Pa sinoć u Pančevu jedno 70 oštraca
Ако се то односило на продавницу на Котежу, онда могу да потврдим и не само за оштраче, већ и готово сав алат кога су износили у претходних месец дана. Изгледа да је истина да имају мањи промет од другог "Лидла" у Панчеву, па нема грабежа за алат као тамо што зна да буде.
Ја сам јуче тамо пазарио онај мали бешумни/безуљни компресор, 10 м црева и приде, сасвим неочекивано, нашао и... да тако кажем, "пиштољ" за дување гума са манометром и у сету којекаквим још керефекама за дување којечега - гума за бицикле, душека, лопти... То су изнели у рафове пре неку недељу, када су имали "тематску понуди" за бицикле. Ствар ради, заиста је тиши од сличних малих компресора класичне конструкције, за гуме и издувавање којечега ће ми свакако добро полужити, а остаје ми да проучим да ли он може да подмири потрошњу других пнеуматских алата.
Ал' фора је што сам ја, иако схватам да је такав компресор користан, имао пик на компресор класичне конструкције, са све двоцилиндричном компресорском главом погоњеном каишем од електромотора, са рисивером од сто литара. И онда се ових пар дана исфрустрирам неколико пута са цревом велике ручне пумпе, када ме је мрзело да палим већи трактор, претеравам га тамо овамо и његовим компресором надувам предњу гуму малог трактора, па то узмем да учиним ручном пумпом. После двадесетак притискања, црево је прсло. Баталим посао и одем да прскам. Сутрадан, хтедох да допумпам гуму на ауту, па скратим црево на пумпи, почнем да затежем шелну, а она почне да прескаче. Стегнем то парчетом танке жице, али је пуштало између црева и тог месинганог фитинга. Негде у том тренутку кажем себи да ћу да купим %ебени компресор, па макар само за гуме и... са' ћу да профилактички редовно да проверавам притисак у гумама.