tu varenja nema, ima da pali ulje i nikako neces moci da ga okrpis varom da ne pusta, ima da bije plamen samo....

Ocedio sam ulje iz klipa, oprao ga i otišao do ujaka da čujem stručno mišljenje šta da uradim sa klipom. Odsekao je navoj i navario maticu, stavio sam nov holender i vratio crevo. Nije po PS-u, ali bitno da mi je klip u funkciji.

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Neka preporuka gde kupiti bakarne podloške? Konkretno, potrebne su mi za dihtovanje oko boš pumpe. Ili su za to možda bolje aluminijumske? Uzeo više različitih dimenzija, kad već naručujem...

Koliko ti je hitno?Imaš na aliju isti kvalitet kao i po radnjama.Ja sam plaćao 200 kom 850din i još dobiješ i kutiju gde su sortirane.Kod nas ista stvar 2200din.

Pa nije mi mnogo hitno. Pumpa servisirana,zamenjena creva i holenderi, traktor radi odlično,ali nervira me što kaplje.Mogao bih se snaći za 3-4 kom. koliko mi je sad potrebno. Uzeo bih više za rezervu,a to preko alija (iskreno) ne znam da poručujem. ::sramota:: :osmeh:
Po radnjama gde sam gledao,pa to nije ni za šta. Tanko,nikakvo,jadno. Zato sam mislio da kupim negde po preporuci, pa da mi pošalju.

Poslednja izmena:
Pogledaj u radnjama koje prodaju delove hidraulike. Ja sam tu kupovao malo kvalitetnije, konkretno ova gde ja kupujem zastupa Hansa creva pa vrv i prateci program

Kod nas one pakovane u kutijama su uglavnom 1mm,neke dimenzije rade i u 1.5mm.

Za deblje tipa 2mm nema u svim dimenzijama ja sam uzimao 42*48 2mm 120 din komad,jeftinije mi da stavim duple kineske od 1mm gde baš mora debela.Ja ih koristim kad menjam ulja uglavnom za čep kartera pa i 1mm za 850 din završi posao samo tako.

Ove od 2mm traži kod ovih što prodaju delove za hidrauliku.

Pa nije mi mnogo hitno. Pumpa servisirana,zamenjena creva i holenderi, traktor radi odlično,ali nervira me što kaplje.Mogao bih se snaći za 3-4 kom. koliko mi je sad potrebno. Uzeo bih više za rezervu,a to preko alija (iskreno) ne znam da poručujem. ::sramota:: :osmeh:
Po radnjama gde sam gledao,pa to nije ni za šta. Tanko,nikakvo,jadno. Zato sam mislio da kupim negde po preporuci, pa da mi pošalju.
https://www.amazon.de/Unterlegschei...MuODUifQ==&sprefix=hydraulik+,aps,199&sr=8-26 Ako imas nekog u EU pa nek ti posalju.

Neka ideja za lepo postolje za stonu brusilicu...
Ja sam Razmišljao dugo o tome, Naravno na razmišljanju se ostalo :) , ali gledajući gomilu snimaka i ideja izdvojio sam nešto kao po meni najbolje, a ne preterano komplikovano za izradu.

Ovako nešto ako nemaš potrebe da sečeš veće delove:

A ako hoćeš veće ona ovoko nešto. Stim što bih ja umesto glava od bicikla koristo ležajeve u cevi. ..

U svakom slučaju ako imaš nešto talenta napravićeš mnogo bolji držač nego što se prodaje. Ti po radnjama jeftini pa i skuplji nisu ni za K. Vremenom verujem da postaju još gori kad se sve to rasklima. Neki su napravljeni od tako tankog materijala da ja to ne bih stavi ni za držač koji neće imati nikakvu funkciju sem da brusilica stoji na njemu s obzirom na težinu iste (23 cm 2,2 kW)

ČEK BRE! Pa ti si mislo na tocilo. Pojima nemam da to zovu stona brusilica ... Verovatno glupi prevod sa engleskog. Nema veze , možda ovo nekome koristi.
A za ovo što ti hoćeš ? Želiš da ti tocilo bude zasebno na postolju koje se nestavlja na sto već ima nogu i u radnoj je visini?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh