Alati i radionice

https://novi.kupujemprodajem.com/al...vane-gedore-18kom-sestougaone/oglas/142385089
Valja li ovo šta? Svidja mi se što je dosta gedora, koje su duboke, a ima 16, koja mi treba za točak auta. Da li sumnajto da su kovane?
Praktično mi treba da uposlim udarni parkside, cena je sasvim prihvatljiva. Ima li ko iskustva sa ovom markom odnosno prodavcem.
Od tih jeftinih ja imam GEKO set dubokih nasadnih kljuceva i kod mene su se dobro pokazali. Odvijac mi je 600 Nm.

Kovane nisu sigurno al za parkside i vise nego dobre, nece moci da ih izlomi.
Da li uopšte postoje nastavci koji se dobijaju nekom specijalnom metodom kovanja ili je to možda greška u prevodu sa "Impact Sockets"

Koliko vidim jedina razlika je u materijalu i debljini zida. Obične se prave od chrome vanadiuma koji je dosta tvrd i krt (što nikako ne odgovara za čukanje), a ove za odvijače od hrom molibden čelika.
Tako da te kineske što se prodaju za oko 30€ sigurno nisu neki kvalitet, ali jesu od hrom molibdena i sigurno više nego dovoljne za Parkside odvijač.

Da li uopšte postoje nastavci koji se dobijaju nekom specijalnom metodom kovanja ili je to možda greška u prevodu sa "Impact Sockets"

Koliko vidim jedina razlika je u materijalu i debljini zida. Obične se prave od chrome vanadiuma koji je dosta tvrd i krt (šti nikako ne odgovara za čukanje), a ove za odvijače od hrom molibden čelika.
Tako da te kineske što se prodaju za oko 30€ sigurno nisu neki kvalitet, ali jesu od hrom molibdena i sigurno više nego dovoljne za Parkside odvijač.
Misliš i na ove sa linka koji sam postavio?

Danas sam nekim poslom bio u Vrbasu, pa smo svratili do Lidla. Nisam ljubitelj Parkside-a, al' pročitah ovde povoljne komentare za aku odvijač (1/2") pa sam ga danas kupio. Sad razmišljam i vrtim film u nazad, i stavrno ne mogu da se setim da li sam ja ikad kupio neki električni alat nov, onako - iz prodavnice, izgleda da je ovaj Parkside prvi. Preferiram više polovan ali kvalitetan alat, koji je u dobrom i očuvanom stanju...

Kad procitao da jos jedan kupio parkside odvijac u pozadini se cula ona muzika iz the x-files😐,na pun mesec se okupe usred sume i odvijaju zapekle brezone...

E sad baš da odvrću... Upravo sam probao da odvrnem maticu sa prednjeg točka rusa i ne može da je odvrne. Proletos sam menjao gume pa su odvrtani šrafovi, i zategnuti su samo pneumatskim pištoljom, nisu još dotezani ručno. Hoću da kažem nisu zapekli šrafovi, al' neće. Doduše nemam kovanu gedoru 27 već običnu, pa možda ima i malo lufta, sve to utiče... A možda je 27 previše za ovaj odvijač...

Danas sam nekim poslom bio u Vrbasu, pa smo svratili do Lidla. Nisam ljubitelj Parkside-a, al' pročitah ovde povoljne komentare za aku odvijač (1/2") pa sam ga danas kupio. Sad razmišljam i vrtim film u nazad, i stavrno ne mogu da se setim da li sam ja ikad kupio neki električni alat nov, onako - iz prodavnice, izgleda da je ovaj Parkside prvi. Preferiram više polovan ali kvalitetan alat, koji je u dobrom i očuvanom stanju...
Nisi pogrešio sigurno. A aku alat se ne kupuje polovan jer baterija ima rok trajanja i broj ciklusa koliko može puta da se puni - prazni.

E sad neka čuda od njega ne možeš očekivati, ali će većinu šrafova odvrnuti. Ko što sam pisao već. Kod mene na rusu odvija točkove koji su skidani, (mada sad nešto razmišljam .. pa skido sam sva četiri :)). U svakom slučaju neke šrafove odvrne neke ne. Ne stežem ih moment ključem niti polugom, samo okasti 27 i onako muški , dok ne zacvili. To odvija. E sad ove što nije hteo .. pitanje kako su stegnuti. Koliko inače treba da bude moment dotezanja na rusu 892?

Na IMT 560-539 nisam imao problema da odvrnem ni jedan šraf. Čak i ove što pevezuju obruč sa ovim ravnim delom felne (kako se već šta zove) koji nikad nije skidan odvrnuo je bez mnogo mučenja.

Juče namešto neke klupe po selu. Satri zapekli šrafovi 8 mm posle nekih 5+ sekundi ako nemože da ih odvrne polomi ih.

Evo i ja malo da se pohvalim..
Stigla nova masina za odvrtanje :) na brzinu probao odvrnuti na kombajnu tocak ali nije mogao. Ali bice dobar :)

7f71caa51c41a826ea8a6b78a2b3ad32.jpg

I jos malo gvozdja. Ovog puta mnogo stara masina ali podmladjena zahvaljujuci clanu foruma Mirosti :) kojim ovim putem zelim da se zahvalim na korisnoj stvarcici

f0d3c615264d8eb72e2cc264d41a3174.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ma sluzice i vise nego sto mislis,neka je u zdravlje i tebi i svima koji su pazarili

Nazad
Vrh